影視娛樂

跳至

首頁
45678...82

尾頁

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SandykL
你知甘多料既,好犀利呀.

原文章由 SandyKL 於 08-4-17 22:30 發表
cheapbombom,

又有少少似喎,不過《金三珣》個男主角對前女友可謂有拖欠,係佢自己選擇要離開,而《命中註定愛上你》男主角有一定歉意,佢一直非常愛Anna,出軌非自願。

理一齣劇唔係改篇自漫畫架,係佢地電視台自己寫劇本,所 ...
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

琥珀宮

冰極:

我唔犀利 ,係我一位與我一樣咁鍾意煲劇既同事話我知架,係佢介紹我睇理一套劇架。

原文章由 冰極 於 08-4-18 01:02 發表
SandykL
你知甘多料既,好犀利呀.

水晶宮

我死忍爛忍,希望等到命中注定出了碟先一次過煲啊, 事關而家都要埋首陪太子讀書

阮經天, 我一路都幾鍾意佢架, 陽光大男孩
陳喬恩, 因為佢拍開三立的電視劇, 三立出品又係屬於老土橋, 所以佢一路都唔係我杯茶, 但這一套, 真合我意
白歆惠, 佢在惡吻一做有錢小姐, 但我唔係好like 佢, 可能真係人夾人啦

琥珀宮

上校車:

我又係唔喜歡白歆惠,佢身型都好粗下,個樣某d角度睇,都幾男人架。而且最致命係唔識做戲。

其他陳喬恩,係《王子變青蛙》睇過佢,佢唔靚,但演戲幾自然。院經天理個人名名都係第一次聽及睇 ,因為台劇非我杯茶,唔多留意台灣娛樂圈。但佢好順眼,有時笑起上黎,好似小男孩咁,幾可愛。二個男主角比較,我喜歡佢多過男二,雖然男二都唔錯。

原文章由 上校車 於 08-4-19 12:20 發表

我死忍爛忍,希望等到命中注定出了碟先一次過煲啊, 事關而家都要埋首陪太子讀書

阮經天, 我一路都幾鍾意佢架, 陽光大男孩
陳喬恩, 因為佢拍開三立的電視劇, 三立出品又係屬於老土橋, 所以佢一路都唔係我杯茶, 但這一套, 真合我意
白歆惠, 佢在惡吻一做有錢小姐, 但我唔係好like 佢, 可能真係人夾人啦

水晶宮

原文章由 SandyKL 於 08-4-19 13:56 發表
上校車:

我又係唔喜歡白歆惠,佢身型都好粗下,個樣某d角度睇,都幾男人架。而且最致命係唔識做戲。

其他陳喬恩,係《王子變青蛙》睇過佢,佢唔靚,但演戲幾自然。院經天理個人名名都係第一次聽及睇 ,因為台劇非我杯茶,唔多留 ...

阮經天, 之前在元暢的熱情仲夏裡做一個劍道男, 好搞笑架
你說得對, 白歆惠個樣, 望落其實好粗下, 好男人

伯爵府

上校車,

你忍下添啦, 唔好學我咁失敗唔嫁又嫁!

我發現<命中注定我愛你>都好有<>既影子!

故事開始, 既有錢又英俊既男主角被迫娶平凡既女主角為妻(<>因為上一代報恩而指腹為婚, <命中>就因為上錯床), 兩者對女主角都毫無感情可言無獨有偶, 佢地心儀既女神一樣係大家歸秀, 不過同樣地為了實現芭蕾舞夢而離開自己!

婚後, 兩夫妻不同床 (前者分房訓, 後者分床訓) 地生活, 久而久之, 日久生情, 到大家感情萌芽之際, II又返黎爭仔啦, 通常女主角ni個時候係最惹觀眾憐憫嫁, 因為, 最慘係女主角發現自己已愛上男主角而變得而不可自已, 而男主角仍然對心中真正所愛懵然不知, 居然放開女I!

兩套劇, 女主角身邊都有超帥既觀音兵作後援, <>有律王子, <命中>Dylan, 起勢睇唔過眼男I對女主角既態度而挺身而出, 英雄救美, 通常, 女觀眾一定會好buy II, 先至會睇到咬牙切齒, 反而男II會獵取更多女觀眾既歡心, 宮同命中都有一個好正既男II 助陣!

最深印象既係, 宮既尹恩惠起勢咁迫男主角表態, 問佢係咪喜歡自己look木咁企係度, 要等到女主角轉身離開之際, 才來一超熱吻, ni di男人真係唔迫到埋牆都唔表態我相信, 命中既故事發展都大同小異, 啊存希要恩怡di咁直率既女孩子才能治到佢

仲有2日就可以睇第六集啦, 頸都長埋!

原文章由 上校車 於 08-4-19 18:53 發表

阮經天, 之前在元暢的熱情仲夏裡做一個劍道男, 好搞笑架
你說得對, 白歆惠個樣, 望落其實好粗下, 好男人

水晶宮

原文章由 cheapbombom 於 08-4-19 19:26 發表
上校車,

你忍下添啦, 唔好學我咁失敗…唔嫁又嫁!

我發現都好有既影子!

故事開始, 既有錢又英俊既男主角被迫娶平凡既女主角為妻(因為上一代報恩而指腹為婚, 而就因為上錯床), 兩者對女主角都毫無感情可言…無 ...

敬佩, 敬佩, 真係分析得好
如果唔係家中太子公主們要溫習, 做陪讀的責無旁貸, 可能我會姣婆守唔到寡, 開左個頭咯

伯爵府

SandyKL,

睇左啦....第六集都唔係咁差唧...我以為你講存希既衰, 係佢再度以一副大少爺既臭四姿勢, 存心折磨欣怡...

我覺得個婦產科醫生鬧得存希好正...個名改得一絕.."郝正常", 係喎, 比佢二姊幽了一默!

存希鬧人個幕都好正....."係我office凶我, 那門兒啊....(類似)"...今集唔見Dylan, 不過4小段不消一會又看完, 要等七日啊! 下一集佢好溫馨!

不過, 相信遲幾集講Anna返黎, 欣怡至趺入谷底...睇進度, 唔可能得10集咁少lu...., 16集的話, 追至7月.....死未!

原文章由 上校車 於 08-4-19 23:14 發表

敬佩, 敬佩, 真係分析得好
如果唔係家中太子公主們要溫習, 做陪讀的責無旁貸, 可能我會姣婆守唔到寡, 開左個頭咯

大宅

等7天,最辛苦。
第六集唔錯喎!有BB 始終是有著數DDDDDDDDDDDD
白小姐都唔會同存希生BB架啦!佢為了自己事業...

原文章由 cheapbombom 於 08-4-22 09:31 發表
SandyKL,

睇左啦....第六集都唔係咁差唧...我以為你講存希既衰, 係佢再度以一副大少爺既臭四姿勢, 存心折磨欣怡...

我覺得個婦產科醫生鬧得存希好正...個名改得一絕.."郝正常", 係喎, 比佢二姊幽了一默!

存希鬧人 ...
盲目的愛他們 8-)

琥珀宮

cheapbombom,

你誤會左我意思勒,我唔係話第六集差,係冇之前咁大高潮,較平淡啫,同埋存希食早餐時應承奶奶陪欣怡上產前媽媽課,但係公司同Anson講話唔會去,仲要表現得好唔耐煩。我覺得如果唔想去,咪同奶奶講睇下公司工作先決定囉,點解要答應啫,俾左個希望欣怡,唔好嘛。

欣怡真係慘,佢都一樣好無辜,無端端失身,竟然懷孕,仲要面對存希忽冷忽熱,非常同情佢。

算勒,我相信冇理一集,就唔會顯得下集,佢兩個感情更上一層樓,理一集係伏線。

原文章由 cheapbombom 於 08-4-22 09:31 發表
SandyKL,

存希鬧人個幕都好正....."係我office凶我, 那門兒啊....(類似)"...今集唔見Dylan, 不過4小段不消一會又看完, 要等七日啊! 下一集佢好溫馨!

不過, 相信遲幾集講Anna返黎, 欣怡至趺入谷底...睇進度, 唔可能得10集咁少lu...., 16集的話, 追至7月.....死未!

子爵府

相信你地無睇"綠光森林", 係入面阮徑天做既角色都幾好睇架, 做型都幾靚仔, 而且呢套劇我個人覺得唔差囉.

大宅

大宅

伯爵府

鍾意BB,

我同你一樣! eu

原文章由 鍾意BB 於 08-4-23 00:01 發表
我睇劇多數等完晒一次過睇架, 而家呢套好後悔開咗個頭, 要一集一集咁追都幾辛苦。

伯爵府

鍾意BB,

我同你一樣, 已經洗濕左個頭啦...

我覺得Anna唔會咁易放棄存希, 佢係好勝心強既女人, 一定會同欣怡爭到底, 到時好戲在後頭lu....如果唔係, 邊有戲做????

所以, 有bb都唔係=sure win!

原文章由 cheapbombom 於 08-4-23 10:10 發表
鍾意BB,

我同你一樣! eu

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係呀,今集冇甘高潮,比較平淡,但都好睇,下集預告應該都不錯,唉 ~ 又要等
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

大宅

大宅

伯爵府

鍾意BB,

我決定都係唔追<在這裡遇到愛>住啦, 先煲左手頭既劇先, 5月中至開始, 煲得黎剛好大結局, 一氣呵成!

我敢肯定, 如果<命中>齊晒, 我係會好似<宮>咁, 2日睇晒佢個種人! e家吊住, 好唔暢快!

原文章由 鍾意BB 於 08-4-23 15:10 發表
我又係想開始睇分下心, 但係呢套又係未做完, 我驚到時兩套追c我呀, 我要堅持播完先睇, 俾攪c我啦﹗

[quote]原文章由 cheapbombom 於 08-4-16 15:38 發表 http://forum.baby-kingdom.com/images/c ...

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

如果講 綠光森林, 我鍾意 立威廉多d, 實在太靚仔
不過 劇情比較悶

原文章由 鍾意BB 於 08-4-22 11:58 PM 發表
我有睇綠光森林呀, 雖然佢講小朋友果d比較悶, 不過都ok好睇, 感情線幾有feel。
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

首頁
45678...82

尾頁

跳至