嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:babybjorn,for初生好好用,好貼身,bb開始

原帖由 beth222 於 14-10-13 發表
babybjorn,for初生好好用,好貼身,bb開始大就揹得有d辛苦,我囡6個月轉hipseat,我買i-angel

...
同你一樣

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Melodysharon 發表於 14-10-15 09:14
我買左cybex未知好唔好用,未開始用,有啲後悔啊!發現好多人都買I-angel用多啲 ...

cybex幾好用, bb面向前/面向你都ok, 係我女好瘦, 好似好鬆咁, 不過到後期阿女識行就唔鍾意落揹帶, 用唔夠一年買左iangel, 方便抱上抱落

別墅

回覆 Pollyowen 的帖子

睇落去如果大左就好難放入去

瑪瑙宮

Melodysharon 發表於 14-10-20 18:34

睇落去如果大左就好難放入去
佢有個拉鍊位可以加大個pat位,係小朋友唔坐會扭計走出黎

子爵府

回覆:sleepmore123 的帖子

好呀,我咩得好舒服,不過我個b唔鍾意

大宅

我用TODBI hipseat, 好鬼扺, 買時特價好似$800, 我覺得不比i-angel差, 我仔而家16個月大, 10kg+, 揹幾個鐘都唔累, 不過會好熱
我果個好似要6個月先用得, 但其實6個月前唔駛用揹帶都得啦咁輕.

男爵府

畀面勳章

回覆:可以分享下咩揹帶好用嗎?

我都係用Todbi,用左兩個星期,新款,比韓國i同p牌輕,seat位較大,我個囡5個月19磅都揹得好舒服

瑪瑙宮

yycathy 發表於 14-10-21 17:38
我都係用Todbi,用左兩個星期,新款,比韓國i同p牌輕,seat位較大,我個囡5個月19磅都揹得好舒服

...

5個月19磅, 肥妹仔好可愛

男爵府

畀面勳章

家姐仲恐怖,3個月已經20磅,揹一陣都頂唔住,所以而家細囡要keep住

瑪瑙宮

yycathy 發表於 14-10-22 10:59

家姐仲恐怖,3個月已經20磅,揹一陣都頂唔住,所以而家細囡要keep住

嘩, 我個女22個月先得24磅,都抱到手累, 3個月20磅真係推車算了

男爵府

畀面勳章

係呀,平日喺屋企抱都有困難

大宅

引用:我買左cybex未知好唔好用,未開始用,有啲

原帖由 Melodysharon 於 14-10-15 發表

我買左cybex未知好唔好用,未開始用,有啲後悔啊!發 ...
我用緊,ok!因為佢有埋腰带,揹幾個鐘都唔攰!bb11磅

大宅

育兒性格勳章

回覆:天使青蛙 的帖子

我用緊todbi hipseat,一般好用,揹起黎唔算太辛苦,但買hipseat真係要考慮媽媽高度,好似我咁,150cm,而家bb9個月,係有啲比bb個頭撞我下巴位,而且我已開始feel 到因佢的高度而有啲吃力。不過,我老公就覺得好舒服,可能因為佢高我20cm.

不過todbi 有時有團購都幾抵。

子爵府

回覆:天使青蛙 的帖子

我用緊ergobaby 360,幾好,咩成日都唔係好攰,最緊要係夠輕便

大宅

回覆 ohhycar 的帖子

好用, 我上次帶B囡去韓國都係用佢...超得

男爵府

牛年勳章

回覆:可以分享下咩揹帶好用嗎?

我用ergobaby,出生用到而家11個月仲用緊,舒服。

大宅

引用:回覆 ohhycar 的帖子好用, 我上次帶B囡去韓

原帖由 sycheung8 於 14-10-28 發表
回覆 ohhycar 的帖子

好用, 我上次帶B囡去韓國都係用佢...超得
ergobaby360?大約幾錢?邊到可以試下?

大宅

引用:我用ergobaby,出生用到而家11個月仲用緊,

原帖由 babycei 於 14-10-28 發表
我用ergobaby,出生用到而家11個月仲用緊,舒服。
係邊款呀你用?

大宅

回覆 天使青蛙 的帖子

我係早兩年係美國網站訂返來的, 香港我唔清楚邊到有得買

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

beth222 發表於 14-10-13 12:48
babybjorn,for初生好好用,好貼身,bb開始大就揹得有d辛苦,我囡6個月轉hipseat,我買i-angel

...

同你一模一樣. 我個係肥b, 所以用babybjorn到8個月已經頂唔順, 個膊頭勁痛. 最後轉左iangel即刻舒服晒, 不過阿b個頭成日左住我前面視線. 你地有無呀?

首頁

尾頁

跳至