跳至

首頁

尾頁

洋房

我個bb差不多40日大了,你們呢?
近呢幾晚bb 瞓覺時好似鼻塞塞,今日仲連續打了幾個"乞次"
之後有啲咁多鼻水,會不會是傷風呀

別墅

你去吉之島買隻日本牌子的吸鼻器丫,係一端圓圓的對住bb鼻孔,一端係我地可以用口吸o既,(六十幾蚊左右),因為普通泵,效果無咁好。我之前幫小b兩邊鼻孔吸了各有半隻手指尾長既鼻涕,之後佢瞓得好返好多。

原文章由 fong_fong923 於 08-2-27 22:48 發表
我個bb差不多40日大了,你們呢?
近呢幾晚bb 瞓覺時好似鼻塞塞,今日仲連續打了幾個"乞次"
之後有啲咁多鼻水,會不會是傷風呀
我們愛,因為神先愛我們。

大宅

聽講呢0的係正常..好多bb都會架...只要佢食得訓得就冇問題喇~
因為bb比較敏感..所以會有nose水同打乞次....
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

我個女都有同樣問題~
因為擔心佢就帶佢睇左2次醫生
醫生話有d bb頭3個月都會鼻水~只要食得訓得就冇問題
仲比佢話我太緊張tim:;pppp:
我老公就用口同佢吸~冇咁傷ga
不過個女就唔鍾意係咁喊....

別墅

Pediatrician said it is normal. I always roll a cotton ball to a long stripe and roll inside bb's nose to clean the dirt everyday. She doesn't like, but dirt can come out.

原文章由 ~kiki~ 於 08-2-28 13:08 發表
我個女都有同樣問題~
因為擔心佢就帶佢睇左2次醫生
醫生話有d bb頭3個月都會鼻水~只要食得訓得就冇問題
仲比佢話我太緊張tim:;pppp:
我老公就用口同佢吸~冇咁傷ga
不過個女就唔鍾意係咁喊.... ...

首頁

尾頁

跳至