嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:有冇2015年4月羊B交流吓?

我係2015年3月羊b,第二胎,同卵孖生~第一胎仁安順產生,第二胎多數廣華~

子爵府

引用:回覆 porkbun 的帖子你哋真係講得好啱呀~

原帖由 AY1113 於 14-10-16 發表
回覆 porkbun 的帖子

你哋真係講得好啱呀~孖B開刀好甘,仲未計其他有機會瞓箱⋯⋯我在私家醫生做左兩次iu ...
但我覺得ivf醫生,始終做ivf果d多,開刀果d反而生手,個人覺得,開刀應該搵接生仔多的醫生~

Q4  同意  發表於 14-10-21 10:48

子爵府

引用:回覆 nn1984 的帖子綜合各位孖B媽媽,都應

原帖由 AY1113 於 14-10-17 發表
回覆 nn1984 的帖子

綜合各位孖B媽媽,都應為政府收費化算,後勤支援亦比較完善,依家仲未去St. Paul 比訂 ...
我自己第一胎順產,催生生左4個鍾咋,我覺得ok,如果胎位正常,醫生話我有條件順產,我都想試順產,快d復原快d湊b

子爵府

引用:回覆 bebi1223 的帖子Hello~你哋咁勁,第二

原帖由 AY1113 於 14-10-18 發表
回覆 bebi1223 的帖子

Hello~你哋咁勁,第二胎孖B,心情到底如何?知道性別未?唔知幾足先準呢? ...
我同卵,廣華12w照唐氏見到一個係囝,13w nifty見到一個係囝,疑似孖仔,15w見到2個都係囝~

子爵府

引用:回覆 littlebread 的帖子我冇信心自己or得

原帖由 AY1113 於 14-10-17 發表
回覆 littlebread 的帖子

我冇信心自己or得出兩件呀~
開刀定順產可以問醫生意見,但我見孖,開刀多過順產

子爵府

引用:回覆 loulsy 的帖子你做nifty要幾$呀?我

原帖由 AY1113 於 14-10-20 發表
回覆 loulsy 的帖子

你做nifty要幾$呀?我見我個醫生同政府也說正常,所以都無唸再去做多一步。 ...
nifty $8500 for twins

子爵府

引用:大家好,我edd5月頭,應該4月尾生,而家14wk

原帖由 carwaichu 於 14-11-03 發表
大家好,我edd5月頭,應該4月尾生,而家14wk, 由11wk開始一直流血入左兩次院了,原本仁安生但知道twins就放 ...
你同卵定異卵呀?我2個b而家差100g,一個500g一個400g,睇密d,廣華要我2星期覆診

子爵府

引用:Quote:nn1984 發表於 14-11-30 21:01 你同

原帖由 mellotune 於 14-11-30 發表
你幾多週開始有2星期覆診1次?我edd5月中,宜家廣華都仲係1個月覆診1次。
我同卵,不嬲3星期check一次,但22周,大細差20%,所以睇密d~

子爵府

引用:回覆 nn1984 的帖子我都後三月孖B在廣華生

原帖由 pandabear.shi 於 14-11-03 發表
回覆 nn1984 的帖子

我都後三月孖B在廣華生,啲醫生護士服務都幾好!!
但有時覆診等好耐,at least 1hr +

子爵府

引用:點解我喺qe, 醫生同我護唔會睇到係同卵定異

原帖由 sharon0606 於 15-01-21 發表
點解我喺qe, 醫生同我護唔會睇到係同卵定異卵,只係會照到雙絨毛膜,但佢話同卵都可以雙絨毛膜~

...
如果單卵,頭幾日受精就分裂,就有機會雙絨

子爵府

引用:Quote:原帖由 nn1984 於 15-01-23 發表如果

原帖由 sharon0606 於 15-01-24 發表
醫生就係咁講,所以佢話而家唔知係同卵定異卵,佢話如果係一早分列咗係唔會知,但我就係好多JM會知係同卵或 ...
我同卵,佢地共用一個胎盤,有一個膜隔住,單絨~

子爵府

回覆:有冇2015年4月羊B交流吓?

首頁

尾頁

跳至