嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

我bb由出世到現在(19M)都係飲美贊臣豆奶,
因為佢唔飲得正常bb奶粉, 一飲就肚瀉,
e生話佢對牛乳類敏感, 所以bb餅好多都食唔到,一飲就肚瀉,
現在美贊臣豆奶唔出, 迫得不意要轉奶粉,
轉過羊奶佢唔肯飲, 太 so; other bean milk 飲得唔多,好似唔鐘意飲咁
現在想同佢轉日本奶粉, 唔知有咩好介紹呢?

大宅

回覆 #1 大寶小寶BB 的文章

唔出 ?????我bb剛剛轉咼!!!!

男爵府

醒目開學勳章

知唔知點解停產?
係咪有問題?

男爵府

豆奶

我有打電話問過美贊臣回覆是因為是特別配方小人買所以停產...
不過這個牌子我初初買的時候到是46元一罐...不過在一年內加價加到現在89元...買奶粉到買到驚...現在頭痛唔知比個囡吃邊種奶粉好...

民房

如果你BB唔可以飲普通牛奶奶粉,咁都唔啱飲日本奶粉架,都係牛奶奶粉黎架!我BB之前試過少少肚疴,醫生叫佢暫時食住豆奶,所以食過美素力豆奶奶粉,而家好番就食番普通美素力。

大宅

原文章由 大寶小寶BB 於 08-2-29 10:02 發表
我bb由出世到現在(19M)都係飲美贊臣豆奶,
因為佢唔飲得正常bb奶粉, 一飲就肚瀉,
e生話佢對牛乳類敏感, 所以bb餅好多都食唔到,一飲就肚瀉,
現在美贊臣豆奶唔出, 迫得不意要轉奶粉,
轉過羊奶佢唔肯飲, 太 so; other bean ...

O-LAC(安樂健豆奶粉) 舊裝全橙色罐身
有6罐x400g @$30 全部$180 到期: 2009

有人賣....我本來想買.....依家吾買喇.....

別墅

我覺得美贊臣因為少人買而在港停售...真過份, 離晒普!!!! 為咗要賺更多錢而妄顧部份bb的需要!!! 咁大的公司話停就停售, 如果唔係藥房的哥仔和bk的媽咪講開, 都唔知有件咁的事, 完全無顧及食緊佢的bb和媽咪的需要。

好在市面上仲有其他豆奶的選擇....不過, 我怕其他公司會有樣學樣.....希望唔好有類似咁不負責任的行為再出現啦!

大宅

係羅,我個大b又係一飲牛奶就痾萬試萬令,都唔知而家可以食乜野奶,唔食醫生又話佢輕得滯,都唔知點算.

男爵府

hashtag旅遊勳章

全香港有賣嘅藥房,可能10隻手指數得曬,我都要快d轉

大宅

畀面勳章 大廚勳章

美贊臣有幾隻豆奶wor 你地講邊隻~??
我女女之前o係e院出黎果陣食(嬰添妙)

大宅

我食果隻係ProSobee綠色果隻...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 kongzilla 於 08-3-2 17:47 發表
我覺得美贊臣因為少人買而在港停售...真過份, 離晒普!!!! 為咗要賺更多錢而妄顧部份bb的需要!!! 咁大的公司話停就停售, 如果唔係藥房的哥仔和bk的媽咪講開, 都唔知有件咁的事, 完全無顧及食緊佢的bb和媽咪的需要。

係囉, 我大仔細個時食過一隻美贊臣出的bb維他命滴液, 呢隻野在外國仍然有得賣, 但在香港就已經冇出好耐了.
我問美贊臣的職員呢隻產品係咪有問題, 佢地話唔係. 咁我同朋友都係估賣呢隻維他命滴液賺得唔多, 所以美贊臣唔賣. 佢只係賣a+都賺到笑.
所以呢, 我而家決定俾囡囡食日本奶粉, 唔俾美贊臣賺:tongue:.

首頁

尾頁

跳至