跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

原文章由 十月媽咪 於 08-2-27 15:37 發表
yy,
唏, 你叫我做其他野, 我就話拖拖拉拉啫, 開新版喇喎, 無難度!

十姑娘:

YY 讚下你就鬆毛鬆翼喇.....碌大D對眼啦 ,家下2008年都過左兩個月喇,仲寫"2007年精彩每一天part4"

各位:

唉!我都好耐冇蒲頭喇,事關金桔園D功課同評估,原來比我想像中金,日日中英數三樣,跟到我氣咳

可幸既係Alfred 仔既健康情況已大為好轉,已經去番中碼。今年八月會返 pre-nursery,計下計下,眨下眼又兩歲黎 lu....

侯爵府

Hi 各位,

好耐冇入黎喇!

首先,補祝咁多位十月會叻仔叻女五歲生日快樂,希望黎緊呢一年,大人同細佬都心想事成,如願以償啦!

趁今晚兩隻馬騮都訓左,同大家報告下近況先。恩恩宜家返K3好開心,我都冇再俾壓力佢;所以,晌小一遊戲中,只係同佢報左三間私小。其中一間已經收左恩恩,剩下兩間仲未放榜,一間陪跑,一間我自己幾有把握,不過....都係 leave it to god 算喇!

Alfred 仔返左學三個月,仲未好識講野 。我已經同佢排期晌協康做評估,希望到時佢及時開竅,唔駛我煩啦!

至於我自己,下年一至三月會 on loan 去鬍鬚曾到做「筆直」 ,要返雪廠街,到時要搵下20同 A媽食 lunch解下悶至得 lu...

侯爵府

小豆媽:

20 已經代我答左,恩恩粒金桔食左一半已經冇食落去。其實,期間既經歷同感受,真係三日三夜都講唔完。如果你有興趣聽,可以打電話俾我

話說回頭,我其實好感恩。金桔一役,令我對學前教育同親子溝通有重新既體會,亦令我更加了解個女。我冇恨呢間學校,我始終相信入學(甚至工作、婚姻)係一項配對;恩恩唔岩讀,唔代表其他小朋友唔得。我相信有 D 小朋友係適合晌遇強越強,管束嚴格既環境下成長。

小朋友又乖又讀書叻,就係媽媽都想。但品學兼優,亦以品先行。人格健康成長,先係最重要。至於將來成龍成鳳,有時真係要睇佢地自己造化....

首頁

尾頁

跳至