親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我十幾年冇去過旅行, 之後都係跟阿媽去, 冇試過自己plan!
嚟緊15年4月6-10號諗住去新加坡(2日)+新山(2日), 2大2細(7歲 & 1歲幾)
老公話明唔撘廉航, search過星航機票8千左右, 可接受, 酒店仲找緊, 新山嗰兩日會住legoland

我主要想問個步驟應該點做? 先訂酒店定機票?
機票可以找公司用開的agent訂, 但酒店係咪自己訂抵D?

麻煩各位!

大宅

回覆:新手白痴問題, 麻煩各位JM幫幫手

我通常上agoda訂

侯爵府

我通常買國泰package就算,唔知拆散買會否平啲,不過今年兩人去完,如果無記錯好似連稅連酒店都唔駛4000一位

水晶宮

我一定訂到機票至搵酒店

水晶宮

訂機票先,再留意酒店。

複式洋房

最好一定係新航, book 完機票再揾酒店都未遲, 如要方便可諗諗city hall 的carlton or swissotel

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:yankaka 的帖子

可嘗試搵新航package,酒店+機票

然後再格價package平d,定分開訂機票酒店平d

如果分開book的話,我會訂好機票,然後再訂酒店

男爵府

引用:我通常買國泰package就算,唔知拆散買會否

原帖由 marykk 於 14-10-15 發表
我通常買國泰package就算,唔知拆散買會否平啲,不過今年兩人去完,如果無記錯好似連稅連酒店都唔駛4000一 ...
4000住咩酒店,幾多晚?

男爵府

訂機票先才訂酒店

男爵府

回覆 yankaka 的帖子

唔想煩可以買package有機票有酒店最少兩晚Package 可以去各大小旅行社或航空公司都有自由行套票
通常都有好多酒店選擇

侯爵府

引用:Quote:原帖由 marykk 於 14-10-15 發表我通

原帖由 wendybruce 於 14-10-16 發表
4000住咩酒店,幾多晚?
我早機去凌晨機番,三晚酒店,如我無記錯,佢package包兩晚都係二千七百幾,加一晚續住都係加幾百,所以連埋稅都係三千幾,

不過我係住novena的,但我又覺得都ok,樓下係超市,有免費車去mrt,行去mrt都係10-12mins

子爵府

Koala_Chu 發表於 14-10-16 12:10
可嘗試搵新航package,酒店+機票

然後再格價package平d,定分開訂機票酒店平d
新航有package? 我找不到喺邊個位喎~
我search機票要差不多$8000

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:Koala_Chu+發表於+14-10-16+12:10+可

原帖由 yankaka 於 14-10-17 發表
新航有package? 我找不到喺邊個位喎~
我search機票要差不多$8000
打 \"新航假期\" search

不過明年復活節唔知出咗價錢未

我今年暑假經新航假期買package,再另外book額外酒店

覺得新航假期服務幾好,回程時佢安排咗車由酒店送我哋去機場 (免費)

大宅

回覆:yankaka 的帖子

如果想平可以睇下scoot航空,有優惠的話唔駛一千已有來回機票,我暑假時一家四口都係三千幾。之後在hotel.com訂酒店,三人room 威豪酒店千一蚊左右。 門票我就搵當地jason買,平好多,因為我哋人多去,剩係門票都慳左幾千蚊。

yankaka  thx!  發表於 14-10-18 11:39

首頁

尾頁

跳至