婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我一齊住時就自己手洗, 
因為亞媽教落女仔要自己洗的...
結左婚有自己既家就機洗!~

我叔仔同條女, 9962一齊住, 叔仔女友唔會自己洗內衣褲, 仲試過M COME整污糟條底佢係當無事發生將條底AND面褲放入洗衣桶 , 我99見到就同我講話佢好污糟!~ 有日我幫99掠衫, 掠掠吓有D條女既內褲, 仲要同我個女D衫一齊洗(奶奶下午會揍亞女, 幫佢沖涼), 甘我咪同99講叫個女仔自己洗返D內衣褲, 點知99話...唉唔緊要啦, 我有落消毒藥水洗衫的, 唔怕! ........但我都係覺得好DIRTY ! 又有一日我又幫99掠衫, 我又見到佢D底底, 忍唔住啦, 我當面叫佢自己要洗底衫褲, 佢應左我好....但結果係無自己洗! 其實佢唔想手洗都無所謂, 咪分開D衫洗囉, 總之唔好同我個女D衫一齊洗就得啦... 仲有一單...條女對腳臭到爆, 佢自己竟然話唔覺, 但屋企個個都咋型, D襪又係撈埋一齊洗, 超怕...我真興幸我地唔係一齊住, 但亞女D衫就... 我一樣同99咋過型, 99就話唔會撈埋一齊洗, 但耐唔耐我幫佢掠衫都會見到係撈埋的...唉.......
而我自己個人認為內衣褲都係自己洗好D... 我有個朋友個女友搬左去同佢AND家人一齊住, 個女仔開頭自己洗內衣褲的, 後來唔願洗, 結果就係我個朋友晚晚放工返屋企幫個女仔洗...超好...

大宅

未結婚時d內衣褲,會放入洗衣機一齊洗...
結婚後自己洗返...

複式洋房

原文章由 笑死人 於 08-2-29 17:32 發表
未結婚時d內衣褲,會放入洗衣機一齊洗...
結婚後自己洗返...

點解結婚後就自己洗? 而結婚前就機洗?

大宅

未結婚同自已屋企人住麻...
而家結左婚同99住麻

原文章由 Gami 於 08-2-29 17:35 發表

點解結婚後就自己洗? 而結婚前就機洗?

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我同太99住既....但我同老公d衫褲(包括內衣褲)會自己開機洗(我0係自己間房有個污衣籃儲衫)....太99d衫就佢自己開機洗番

大宅

自己洗返,胸圍內褲和衫褲一齊機洗污糟

男爵府

未結婚喺人屋企住仲咁唔檢點, 冇家教

伯爵府

胸圍內褲由細都大都係自己手洗....

珍珠宮

我讀中學後, 媽咪就叫我自己冲涼時手洗埋D底底~ 呢D叫[家教]!

你叔仔女友[冇家教]! 我會分開小孩D衫獨立一机洗, 唔好溝埋一齊呀! D細路皮膚好幼嫩的, 叫你99分開呀女D衫洗, 唔可以同大人衫一齊! 第時細路有皮膚病, 邊個最慘呀! 米又係你~

大宅

最怕99條under擺落機一齊洗

複式洋房

原文章由 lokyimybaby 於 08-3-1 11:09 發表
最怕99條under擺落機一齊洗

都幾怕...始終內衣褲都係自己洗好...

男爵府

好媽媽勳章

自己洗返,媽咪話女仔第一次來m即是代表大個女,所以bra & un就要自己洗返

大宅

我唔會手洗,一來覺得唔夠乾淨,
二來自己對手d皮膚好敏感,唔可以成日掂水同摩擦,
但我一路以來,由內到外都係自己一機衫洗,
自己曬埋,從來唔會假手於人,
更加唔會叫阿哎吔99做!
因為我唔鍾意人哋攪我d嘢,
我好多要求同規距,要人做又好似當人阿四咁,
况且呢d咁私人嘅嘢,俾人掂過好唔衛生咁,

我阿哎吔99又非常極之唔注重衛生,
俾佢掂過d內衣褲我諗都要再洗過甚至要掉,
佢以前試過好多次靜雞雞攞埋我d底衫褲去洗,
我會好嬲同俾哂面色佢睇,
我又會叫c6去話佢阿媽,鬧多幾次之後,
佢阿媽就再唔敢,
不過佢仍然會耐唔耐鬥負氣同玩吓嘢,
偷偷哋拎c6 d 底褲撈埋佢哋d衫褲洗,
(因為我會負責埋幫c6分衫洗),
c6知道但唔會出聲,索性將條底褲掉咗就算!:;pppp:

你叔仔女友可能唔明女人底衫褲點解要分開洗,
不如就當佢完全唔識,好好咁同佢解釋一次,
再唔聽你就可以話佢,
講句心底說話,唔係人人都有幸咩都有阿媽教,
就好似我咁,阿媽死得早,
不過好彩我都算係一個鍾意乾淨同怕醜嘅人,
所以冇咁嘅事發生過!

但你叔仔女友可能仲細,或佢阿媽冇教到,
又可能佢係一個大而化之嘅人,
點都好,我覺得好好地同佢講一次,等佢明白,
總好過唔出聲但喺度積壓不滿同怒氣,
真係都唔知要死幾都腦細胞,
同要食番幾多先補得番了?!
可能幾句說話就可解決問題呢!

[ 本文章最後由 wmpl 於 08-3-2 04:11 編輯 ]

男爵府

我地唔係同6299住,但若果撞啱一齊返香港時就會住隔離屋~ 不過會有工人洗衫,我會將我+老公既underwear 放喺一個洗衫袋入面~ 而胸圍就自己洗,因為唔放得入洗衣機~~~

大宅

原文章由 Gami 於 08-2-29 17:27 發表
我一齊住時就自己手洗, 
因為亞媽教落女仔要自己洗的...
結左婚有自己既家就機洗!~

我叔仔同條女, 9962一齊住, 叔仔女友唔會自己洗內衣褲, 仲試過M COME整污糟條底佢係當無事發生將條底AND面褲放入洗衣桶 , 我99見到 ...

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

細個時媽媽話內褲會較dirty, 已吩咐我地六姐弟的內褲沖完涼後自己順便洗埋, 所以現時一家三口的內褲都係各自分開用手洗 ka.

民房

複式洋房

梗系会拉。我老公屋企人乜都放落洗衣机洗,甘梗系自己洗返呢D也.唔系好污糟

大宅

我細細個阿媽都教要自己洗底衫褲喇!
而家結佐婚, 都係自己洗呀!
不過有時怕自己洗唔夠乾淨, 會自己洗完後再用洗衣機洗囉~

別墅

原文章由 giraheiyear 於 08-2-29 23:50 發表
胸圍內褲由細都大都係自己手洗....

我都一樣,不過之後嫁咗人,得兩口子,就用機洗喇……

首頁

尾頁

跳至