嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

民房

我11年生左對孖仔,但其實本身自己想要個女,而家仔仔3歲幾,我想要多個,但又無咩人支持我,唉…

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 crystal0711 的帖子

經濟許可,自己又湊得掂唔係得啦~

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆:已經有對孖仔,想追個女,俾啲意見!

經濟能力許可,咪生多個,但你要預咗未必係女,甘即時變咗3條king! 我有朋友孖女,追到個仔,亦有孖女,追到個女.

男爵府

如果經濟許可當然可以追啦,不過要預咗唔一定係女。我鄰居有兩個仔,生第三胎諗住追個女,結果生咗對孖仔⋯⋯

小丸123    發表於 14-10-22 18:06

民房

我都15,16緊……老公就話我話事

大宅

引用:我11年生左對孖仔,但其實本身自己想要個女

原帖由 crystal0711 於 14-10-18 發表
我11年生左對孖仔,但其實本身自己想要個女,而家仔仔3歲幾,我想要多個,但又無咩人支持我,唉… ...
我自己係龍鳳胎,但如果要我再生我真係無勇氣再生,我眼見我同事第一胎孖女,第二胎係孖仔。所以再生孖係有機會架。

公爵府

引用:我11年生左對孖仔,但其實本身自己想要個女

原帖由 crystal0711 於 14-10-18 發表
我11年生左對孖仔,但其實本身自己想要個女,而家仔仔3歲幾,我想要多個,但又無咩人支持我,唉… ...
生嗰女好啊…我不知幾恨有女!加油

子爵府

我有個仔,陀緊孖仔,都好恨女,但肯生第4胎都唔包係女啦...卻步...但老左,d仔結左婚,痴老婆,咁真係無人喺身邊...

複式洋房

曾经有想过生两个,到现在一个人一手包办BB所有事情,其实我们女人生BB是为什么呢?托的时候辛苦 生的时候痛,凑的时候累的要死,生多一个生活质素也会拉低,老公想我再生一个,发梦!

複式洋房

再生都又唔一定係女,若再來孖胎,或三胞胎就不得了(因我有朋友是第二胎是三胞胎),其實已有對孖,我個人認為已很足夠,現今社會又越來越差,生咁多可能會是害了下一代,現在你可將自己的資源投放多些在已有2個仔身上更好 ( 純粹個人意見)

首頁

尾頁

跳至