自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

好讚成你們的講法,領願幫老人家或公公婆婆都好,都唔應幫廢物囉...有手有腳又唔做野,仲囉綜媛去飲茶不知幾豪氣.反邢我地要返工的都無去一星期飲茶一次,都唔知咩世界...如唔係我地啲人有野做有納稅,啲廢物有無綜媛囉,連政府生計都有問題...到時仲可唔可以去幫...政府係助長啲廢柴唔做野...大把人學歷唔好咪一樣要做....

珍珠宮

經濟唔好,唔止係美國個面唔店而影響,仲係個啲囉綜媛唔做野的廢棄物,可能佢地以為自己係好叻囉。。。有錢囉又唔做野的廢人。。。

珍珠宮

我都好同意你的講法,無錢唔該請滾返大陸去啦,搶我地的錢。唔好生咁多啦,養唔起要政府養的廢物。你估想証明你地好生養呀。。。我地都得架。。。只不過你地有無能政府養先得詐,你靠自己去養,未出世己死左好耐啦。。。:;pppp:
原文章由 kary23122003 於 08-2-28 01:33 發表
香港人好勤力,只要仲有能力都會搵工做,點解我地納稅D辛苦錢會去左果班大陸人度,無飯開就返大陸啦!!!!!!!!!唔該!:;pppp:

別墅

最憎d生3,4,5個細路來取公援d人..........
政府應該增加老人金, 減那些只懂生仔的家庭錢.............
建議每生多1個要扣錢,睇下他們還敢生嗎???

男爵府

好媽媽勳章

我真係越睇越頭痛... 現在個頭好痛呀 ~~~

我都好想唔返工返屋企湊仔... 剛剛在公司又俾人屈

男爵府

甘辛苦做社會服務! 不如出來做野, 拒攞綜緩, 唔冼做寄生虫.
費事做社會服務既寄生虫要辦唔舒服, 又要叫十字車.

原文章由 acbeans 於 08-2-27 21:05 發表
咁就唔好一竹蒿打一船人,當中係有害群之馬,但都有
生活迫人嘅家庭,你估比人話,會好受咩!攞綜緩係要做
社會服務架,若然你覺得政府無優待你,你都可以辭咗
份工,走去攞綜緩架! ...

首頁

尾頁

跳至