影視娛樂

跳至

首頁
34567...82

尾頁

大宅

我只是覺得,為何存希的心態變得咁快,咁快呷醋? 因為欣怡是好人的關係? 我總是覺得cut 左好多...都好不連貫似的..

大家有無覺得

[ 本文章最後由 bonnieandy 於 08-4-14 22:32 編輯 ]
盲目的愛他們 8-)

琥珀宮

cheapbombom,

冇問題吖!

http://www.xiaoli.cc/video/detail/1390

原文章由 cheapbombom 於 08-4-14 08:22 發表
SandyKL,

可唔可以再post條link上黎? 我click之前個幾條都唔work, 定係我lulu?

琥珀宮

睇到第二集,感覺良好,有興趣追落去,向第三集進發。出左第五集勒,到時再傾。

原文章由 冰極 於 08-4-14 13:27 發表
我睇左第4集啦,好好睇,我眼淺, 左好幾次呀.

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能cut左d都唔出奇.
原文章由 bonnieandy 於 08-4-14 22:21 發表
我只是覺得,為何存希的心態變得咁快,咁快呷醋? 因為欣怡是好人的關係? 我總是覺得cut 左好多...都好不連貫似的..

大家有無覺得

俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

大宅

我都有睇呀..........Dylan神父(陳楚河)都做幾好架又幾靚仔喎,昨天睇左第5集,真係想快d到第6集呀.........

伯爵府

我抵唔住尋晚開始睇.....點知停唔到..

嘩! 男I 已經好ok, 點知男II (Dylan)超帥...所以呢, 點停!

慘啦慘啦, 救命啊, e家先做到第五集, 我今日會睇晒啦, 咁吊劇穩法, 點算? 仲要一星期先得一集?

雖然我已經估到之後大致講咩, 但, 集集都好吸引...劇情發展編得唔錯! 乾脆利落!

我已趺入了陷阱....係自願既!

原文章由 smallping 於 08-4-15 08:39 發表
我都有睇呀..........Dylan神父(陳楚河)都做幾好架又幾靚仔喎,昨天睇左第5集,真係想快d到第6集呀.........

大宅

原文章由 cheapbombom 於 08-4-15 13:32 發表

嘩! 男I 已經好ok, 點知男II (Dylan)超帥...所以呢, 點停!

慘啦慘啦, 救命啊, e家先做到第五集, 我今日會睇晒啦, 咁吊劇穩法, 點算? 仲要一星期先得一集?

雖然我已經估到之 ...

因為之前睇左周董部"灌籃"對佢(陳楚河)既印象唔錯,所以見到呢部劇有佢份做咪睇囉.............結果好似你咁墜入深淵呀.......

等待驗證會員

好像很不錯的

琥珀宮

哈哈,估唔到你仲快過我,可能你未嘗過好快睇完而又要再等下一集出,果種引頸等待既痛苦 ,所以拿拿臨睇哂,係無益架! 我係過來人,所以寧願慢慢呷,睇到第三集咋。

套劇掂,除左兩個男主角都靚仔外,女主角既性格很惹人好感,雖然係順得人,但有理智,唔係扮白燕或白痴,喊苦喊忽, 相反理智、樂觀及不自私去處理理段一夜情,絕不黏膩。寫理類女主角咁既性格,好易俾人感覺,超低能,勁白痴,因為編劇可能想觀眾同情佢吖嘛,但理一齣處理女主角既性格方面,冇喎,非常好,睇得人好舒服,女主角既性格好可愛,而且陳恩喬演繹得非常好。

原文章由 cheapbombom 於 08-4-15 13:32 發表

雖然我已經估到之 ...

子爵府

嘩~大家睇得咁快
第5集我未睇...想等多1-2集先 因為一星期等一集真係好辛苦mouth:mouth:" />
好似'這裡發現愛'咁等到我頸都長
男2真係幾帥 雖則劇情真係估到點發展......不過睇得幾舒服,唔拖拖拉拉

[ 本文章最後由 edentiffany 於 08-4-15 20:08 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 rclamlam 於 08-3-29 12:22 發表
上星期行書局仲未見到有"命中注定我愛你"小說版出左.

今日行書局都仲未有丫

睇住e到先 (有小說內容)
http://tieba.baidu.com/f?z=339964719&ct=335544320&lm=0&sc=0&rn=50&tn=baiduPostBrowser&word=%C3%FC%D6%D0%D7%A2%B6%A8%CE%D2%B0%AE%C4%E3&pn=300

[ 本文章最後由 圓碌碌 於 08-4-15 21:56 編輯 ]

伯爵府

bonnieandy,

係有少少唔smooth, 但整體上我覺得應該無cut...!

原文章由 bonnieandy 於 08-4-14 22:21 發表

大家有無覺得

伯爵府

圓碌碌,

三聯出左成個禮拜啦! 你去望下啦! 不過本書幾薄下, 要睇, 我都首選原著漫畫先!

SandyKL,

唉, 你估我想趴你頭? 只係我定力唔夠, 衰心急, 一口氣就煲晒5集! 其實我都唔想...只係意志力超弱...

我上網search了一下, 原著漫畫只有10個主題, 如果電視版照跟的話, 即是現在己經播左一半啦, 仲有5個星期就大結局! 忍唔住望左一眼個十個主題, 死火, 見個theme都已引人入勝, 我寫包單大家睇到咬毛巾一樣肉緊...一定要預備紙巾!

喜的是, 唔洗做長頸鹿, 悲的係, 好野點解又咁快做完...真係充滿矛盾.....

原文章由 圓碌碌 於 08-4-15 21:51 發表

今日行書局都仲未有丫

睇住e到先 (有小說內容)
http://tieba.baidu.com/f?z=339964719&ct=335544320&lm=0&sc=0&rn=50&tn=baiduPostBrowser&word=%C3%FC%D6%D0%D7%A2%B6%A8%CE%D2%B0 ...

伯爵府

SandyKL朋友仔,

絕對同意! 女角唔係白痴兼無腦一族, 佢忍辱負重既背後, 係為了家人, 為了薑母島上100多汗民的幸福著想...加上, 佢雖然沒什事業成就, 但勝在心地好, 為人開朗樂觀, 又孝順, 觀眾自然bye佢! 佢搬入大宅既第一晚, 比存希冷言冷語個一段, 我都好想喊埋一份, 好委屈啊! 勝在陳恩喬EQ奇高, 又加上搵狗個段好touching, 觀眾唔覺佢凋女人架, 而係好欣賞佢樂觀的性格, 因為, 佢憑住一個信念 - 要先愛他! (不是陷害他)

題外話, 台劇係咪又兒嬉左di, mud佢地係神廟度拜下神, 就算結了婚? 合法的嗎? 觀眾好騙的嗎?

你地有無覺得故事有少許似<我係金三旬>既影子....雖然故事二不離三, 但係一樣冧到我地, 所以, 橋唔怕舊, 至緊要受!

原文章由 SandyKL 於 08-4-15 19:51 發表

哈哈,估唔到你仲快過我,可能你未嘗過好快睇完而又要再等下一集出,果種引頸等待既痛苦 ,所以拿拿臨睇哂,係無益架! 我係過來人,所以寧願慢慢呷,睇到第三集咋。

套劇掂,除左兩個男主角 ...

琥珀宮

我睇哂五集咯。

存希呷醋果段都唔係唔合理,其實存希對欣怡係有好感架,每次見佢俾人蝦,抵唔住頸出手幫佢。通常瘦田冇人耕,耕開有人爭。存希係一個善良既人,佢嬲薑母島既人俾偉哥藥佢食,所以先糊里糊塗咁上左欣怡,覺得俾人破壞了一生幸福,於是咪好嬲囉。

我又唔多覺似《金三珣》,一夜情有左、被迫結婚、男主角已有心儀對象、初時男主角對女主角好差、後因男二表態喜歡女主角而改變等,反而似足《美妙人生》,而灰姑娘遇上王子,理條喬隨手執套韓劇都有。

香港係黃大仙廟結婚法律都承認架,絕對唔兒戲。世界上好多野都係度轉變緊,由繁至簡。況且佢地唔單止拜神,仲要簽份證書及打上指模,理度我唔覺得係呃觀眾。

原文章由 cheapbombom 於 08-4-15 22:45 發表
SandyKL朋友仔,

絕對同意! 女角唔係白痴兼無腦一族, 佢忍辱負重既背後, 係為了家人, 為了薑母島上100多汗民的幸福著想...加上, 佢雖然沒什事業成就, 但勝在心地好, 為人開朗樂觀, 又孝順, 觀眾自然bye佢! 佢搬入大宅既第一晚, 比存希冷言冷語個一段, 我都好想喊埋一份, 好委屈啊! 勝在陳恩喬EQ奇高, 又加上搵狗個段好touching, 觀眾唔覺佢凋女人架, 而係好欣賞佢樂觀的性格, 因為, 佢憑住一個信念 - 要先愛他! (不是陷害他)

題外話, 台劇係咪又兒嬉左di, mud佢地係神廟度拜下神, 就算結了婚? 合法的嗎? 觀眾好騙的嗎?

你地有無覺得故事有少許似<我係金三旬>既影子....雖然故事二不離三, 但係一樣冧到我地, 所以, 橋唔怕舊, 至

伯爵府

SandyKL,

e, 係噃, 佢地又好似有簽野喎...只不過, 係香港點都要有一個合法既証婚人在場(如律師or牧師), 我就覺得佢地柴娃娃, 話結就結咁唧...

其實男一唔係我杯茶, 不過, 勝在佢身材夠高, 好正氣, 皮膚都好, 唔肥, 腳修長, 加上性格善良/溫柔, 所以我都好like佢, 男II唔洗講添啦, 英俊之餘+憂鬱底, 正合我口味....佢有少少似何潤東feel...當然, 佢型di..

我打算開始煲仔仔既<在這裡發現愛>, 分下心都好, 如果唔係, 點等到下星期一睇第六集? 急死人啦, 我發誓以後唔睇未播完既劇!!!!!!

原文章由 SandyKL 於 08-4-16 15:07 發表

我睇哂五集咯。

存希呷醋果段都唔係唔合理,其實存希對欣怡係有好感架,每次見佢俾人蝦,抵唔住頸出手幫佢。通常瘦田冇人耕,耕開有人爭。存希係一個善良既人,佢嬲薑母島既人俾偉哥藥佢食,所以先糊里糊塗咁上 ...

伯爵府

我覺得<命中注定愛上你>劇情似<金三旬>, 只係因為男主角既正印女友同樣地選擇離開自己 (前者為圓跳舞夢, 後者為生病)之後, 陰差陽錯認識了女主角, 因誤會而偶遇....男主角初時對女主角無好感, 相處久了, 情素互生之際, 女友忽然又返來....男主角當然馬上回女友身邊, 而女主角就馬上退到後面....恨左女友返黎身邊既男角, 以為好開心, 點知原來已默默愛上女主角...ni一part咪似金三旬囉...

當時, 玄斌既女友回國後, 佢地成日kiss添, 又幫佢洗腳, 金三旬搵上門, 又見到佢地一齊住, 你咪話唔hurt....我相信, 命中既劇情都相差無幾啦, Anna回國後, 一定痴住存希....而存希一定唔知道自己既感情, 不知不覺已從Anna身上轉移到欣怡身上....縕釀一場愛情的角逐...

雖然故事由上錯床開始, 但雙方都合情合理地胡塗, 處理得宜...(credit要比番原著漫畫)

原文章由 SandyKL 於 08-4-16 15:07 發表

我睇哂五集咯。

存希呷醋果段都唔係唔合理,其實存希對欣怡係有好感架,每次見佢俾人蝦,抵唔住頸出手幫佢。通常瘦田冇人耕,耕開有人爭。存希係一個善良既人,佢嬲薑母島既人俾偉哥藥佢食,所以先糊里糊塗咁上 ...

[ 本文章最後由 cheapbombom 於 08-4-16 15:50 編輯 ]

琥珀宮

又有少少似喎,不過《金三珣》個男主角對前女友可謂有拖欠,係佢自己選擇要離開,而《命中註定愛上你》男主角有一定歉意,佢一直非常愛Anna,出軌非自願。

理一齣劇唔係改篇自漫畫架,係佢地電視台自己寫劇本,所以先有劇本,後再出漫畫,與其他台劇唔同。

原文章由 cheapbombom 於 08-4-16 15:48 發表
我覺得<命中注定愛上你>劇情似<金三旬>, 只係因為男主角既正印女友同樣地選擇離開自己 (前者為圓跳舞夢, 後者為生病)之後, 陰差陽錯認識了女主角, 因誤會而偶遇....男主角初時對女主角無好感, 相處久了, 情素互生之際, 女友忽然又返來....男主角當然馬上回女友身邊, 而女主角就馬上退到後面....恨左女友返黎身邊既男角, 以為好開心, 點知原來已默默愛上女主角...ni一part咪似金三旬囉...

當時, 玄斌既女友回國後, 佢地成日kiss添, 又幫佢洗腳, 金三旬搵上門, 又見到佢地一齊住, 你咪話唔hurt....我相信, 命中既劇情都相差無幾啦, Anna回國後, 一定痴住存希....而存希一定唔知道自己既感情, 不知不覺已從Anna身上轉移到欣怡身上....縕釀一場愛情的角逐...

雖然故事由上錯床開始, 但雙方都合情合理地胡塗, 處理得宜...(credit要比番原著漫畫)

伯爵府

SandyKL,

oh! 我仲以為原著係漫畫添...係一大突破喎! 咁更加可以推斷, 電視版只有10集! 因為剛播完既第五集, 就係=漫畫既第五個主題!

原文章由 SandyKL 於 08-4-17 22:30 發表

又有少少似喎,不過《金三珣》個男主角對前女友可謂有拖欠,係佢自己選擇要離開,而《命中註定愛上你》男主角有一定歉意,佢一直非常愛Anna,出軌非自願。

理一齣劇唔係改篇自漫畫架,係佢地電視台自己寫劇本,所 ...

琥珀宮

其實佢播頭一及二集時,播成120分鐘一集,即係大約一開二,咁之後果d又會唔會再有一集120分鐘,就未知勒。得10集,劇情會好趕喎。

原文章由 cheapbombom 於 08-4-17 23:32 發表
SandyKL,

oh! 我仲以為原著係漫畫添...係一大突破喎! 咁更加可以推斷, 電視版只有10集! 因為剛播完既第五集, 就係=漫畫既第五個主題!

首頁
34567...82

尾頁

跳至