嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

本身有一個33個月大既囡囡,好開心佢下年滿左3歲就多一個小朋友陪佢。摛日9wk去私家照超聲波,照到係單卵孖胎,嗰下心情真係晴天霹靂,驚多於喜,因為雙胞胎風險咩都高好多,又驚自己湊唔掂3個。

本來打算去仁安生的,但醫生都叫我排定威院先,萬一37週前出世一定要衝去政府,而我喺度亦見到好多媽咪話政府跟進孖胎服務唔錯,所以安心好多。不過我有少少陰影,因為生大女時喺廣華係緊急開刀,傷口開得差埋得差,出院後發炎左成個幾月,痛苦到不得了,所以想請問有冇孖b媽咪喺威院生過?醫生跟進得好嗎?之後住院姑娘會唔會幫下手湊住其中一個bb先?

謝謝!

大宅

回覆:carryman 的帖子

一齊加油!

大宅

回覆:kfy99187 的帖子

哇,咁你咪一次過經歷順產同開刀?都好難忘喎!

聽你咁講我都放心啲,咁幫你接生既醫生係咪都係資歷深啲架?同埋每次檢查係醫生定姑娘幫你?如果2至3星期就覆診一次,其實連去私家覆診都慳返喎!

大宅

引用:我係PWH 生. 產檢次次唔同醫生, 不過每次都

原帖由 maymay516 於 14-10-18 發表
我係PWH 生. 產檢次次唔同醫生, 不過每次都有照ULTRA SOUND, 同埋都好仔細. 我都有去私家睇, 始終孖B 唔多 ...
你幾週開刀呢?咁bb出世時幾重呀?宜家係咪已經正常晒出院?

大宅

引用:我剛於一月生在孖仔 產前檢查足 唐氏好似冇

原帖由 heiluibaby 於 14-11-01 發表
我剛於一月生在孖仔 產前檢查足 唐氏好似冇得做結構照得比較一般 我出去再照 醫生大部分都幾好
間中有教授 ...
Thx!

首頁

尾頁

跳至