論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我頂個工人唔順,之前我地買左支大橄欖油,2星期後見佢已經換左新的油,(佢自己走去買左獅子牌既油)我冇出聲,以為佢唔識用橄欖油所以落多d, 依家獅子牌點知2星期內已用淨4分1!我冇工人時半年先用到一支!佢咁用油法我唔敢買貴油!我叫左我媽咪黎我屋企教佢,我媽咪話佢好硬頸,我唔想飲油呀!

佢成日話我唔駛買d貴野(即有機食品),話我晒錢,所以自己走去買埋d cheap 野,我鐘意食某隻牌子的米,又話我做乜食咁貴的米,話以後佢買,關你鬼事咩,我之後買左包平d的珍珠米,又叫我唔好買呢d大粒米,大姐,你係工人,我鐘意食乜米咪食乜米囉!

大宅

同我個工人一樣,但我炒左喇..

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

叫佢落少D, 不斷提

大宅

畀面勳章

佢哋慣左用好多油煮嘢,要成日提佢落少D。

大宅

佢地對醬油, 豉油, 油, 洗潔精, 消毒藥水, 洗衣液...全部都係起勢咁落架喇.....

唔起泡唔安樂....

我工人姐姐一個月可以用一支....hahahahaha

大宅

好媽媽勳章

回覆:2星期內用左4分3支油

我姐姐初初黎,煮8餐用左一枝900ml油.我話比佢知以前我自己煮時,一枝可以用兩個月以上,而家我規定佢要用兩個月.

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

回覆 kay6 的帖子

唔好怒氣住, 平心靜氣問佢幾個問題先

1) 你知唔知邊個出糧俾你?
2) 出糧既係咪有權話曬事?
3) 宜家我, 即係你老細, 要求用貴油, 但每次份量唔可以多, 我唔係要炸, 唔係要油浸, 唔需要噤多油, 明唔明?
4) 宜家我想食珍珠米, 你識唔識煮? 識煮就煮, 唔識煮就我教你, ok? 你唔鐘意可以唔食, 我唔介意你自己用自己錢買米煮.

大宅

你同佢講, 油, 你會大約兩個月先會買一枝, 若唔夠兩個月用完, 叫佢買, 因為佢係不合理的用, 又唔授教

別墅

回覆:wcpcelia 的帖子

我懷疑佢地唔明乜叫少油!

別墅

回覆:weloveBB 的帖子

我買左一大盒洗衣粉,一大包納米樂補充包,佢黎左2個月都未夠,已經用晒了!!!!

別墅

回覆:oscarBB 的帖子

佢做到嗎?最攪笑係,得我同c6食架咋!加埋佢,3個人,2個月,2支半油,好恐怖!

別墅

回覆:suki2500 的帖子

講得好

大宅

佢哋前世無油食,樣樣都揾油浸先開心

大宅

你揾日同個工人去買油呀,洗衣粉呀,柔順劑呀,買d有咁重得咁重既野,再行幾個大運先返屋企,記得唔好帶車仔要佢手拎,試多幾次佢地可能會有改善

別墅

回覆:taehee 的帖子

我買左車仔佢堅持唔用先好笑

大宅

我姐姐一個月用了3支油, 每支900ml.我話佢, 仲話以後由我負責買油,跟著, 果個月, 即刻無事。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 kay6 的帖子

佢地係咁架!我叻d ! 3星期一支油! 已經改善咗!
之前係2星期一支架!
一日一煮餐!

珍珠宮

回覆:kay6 的帖子

食咩油同米,是我決定!

珍珠宮

引用:回覆 kay6 的帖子佢地係咁架!我叻d ! 3星

原帖由 ha-ppyday 於 14-10-20 發表
回覆 kay6 的帖子

佢地係咁架!我叻d ! 3星期一支油! 已經改善咗!
唔知係唔係我用油樽,工人用少了油,1個月用不到1支。只煮晚餐!
其實工人會不會炸蝦片,而你唔知?
所以用好多油㗎!

別墅

回覆:爸爸豬 的帖子

佢冇炸蝦片, d蝦片係外面買返來。
我睇得出佢煮送係用勁多油,次次食炒飯炒粉麵都係油淋淋。我媽見到佢煮送落勁多油,我媽係佢面前「不」返一半油出來,希望佢有改善!

首頁

尾頁

跳至