想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

請問有冇媽咪去過荃灣龍母廟拜龍母,之後有咗BB嫁,唔該

大宅

畀面勳章

引用:請問有冇媽咪去過荃灣龍母廟拜龍母,之後有

原帖由 kamdy1027 於 14-10-17 發表
我!3月中去拜,求埋纖,珍姑話我好快有,之後唔夠一個月,真係,記得中左要立即去還神!

大宅

畀面勳章

引用:請問有冇媽咪去過荃灣龍母廟拜龍母,之後有

而家已經8個月了

大宅

回覆:有冇媽咪去荃灣龍母廟拜龍母

可唔可以講詳細D俾我知呀,去拜龍母廟要準備D咩嫁,唔該😊

大宅

畀面勳章

引用:可唔可以講詳細D俾我知呀,去拜龍母廟要準

可唔可以講詳細D俾我知呀,去拜龍母廟要準備D咩嫁,唔該😊
帶少許生果同帶一小束香去就得,去到唔好同門口伯伯買野,
上到一半樓梯會見到有土地公,將你帶去果束香上比土地公同附近隔離既神像,
之後就直接上去龍母廟裡面,果度有位婆婆賣拜龍母既野,$22一份,仲教埋你點拜,
拜完就去燒衣紙,燒完就上樓上摸龍床,有時會鎖住,你搵人話要摸龍床就得,
記住要跪低許願,跟住有位婆婆教你摸龍床,抽完禮物就記住添返D香油錢,
龍母娘娘妝室外仲有金花娘娘,記得跪低拜埋先走。

大宅

唔該曬你呀,好詳細,想問洗唔洗求簽

大宅

星期六開唔開嫁,龍母廟幾點關門,唔該曬😊

男爵府

ngming_28 發表於 14-10-17 21:10
帶少許生果同帶一小束香去就得,去到唔好同門口伯伯買野,
上到一半樓梯會見到有土地公,將你帶去果束香上 ...
個婆婆就係珍姑?

大宅

畀面勳章

引用:Quote:ngming_28 發表於 14-10-17 21:10 帶

原帖由 sweethk 於 14-10-17 發表
個婆婆就係珍姑?
珍姑幫人解韱架,婆婆係龍母廟工作人員

大宅

畀面勳章

引用:星期六開唔開嫁,龍母廟幾點關門,唔該曬&

星期六開唔開嫁,龍母廟幾點關門,唔該曬😊
星期六開,但開幾點,我又唔知喎!不過我上次9點幾去,都已經好多人

別墅

請問龍母廟係唔係有得求埋韱?

大宅

畀面勳章

引用:唔該曬你呀,好詳細,想問洗唔洗求簽

唔該曬你呀,好詳細,想問洗唔洗求簽
求簽要早d去,因為排隊都至少兩個鐘

大宅

荃灣有咩車去到嫁

大宅

我新年後(3月咁上下)去,六月中咗。個幾兩個月前返去還神。我第一次可能新年後,好多人求福,攝太歲,勁爆多人,九點左右喺荃灣出發,下午三點先走人。
剛還神嗰次就唔太多人,都係weekend
第一次乜都無帶,去到搵婆婆買香燭(好似叫蘭姑). 然後排隊(大殿左手邊嗰個位置)作福。龍母廟啲人好好的,問佢地下一步點做就會教你。
然後去摸龍床,我臨走時有買埋支龍母令旗,揀添丁發財嗰支。
剛返去還神時求作咗個福求六甲平安,珍姑仲幫我問埋龍母媽媽我順產定開刀好,之後仲幫我擇埋開刀日子。不過珍姑真係大紅人黎架,我還神嗰次都覺得好好彩唔駛等太耐。
最緊要誠心!

大宅

新年作福時求埋子女,珍姑幫我問龍母媽媽,話無問題。上個月頭還左神,珍姑幫我問埋龍母媽媽,間醫院同醫生夾唔夾我,又訂左㟷香點到足五個月,之後要再上去作福同還神。

大宅

係咪作福之後,一定要還神嫁?因我聽日想去,只求生仔,咁我洗唔洗求埋簽同作福。唔該各位媽媽😊

大宅

MommyPanel勳章 認識瑞士牛牛第一回

請問自己一個人去定要同埋C6兩個人一齊去拜龍母架?

大宅

得我去咋,我老公出差

別墅

我都想去,但自己一個去ok 嗎,會唔會覺得唔夠誠心,因我老公同我放假時間唔岩

大宅

我覺得拜龍母誠心就得,我放假老公就要出差,好難夾到時間一齊去😣

首頁
12345...6

尾頁

跳至