嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:有冇2015年4月羊B交流吓?

我係5月羊b, 尋日先第一次產檢,知道係異卵,加上第一胎,好緊張,屋企人又冇孖b history. d 人話孖b 係會早產,所以到時唔知會唔會變左4月羊b

大宅

回覆:AY1113 的帖子

我都唔知住,始終暫時都仲好細,而家8w3, 諗住去聯合,睇jm d comments 都唔錯,又近我娘家,因為我諗住臨生前同坐月都係娘家住,由媽咪照顧

大宅

不過我都擔心我媽咪會好辛苦,佢仲要湊我姪仔,到時歲半,我又驚到時唔知洗唔洗開刀,可能recover 慢,本身未知係孖b時,都諗緊係咪要請姐姐,而家又諗姐姐加媽咪唔知攪唔攪得掂,我都仲未睇托帶,因為都係尋日先知,其實都仲未消化到,不過真係好緊張,因為孖b 風險始終大d, 自己又第一胎,又驚又嘉,不過都係開心事

大宅

引用:回覆 littlebread 的帖子唐氏照左,驗埋血p

原帖由 AY1113 於 14-10-20 發表
回覆 littlebread 的帖子

唐氏照左,驗埋血pass,我私家醫生平時隔兩週去一次,我上星期一13w去左,下次話 ...
你有冇做nifty or t21?

你真係要休息多d, 訓多d床,唔好成日行呀!

大宅

引用:Quote:原帖由 AY1113 於 14-10-19 發表回覆

原帖由 littlebread 於 14-10-20 發表
問人借左托腹帶,呢個星期個肚大得快左咁,瞓覺如果平臥都唔舒服,要打側瞓

...
要咁快用架喇?我而家仲未分到果個係肚腩定係見肚

大宅

我同你同齡呀,我今日book 左12 weeks 做nifty, 當買個安心

大宅

我揾左好多jm recommend 既dr lau, $8k for twins, 因為覺得始終係孖b,咩都穩陣d好

大宅

劉子健醫生,tel. 25269388, 你可以打電話問姑娘了解下,我見bk 好多jm 都揾佢做nifty, 同埋對佢既comments 都唔錯,話佢好細心同詳細,nifty 同 t21 好似都係check 同一樣,不過 nifty 係check 多2個染色體,除左t21,都有 t13 n t 18

大宅

引用:回覆 loulsy 的帖子我今日打返c+到問,佢話

原帖由 AY1113 於 14-10-21 發表
回覆 loulsy 的帖子

我今日打返c+到問,佢話度頸皮+抽血=1:10000唐氏指數咁我唔做t21啦
我冇係c+ 抽血,所以諗住直接做nifty

大宅

引用:Quote:原帖由 loulsy 於 14-10-20 發表劉子

原帖由 Meiku 於 14-10-24 發表
我今個星期分別去左廣華做Oscar 同劉子健醫生做nifty。
政府淨係度頸皮但孖胎唔抽血,姑娘話準確度得60-70 ...
太好喇,其他 jm 都話dr lau 好細心,你地通常幾耐做一次產檢?

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至