婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

上年無論咩時候, 念珠菌都有返發,
宜家就變成每個月嚟經前都會返發,有豆腐渣出現,好痕,
請問有沒有方法可以根治?
好困擾

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:每個月一次念珠菌:(

禁房事,用藥浸洗,睇醫生,食藥

悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

介甜

大宅

回覆:芝士波波 的帖子

唉。。。。煩死。我都係!
人地仲打算要bb, 成日都係咁,點攪呀。。。。

別墅

睇完醫生,塞藥、食藥後。試下穿全棉內褲(馬X個隻最透氣)、食高劑量益生菌、戒甜、用X生無藥性番皀沖涼。我都係咁至好得番。

禁止訪問

子爵府

房事前後都要清潔

珍珠宮

引用:睇完醫生,塞藥、食藥後。試下穿全棉內褲(

原帖由 Babe小熊 於 14-10-22 發表
睇完醫生,塞藥、食藥後。試下穿全棉內褲(馬X個隻最透氣)、食高劑量益生菌、戒甜、用X生無藥性番皀沖涼。我 ...
塞藥唔溶咁點?醫生話唔緊要,但分解唔到粒藥,發揮唔到作用,啲芝士狀仲係到

別墅

引用:Quote:原帖由+Babe小熊+於+14-10-22+發表睇

原帖由 pingpingchoi 於 14-10-22 發表
塞藥唔溶咁點?醫生話唔緊要,但分解唔到粒藥,發揮唔到作用,啲芝士狀仲係到

...
唔溶?你有無塞到最入?帶膠手套瞓在床上易塞入啲。希望幫到你

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+pingpingchoi+於+14-10-22+發

原帖由 Babe小熊 於 14-10-22 發表
唔溶?你有無塞到最入?帶膠手套瞓在床上易塞入啲。希望幫到你

...
已經最入,夜晚上床訓前塞

子爵府

我以前同你一樣,個個月豆腐渣,重要黎m前有,煩死我,基本上每次愛愛完都有,好反黎m前都會發多次,果時唔識淨係一味塞藥,後來就愛愛前後都去小便同洗下面,男朋友,即係而家老公既底底就要佢手洗,因為佢地好鍾意用機洗,但洗衣機又洗襪,襪有既菌好易令女人有念珠菌。咁之後情況係好啲,但有時都有,到後來我有左,反而十個月都無發過,到而家生完都無事,我問過醫生可能係本身抵抗力差,我而家一有唔舒服就飲康鈣c

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

近日我都被困擾, 最終敵唔過尋日去mk睇西醫。
不過, 綜合埋另外Jm 個post, 盡量跟足去做, 加埋醫生叮囑, 合併以下重點,唔知幫唔幫到大家:

1) 內褲手洗, 手洗前用消毒藥水浸。
2) 去E字頭舖頭買了一種叫蔓洛舒黎食, 有助殺念珠菌
3) 網購了西柚籽精華液同丸, 丸我口服, 液就for 清洗用
4) 戎甜戎辣 (醫生說)
5) 不要用公共廁所的廁紙 (醫生說)
6) 早睡,多飲水
7) 盡量著裙,少穿褲子(尤其緊身褲)

不過今早搵唔到裙著(未燙好),唯有著了褲。
Childhood is journey, not a race.

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

natalie520 發表於 14-10-24 08:56
我以前同你一樣,個個月豆腐渣,重要黎m前有,煩死我,基本上每次愛愛完都有,好反黎m前都會發多次,果時唔 ...

咦。。。飲康鈣C呀?!
可能都有關,我自從有了bb及生佐之後,我都常飲維多c。
結果我四年來沒冇發過。
不過近排冇飲,加埋又夜瞓,又嗜甜,可能咁,有念珠菌。

Childhood is journey, not a race.

子爵府

引用:Quote:natalie520 發表於 14-10-24 08:56

原帖由 是是但但 於 14-10-24 發表
可能呢啲維他命c可以增強抵抗力,加上生完補得反身體好左

大宅

BK Milk勳章

E字頭舖頭買了一種叫蔓洛舒黎食, 有助殺念珠菌。
請問E字頭是不是Exxxway?

複式洋房

引用:上年無論咩時候, 念珠菌都有返發,宜家就變

原帖由 芝士波波 於 14-10-18 發表
上年無論咩時候, 念珠菌都有返發,
宜家就變成每個月嚟經前都會返發,有豆腐渣出現,好痕,
請問有沒有方法可以 ...
如果長期有睇醫生都個病唔好, 首先你要叫你男人去一起睇醫生驗下,如果菌係佢度, 你點醫都無用。重要係,佢仲有無其他性伴侶或不良習慣。

別墅

回覆:nicenicecarmen 的帖子

去看中醫,中西結合,會比較快好

水晶宮

如果是好定期性地番發,好大好大的機會係另一伴的關係。
佢的小鳥皮過長或佢地冇習慣性地反皮出黎清洗。

以致女伴經常地番發,斷唔到尾,事關個源頭係男嗰邊。
呢個係問專科醫生講的。

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我醫生叫我用鹽浸洗

大宅

一星期食4日yoghurt 啦,佢嘅益生菌同酸性會強化下面架,去街嘅厠所一定要用自己紙巾,jm 上面講的都最好做啦!
每次愛愛後一定要洗澡同all 尿,我食左yoghurt 就5-6年都無發過啦,試下啦。
仲有塞藥已經好outdate, 我睇開嘅醫生有2粒特效藥,你同c6 各一粒就ok, 第日即刻唔痕

首頁

尾頁

跳至