在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

揍小朋友有時真係覺得好悶家,做家務,煮飯,一個人做,有時都會發脾氣家.
點樣至可以開心快樂過每一天,不防入黎傾下,大家互相鼓勵下.

伯爵府

魅力王子

原文章由 adaada1 於 08-2-26 21:53 發表
揍小朋友有時真係覺得好悶家,做家務,煮飯,一個人做,有時都會發脾氣家.
點樣至可以開心快樂過每一天,不防入黎傾下,大家互相鼓勵下.

hihi,nice to meet you and your cute baby~!
i"m full time mami..

男爵府

Hi:
我都想知。
有時比兩個女激到爆,嬲到打佢地手手或pat pat,但當平伏後,個心又好痛。

大宅

hihi
我都有兩個格格
得閒傾計啦

大宅

我有一個仔, 都好悶下o架, 所以咪每次bb一訓就走落街行下,買下"食送"咁, 因為我都有工人幫手, 所以平日只係負責同bb玩.
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

別墅

hi:
我有兩個囡囡 , 性格差異很大 .大家姐難湊但好教 , 妹妹好湊(bb時)但好頑皮,有時俾佢哋激到好嬲,轉頭又覺得佢哋好好好可愛,攪到自己好似精神分裂咁(哈哈哈)但照顧佢哋,見到佢哋長大,真喺好幸福好開心!

公爵府

hihiiihihhhi,nice to meet you all

男爵府

原文章由 cat503 於 08-2-27 20:01 發表
hi:
我有兩個囡囡 , 性格差異很大 .大家姐難湊但好教 , 妹妹好湊(bb時)但好頑皮,有時俾佢哋激到好嬲,轉頭又覺得佢哋好好好可愛,攪到自己好似精神分裂咁(哈哈哈)但照顧佢哋,見到佢哋長大,真喺好幸福好開心!: ...

你兩個囡囡幾大呀?
精神分裂我都有呀!有時真係比佢地激到火爆!
但轉頭佢地又會好開心咁望住你,個心都順番晒@_@

別墅

原文章由 wnpinga 於 08-2-27 22:46 發表

你兩個囡囡幾大呀?
精神分裂我都有呀!有時真係比佢地激到火爆!
但轉頭佢地又會好開心咁望住你,個心都順番晒@_@

我都有2個仔架哥哥3歲幾細佬差唔多6個月喇 !有時真係人都癲啲情緒大起大落架,細佬又唔聽話成日哭 ,哥哥有時又係咁話佢又唔聽 ,嬲到爆打完又心痛真係人到癲呀!

洋房

揍小朋友真係好辛苦,又唔夠SLEEP,有時真係覺得好悶,又要做家務,煮飯,一個人做,無人幫,有時都會發脾氣, 真係要EQ高.

大宅

我有時都覺得好悶架, 我係full time mami+part time work at home, 星期一至五, 日頭有個嬸嬸來help揍b, 我就可以做下工作, 但嬸嬸成日要放假, 因為佢唔憂做, 佢有返工時, 我果日就一定會落下街, 冇返工我就冇得落街, 因老公唔放心我自己帶bb落街, 好悶架, 米上多d網囉(bk), 有時星期六及日, 爸爸好累, 唔出街, 我就超悶啦.
但從另一角度看, 我bb而家8個幾月大, 同出世時比較已經變化得好快同好大, 對於佢初出世時揍佢的逸事, 已經唔係記得好清晰, 所以而家我每日都好刻意留意佢成長點滴, 好珍惜, 因為錯過左就冇ga la, 所以覺得悶都係值得架, 好多 working mum 都好羨慕我地架, 其實我地好幸運架

[ 本文章最後由 IVYCHAN2007 於 08-2-27 23:23 編輯 ]

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

原文章由 Annie831 於 08-2-27 23:15 發表
揍小朋友真係好辛苦,又唔夠SLEEP,有時真係覺得好悶,又要做家務,煮飯,一個人做,無人幫,有時都會發脾氣, 真係要EQ高.
meT00!全對!!我都係無人幫,有時都會發脾氣嫁!!
新的一天...希望真的有新的希望吧...

子爵府

我個女四個月大喇, 得我自己一個喺屋企湊佢, 我好多時都會過 99 屋企食晚飯, 變左冇咁多野做(買餸煮飯果D ), 所以有時真係唔知做咩好

伯爵府

hi...各位靚媽...我個百厭仔而家2歲半 ...
超級百厭 ...我又冇覺得悶喎...當我一停落嚟...
佢就會不停咁搵嘢俾我搞...激ccc ...

男爵府

我就有媽咪黎幫手,不過,兩個囡一扭起計黎,就係好攞命。

大宅

hello !! 大家好, 我都係全職mama , 不過我個仔12 yrs ,
佢返咗學我便無所事事, (除咗煮飯, 打掃)

大宅

大家好!我有個兩歲多超級超級百厭仔仔.每天都係我湊佢.買菜煮飯都係我.總之屋企所有家務都係我一個人搞定.

我個百厭仔日日都無時停.又好野蠻.激到我爆血管.我每天都會打佢.但佢都唔怕.打完又來過.搞到我就來精神分裂.

洋房

聰媽媽:
我同你一樣, 個囝又係咁, 我只係話, 但佢係唔聽, 你話可以點做呢

原文章由 聰媽媽 於 08-2-28 16:15 發表
大家好!我有個兩歲多超級超級百厭仔仔.每天都係我湊佢.買菜煮飯都係我.總之屋企所有家務都係我一個人搞定.

我個百厭仔日日都無時停.又好野蠻.激到我爆血管.我每天都會打佢.但佢都唔怕.打完又來過.搞到我就來精神分 ...

侯爵府

hi:all :loveliness:

我有1個3歲大仔仔+1歲女女.我都成日比個仔激到嘔血.~~!!!

大宅

回覆 #1 朗仔 的文章

各位媽咪你好呀,我雖然都會俾囝囝激c,但而家好少發脾氣,因為我發覺我越嬲佢越開心.好多謝你們的分享呀,多d入黎傾下,咩都歡迎講下家,揍囝,買餸都講得.我想問下各位媽咪每月開支在日常用品幾錢 ??沖涼/洗頭/個人護膚品/bb專用,清潔用品如洗潔精/洗衣粉.....等.

首頁

尾頁

跳至