嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 loulsy 的帖子

異卵咪可能龍鳳?依家幾週?打算去邊生呀?

Q4  我又異卵但確實孖女  發表於 14-10-21 10:50

大宅

回覆:AY1113 的帖子

我都唔知住,始終暫時都仲好細,而家8w3, 諗住去聯合,睇jm d comments 都唔錯,又近我娘家,因為我諗住臨生前同坐月都係娘家住,由媽咪照顧

大宅

引用:回覆 bebi1223 的帖子Hello~你哋咁勁,第二

原帖由 AY1113 於 14-10-18 發表
回覆 bebi1223 的帖子

Hello~你哋咁勁,第二胎孖B,心情到底如何?知道性別未?唔知幾足先準呢? ...
其實我知道係孖胎嗰刻係O晒咀,完全冇預計過,即時諗起屋企3個小朋友會好嘈

男爵府

你就好有媽咪照顧,我都冇乜企屋人得閒理我,唸住靠陪月同姐姐,但仲未開始請姐姐,好多嘢搞~另外我想知孖胎幾時開始用托腹帶,你地有冇買?仲有盤骨腰帶,我睇書話依家可以開始用~

男爵府

回覆 littlebread 的帖子

好熱鬧family

大宅

不過我都擔心我媽咪會好辛苦,佢仲要湊我姪仔,到時歲半,我又驚到時唔知洗唔洗開刀,可能recover 慢,本身未知係孖b時,都諗緊係咪要請姐姐,而家又諗姐姐加媽咪唔知攪唔攪得掂,我都仲未睇托帶,因為都係尋日先知,其實都仲未消化到,不過真係好緊張,因為孖b 風險始終大d, 自己又第一胎,又驚又嘉,不過都係開心事

男爵府

我哋一齊加油啦!!現在才8w,可以再考慮和安排,要保重身體。我自己成日流啡流血想請姐姐也冇心機睇,拖到下次16w照完先再作行動⋯⋯因為好大壓⋯⋯

洋房

回覆:有冇2015年4月羊B交流吓?

我係2014年5月頭,但應該4月底開刀。孖B媽媽大家好!

littlebread    發表於 14-10-20 03:07

大宅

引用:回覆 loulsy 的帖子我哋一齊加油啦!!現在

原帖由 AY1113 於 14-10-19 發表

我哋一齊加油啦!!現在才8w,可以再考慮和安排,要保重身體。我自己成日流啡流血想請 ...
你宜家最緊要瞓床同唔好操勞,如果有相熟中醫都可考慮睇下養胎,嗰時我表姐第一胎冇左,到第二胎有左流啡都係咁睇左3個月直至穩定。

點解去到16wks 先再照既?唔係12 前照唐氏咩?我排左威爾斯照,佢連照結構期都比左我,可能我5wks時就去book啦!

大宅

引用:回覆 loulsy 的帖子你就好有媽咪照顧,我都

原帖由 AY1113 於 14-10-19 發表

你就好有媽咪照顧,我都冇乜企屋人得閒理我,唸住靠陪月同姐姐,但仲未開始請姐姐,好 ...
問人借左托腹帶,呢個星期個肚大得快左咁,瞓覺如果平臥都唔舒服,要打側瞓

男爵府

唐氏照左,驗埋血pass,我私家醫生平時隔兩週去一次,我上星期一13w去左,下次話生星期後到16w,我太緊張,好想又走去其他醫生到照下,由於成日流血流啡,已經平均一星期照一次咁制,等三星期好漫長⋯

大宅

引用:回覆 littlebread 的帖子唐氏照左,驗埋血p

原帖由 AY1113 於 14-10-20 發表

唐氏照左,驗埋血pass,我私家醫生平時隔兩週去一次,我上星期一13w去左,下次話 ...
你有冇做nifty or t21?

你真係要休息多d, 訓多d床,唔好成日行呀!

大宅

引用:Quote:原帖由 AY1113 於 14-10-19 發表回覆

原帖由 littlebread 於 14-10-20 發表
問人借左托腹帶,呢個星期個肚大得快左咁,瞓覺如果平臥都唔舒服,要打側瞓

...
要咁快用架喇?我而家仲未分到果個係肚腩定係見肚

男爵府

我只係照同抽血,因為私家和政府也說有鼻樑,頸皮厚度正常,加上我32歲,未算高齡,所以ok

男爵府

我仲研究緊托腹帶,用那一款好

複式洋房

引用:回覆 littlebread 的帖子唐氏照左,驗埋血p

原帖由 AY1113 於 14-10-20 發表

唐氏照左,驗埋血pass,我私家醫生平時隔兩週去一次,我上星期一13w去左,下次話 ...
依,你係邊度抽血家?聯合只肯幫我做量頸皮咋

男爵府

回覆 BBBiBi 的帖子

東區也只是度頸皮,我在c+度頸皮加抽血的

大宅

我同你同齡呀,我今日book 左12 weeks 做nifty, 當買個安心

男爵府

你做nifty要幾$呀?我見我個醫生同政府也說正常,所以都無唸再去做多一步。

大宅

我揾左好多jm recommend 既dr lau, $8k for twins, 因為覺得始終係孖b,咩都穩陣d好

首頁

尾頁

跳至