在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我開始搵工,雖然都未有o岩不過心情好緊張咁哈哈~~
我同仔仔講媽咪要搵野做返工搵多d$比你買玩具,佢話好=___=
我要離開全職媽媽既名啦,話就可以唔做野見市道幾好li個時間出返黎最好~~~~ 有d唔捨得!

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

大宅

你做咗全職媽媽幾耐呀?

有時間來參考一吓:
http://hk.myblog.yahoo.com/yvonne_yee1980

子爵府

好羡慕你能出番來做野
我自己都好想搵工
但囝囝無人湊呀
就算返學也只是半日而已
所以有排都唔返得工住
咁你返工後囝囝係咪返全日班?

原文章由 咪落地 於 08-2-26 22:49 發表
我同仔仔講媽咪要搵野做返工搵多d$比你買玩具,佢話好=___=
我要離開全職媽媽既名啦,話就可以唔做野見市道幾好li個時間出返黎最好~~~~ 有d唔捨得! ...

別墅

原文章由 咪落地 於 08-2-26 10:49 PM 發表
我要離開全職媽媽既名啦,話就可以唔做野見市道幾好li個時間出返黎最好~~~~ 有d唔捨得! ...
我都無做野成年...岩岩搵左份part time黎做....只係要奶奶接放學...湊幾個鐘....麻麻照顧得唔好.......只係3個星期(我一個禮拜返1至兩日炸)......阿女已經睇左幾次醫生......依家又要考慮過做返全職mami喇!!~~...仲有阿女知道我去返工好唔開心....開頭仲唔肯放學tim~~

大宅

真係好唔捨得架,我無做野成5年啦

原文章由 咪落地 於 08-2-26 22:49 發表

男爵府

話要轉在職媽媽既我重係未搵到工呀!!!!
都唔知係我要求高定係點呢????????????????
我有d唔太開心 ,有請而我覺得唔o岩!
我好似比好大壓力自己 我要放鬆下心情去搵先得呀~
我停左都係年半到冇工作...好似都唔知係點咁!

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

首頁

尾頁

跳至