嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:有冇2015年4月羊B交流吓?

我第二胎,剛照到係係孖b,本來5月預產期變成4月開刀,宜家9wks。你休息多啲,瞓多啲床,搬屋嗰啲留比屋企人攪,其他嘢留返比個天決定啦!加油!

你打算邊度生?

大宅

我本來打算仁安生的,但計過順利都成十萬埋單,醫生仲話bb 千祈唔好瞓箱之類,否則條數好甘。所以我最後應該去威爾斯,公立對孖b 緊張啲,好似話跟得好足,唔會搵新仔開刀。跟住又要請姐姐同陪月,陪月湊孖b 加左50%,所以去公立生慳一筆都好既

大宅

引用:回覆 nn1984 的帖子綜合各位孖B媽媽,都應

原帖由 AY1113 於 14-10-17 發表
回覆 nn1984 的帖子

綜合各位孖B媽媽,都應為政府收費化算,後勤支援亦比較完善,依家仲未去St. Paul 比訂 ...
政府唔一定會為孖b開刀,都係睇情況,不過如此佢覺得你順產到,真係情願順產啦,復原快好多架!開刀係先甜後苦,尤其落地嗰下真係十級痛(我自己上胎個人感受),補又唔補得住。由於我上胎喺廣華開刀傷口衰左,所以第二胎就算去政府佢都會幫我開刀,唔可以順產呢

大宅

引用:回覆 bebi1223 的帖子Hello~你哋咁勁,第二

原帖由 AY1113 於 14-10-18 發表
回覆 bebi1223 的帖子

Hello~你哋咁勁,第二胎孖B,心情到底如何?知道性別未?唔知幾足先準呢? ...
其實我知道係孖胎嗰刻係O晒咀,完全冇預計過,即時諗起屋企3個小朋友會好嘈

大宅

引用:回覆 loulsy 的帖子我哋一齊加油啦!!現在

原帖由 AY1113 於 14-10-19 發表
回覆 loulsy 的帖子

我哋一齊加油啦!!現在才8w,可以再考慮和安排,要保重身體。我自己成日流啡流血想請 ...
你宜家最緊要瞓床同唔好操勞,如果有相熟中醫都可考慮睇下養胎,嗰時我表姐第一胎冇左,到第二胎有左流啡都係咁睇左3個月直至穩定。

點解去到16wks 先再照既?唔係12 前照唐氏咩?我排左威爾斯照,佢連照結構期都比左我,可能我5wks時就去book啦!

大宅

引用:回覆 loulsy 的帖子你就好有媽咪照顧,我都

原帖由 AY1113 於 14-10-19 發表
回覆 loulsy 的帖子

你就好有媽咪照顧,我都冇乜企屋人得閒理我,唸住靠陪月同姐姐,但仲未開始請姐姐,好 ...
問人借左托腹帶,呢個星期個肚大得快左咁,瞓覺如果平臥都唔舒服,要打側瞓

大宅

想問下你地個胃同子宮位置有冇成日冤冤痛?我已經keep住痛左幾星期,有時都唔知係胃定子宮,用暖水袋敷下先易瞓著啲

大宅

引用:回覆 littlebread 的帖子你冇事吖嘛?我又

原帖由 AY1113 於 14-10-22 發表
回覆 littlebread 的帖子

你冇事吖嘛?我又冇痛喎,你用熱水袋不要太熱,見醫生同佢講下,睇下咩事。 ...
上星期覆診醫生又冇話啲咩,淨係話食胃藥都唔得就唔好食,由得佢痛冇辦法

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至