母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛起來泵奶,一企起身,左邊成支奶跌左落地本身已經系窮媽,平時最多泵100ml,剛剛一跌冇左50ml
終於明白有jm話9+的配件差,原來差成甘...
真系好心痛

男爵府

回覆:9+成支奶跌左落地!

我都試肻兩次,好灰

大宅

回覆:andrea22 的帖子

我未試過,但一路泵要一路ling實個樽,好mafan

伯爵府

我一開始就用佢配medela既parts

大宅

引用:我一開始就用佢配medela既parts

原帖由 1bear1dream 於 14-10-20 發表
我一開始就用佢配medela既parts
我都打算全部換成medela parts,以免慘劇重演

大宅

引用:我未試過,但一路泵要一路ling實個樽,好ma

原帖由 bethaniela2 於 14-10-20 發表
我未試過,但一路泵要一路ling實個樽,好mafan
之前我未試過,所以冇一路泵一路擰...

別墅

我未試過跌落地,不過就要一路泵一路擰,所以已換MEDELA配件

大宅

引用:我未試過跌落地,不過就要一路泵一路擰,所

原帖由 margaret1126 於 14-10-20 發表
我未試過跌落地,不過就要一路泵一路擰,所以已換MEDELA配件
想問下你用medela喇叭有冇話力度好d?我用spectra喇叭5-6度,用medela4就已經好好力

禁止訪問

大宅

回覆 andrea22 的帖子

基本上spectra既樽都係唔用得. 薄既儲奶樽用熱水沖下都會變形而連奶嘴既樽就好鬆, 餵餵下好易漏奶

大宅

引用:回覆+andrea22+的帖子基本上spectra既樽都

原帖由 asterion 於 14-10-20 發表

基本上spectra既樽都係唔用得. 薄既儲奶樽用熱水沖下都會變形而連奶嘴既樽就好鬆, ...
我冇用佢嘅樽,我用轉換器加nuk窄樽,今次系轉換器連接喇叭位鬆左。

別墅

我去試過几次,無左成安奶,心都痛埋

男爵府

我用左三個月完全冇呢個問題呀,冇變形,而且我一直泵奶用手拎實,你地泵奶就咁吸住係個胸到?
不過我見好多jM有問題都係g訂番黎

別墅

我用medela 喇叭用3度就夠

大宅

引用:我用左三個月完全冇呢個問題呀,冇變形,而

原帖由 wingwing515 於 14-10-20 發表
我用左三個月完全冇呢個問題呀,冇變形,而且我一直泵奶用手拎實,你地泵奶就咁吸住係個胸到?
不過我見好 ...
我用hand free bra,所以無用手扶住

珍珠宮

我都試過
五安半倒瀉在床
又心痛又要洗床單

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

引用:我都試過五安半倒瀉在床又心痛又要洗床單 +

原帖由 貓頭雀 於 14-10-20 發表
我都試過
五安半倒瀉在床
又心痛又要洗床單 ...
五安半我從來都冇泵過甘多!系我都心痛死

別墅

引用:Quote:原帖由 1bear1dream 於 14-10-20 發

原帖由 andrea22 於 14-10-20 發表
我都打算全部換成medela parts,以免慘劇重演
9+配medela 配件啱用嗎?我係全泵媽,泵左10個月,9+配件勁唔好用,個喇叭斜度又唔夠,要個人烏前就佢……medela有無分咩型號咩配件先啱9+用?護協有得賣嗎?因為我未用過其他牌子,好多疑問,麻煩晒大家

大宅

引用:Quote:原帖由+andrea22+於+14-10-20+發表我

原帖由 nga1213 於 14-10-20 發表
9+配medela 配件啱用嗎?我係全泵媽,泵左10個月,9+配件勁唔好用,個喇叭斜度又唔夠,要個人烏前就佢……med ...
我用medela swing嘅喇叭可以用到9+,基本上只保留9+的機和喉管,其他全部用medela都得。圖片中的喇叭,喇叭接駁器和喇叭活門配件都可以用到

別墅

引用:Quote:原帖由 nga1213 於 14-10-20 發表9+

原帖由 andrea22 於 14-10-20 發表
我用medela swing嘅喇叭可以用到9+,基本上只保留9+的機和喉管,其他全部用medela都得。圖片中的喇叭,喇叭 ...
有埋圖添!thank you so much

問多句接駁器係用圖2定圖3,還是2個都要呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊