婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我的99...唉...個個禮拜都會上我屋企坐下。其實都算相安無事,但係佢有個毛病係唔知污糟。試過攞未洗過既荔枝、有泥既番薯俾我個BB玩,BB大家都知有咩攞到手就即刻擺落口啦...又好似利事封咁,又甩金粉又甩色,佢俾BB爸爸咪算囉,係都要塞俾個BB攞住玩,我地話唔好啦唔好啦,重話唔怕啦10蚊之嘛...唉...大姑呀,你知唔知自己做錯咩呀?

另一樣就係每次上來都會買零食,重係大陸出品叫唔出牌子果D,連我D工人都唔食,但係佢就逼我地食,唔食唔俾面咁。我次次都好有禮貌咁話唔使咁客氣,有次重同佢講我地唔食唔使買啦,但係佢充耳不聞,總之每次都搞到我要趁大家睇唔到收埋果D野,跟住佢走我就丟落垃圾桶,一邊丟一邊覺得浪費。唉...
laughin' to keep from cryin'

大宅

我好婉轉咁同佢講過幾次啦,老公都出過幾次聲,但係佢硬係好硬頸囉。

講起橙我就惱啦,有次佢居然攞左個有一大噠灰綠色黴既爛橙,叫我個工人切俾我個女食。老公見到即刻搶過來丟落垃圾桶,佢重話爛左批左佢咪食得囉。我見老公話佢,都無出聲,但係心裡就好惱好惱。我夠知節儉係美德,但係有咩理由當我個女係垃圾桶呀。

大宅

我都有想過買番D零食俾佢呢招,但係佢有糖尿同高血壓...佢自己飲食失調搞到身體唔好...應該好好反省,而唔係鼓勵D孫仔孫女食埋D零食囉...

發黴橙果次後99就冇買生果上來...可能老公果次夠惡啦...

大宅

粟米紅蘿白湯都好呀...我99對上一次....整俾老公...係豬腦湯...你話點飲呀。:;pppp:

首頁

尾頁

跳至