跳至

首頁

尾頁

複式洋房

WELCOME BACK, GUB!!

睇完你嘅sharing.
我都好掛住同BB去東京嘅旅程.
到宜家都成日睇返d相.
好回味!! 我BB都成日攞d相薄出嚟"指指點點".
自己同自己講嘢. 好好笑!!

係呀!!
我都"想"帶BB去陽光海灘嘅地方.
下一站......可能係星加坡+Bintan Island.
(希望請到假)
下一年..............再去東京

大宅

welcome back and thank you for sharing! 咁你用乜野消毒bb食具? 定係全部用即棄? 有冇帶水去呀? 同埋bb 點洗白白? 就咁坐係酒店浴缸?

原文章由 GUB 於 08-4-7 10:56 發表
hihi
我返來啦, 全程我地同bb都好ok, 係倦d.

飛機: 我bb沒有扭計, 我起飛同降落都有比bb餅佢食住, 又飲水, 所以ok. 兩程機bb都訓了個幾鐘. 其他時間就食粥仔同玩. 我沒有reserve bb籃, 因為airline唔比 ...
當你見到天上星星,可有想起哥哥...

複式洋房

我想問吓你哋係買小童機票定係買好似有隻2歲以下凈比機場稅嗰隻呀?
Little Fish

大宅

要買air ticket 架, 正價票價既十分一, 我買CX 要七百幾, 稅另計...

原文章由 Tehilla 於 08-4-7 12:27 發表
我想問吓你哋係買小童機票定係買好似有隻2歲以下凈比機場稅嗰隻呀?

當你見到天上星星,可有想起哥哥...

別墅

原文章由 onchai 於 08-4-7 12:19 發表
welcome back and thank you for sharing! 咁你用乜野消毒bb食具? 定係全部用即棄? 有冇帶水去呀? 同埋bb 點洗白白? 就咁坐係酒店浴缸?

我帶了chuchu的消毒片同洗潔精去, 洗完就浸加了消毒片的水半小時, 再用酒店的水煲煲定水用來沖下, 就可以用. 食具, 杯同奶樽都係咁.
水我有帶, 係香港煲定放入樽, 我帶了6個800ml過去, 用到大約5日. 不過其實我估帶少d都得, 慢慢溝下當地水, 我估3日到都可以完全用當地水.

洗白白就最煩, 我有個吹風的浴盆帶去, 但唔知點解bb好憎, 第一日都仲ok, 之後每次沖涼都喊, 所以唯有快快手手淋下水就算. 我同老公都估佢係唔鍾意個洗手間, 因為個浴盆放在房, 佢又去玩, 所以應該唔係憎個浴盆. 不過如果你bb識企穩, 其實企係浴缸我估仲好. 而去溫泉個晚就無沖, 因為山區好凍. 我怕bb凍親, 所以無同佢沖啦.

別墅

原文章由 LoJulita 於 08-4-7 11:37 發表
WELCOME BACK, GUB!!

睇完你嘅sharing.
我都好掛住同BB去東京嘅旅程.
到宜家都成日睇返d相.
好回味!! 我BB都成日攞d相薄出嚟"指指點點".
自己同自己講嘢. 好好笑!! ...

我都等緊老公d相, 不過唔知幾時先有..... 我都好想比bb睇返, 睇下佢記唔記得.

係呀, 我都心思思想帶bb去陽光海灘, 民丹島都係目標之一, 一係就過布吉. 馬爾代夫好似遠咗d咁. 我估而家這年齡, 去海灘bb會開心d. 又想去下farm stay, 不過我估都係出年的事, 因為想等bb2歲可以食到街外的食物先再出發, 朝朝起身煲粥仔, 晚晚要去買菜, 都真係幾忙. 而且除了日本, 我都想唔到其他地方可以咁方便買到菜.

大宅

之前我都諗過去泰國,但我都係驚d地方唔衛生,等亞仔兩歲我就唔會再帶佢周圍去,一來機票貴,而且媽媽要平日去做嘢,如果佢要返playgroup都無可能成日請假

別墅

原文章由 evbi88 於 08-4-7 16:52 發表
之前我都諗過去泰國,但我都係驚d地方唔衛生,等亞仔兩歲我就唔會再帶佢周圍去,一來機票貴,而且媽媽要平日去做嘢,如果佢要返playgroup都無可能成日請假 ...

這都是我concern, 我估到bb返學, 就要同人迫旺季去旅行了, 因為唔想為去玩而請假. 但旺季又貴又人多. 但現在bb去, 其實又睇得唔多野.......矛盾中呀. 我仲想十月份去東北睇紅葉架....

民房

Came back from Tokyo last week. Best baby clothes I found was in Ikebukuru's Sunshine City's Baby R Us. All clothing ranges from Y1000 to Y2000 - good pricing compared to department stores. Also went to Akachan but was a bit disappointed as the clothes there wasn't too nice. Uniqlo sells same things as those in HK - so didn't buy.

Worth mentioning is the shoes in Baby R Us are also quite soft and pretty - definitely worth a visit should you be in Tokyo.
[img align=left][/img]

大宅

原文章由 IK007 於 08-4-12 09:51 發表
Came back from Tokyo last week. Best baby clothes I found was in Ikebukuru's Sunshine City's Baby R Us. All clothing ranges from Y1000 to Y2000 - good pricing compared to department stores. Also wen ...

我之前都有係呢間買過,因我次次都住呢間酒店,Baby R隔離的uniqlo有童裝賣,再隔離的兩間鋪頭就有型仔衫賣,旁邊又有hello kitty同dinsey shop,上兩層又有baby gap同baby next買到咁上下,攞返酒店放低再落去掃過, 落雨打風都唔洗行出街,真係無得頂,唔怕你唔買,最怕你無錢

複式洋房

我好後悔呀!!好後悔呀!!
後悔唔買多d BabyGAP嘅short sleeves T
(做緊買2件以上有20% off個款)
前幾日攞出嚟俾BB着. 個個都話靚. 容易親衫. d料又好. 好正囉!!
後悔... 後悔... 好後悔!!

大宅

唔驚唔驚,再去再去

影低佢,post上嚟,搵下次去的mama幫手買

首頁

尾頁

跳至