興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

因為屋企要裝修3個月,亞仔部電腦會搬走,而暫住既地方無網絡供應,請問有無得好似手機咁裝流動網絡令到部電腦可以上網、睇email等等?

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 bosze 的帖子

咁咪裝返隻 usb 手指。。。接收 手機wifi 啦。

小米隨身 wifi。。

告别网线,
将随身WiFi变身为无线网卡
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

男爵府

回覆:座枱電腦有無得裝流動網絡

USB 3G手指,放入可上網電話卡後,插入電腦USB位就可以

男爵府

引用:USB 3G手指,放入可上網電話卡後,插入電腦

原帖由 kittycat0519 於 14-10-20 發表
USB 3G手指,放入可上網電話卡後,插入電腦USB位就可以
有冇邊隻usb手指好介紹?

男爵府

angeljodi 發表於 14-10-21 11:27
有冇邊隻usb手指好介紹?

去電腦商場睇下牌子"華為",做得唔錯,幾百蚊,仲可以發放wifi訊號,俾幾部裝置一齊用

http://www.huaweidevice.com.hk/device.php?language=zh_hk&id=36

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

提提你, 用手機網絡share 比desktop 用, data 會用得好快同好多, 小心用爆晒!

男爵府

我想出多一張卡,請問有無邊個網絡有無限供應及不用簽約,因為我只係用3個月,謝謝。

洋房

一定有架!!!!

男爵府

無限就間間都有,唔想簽約可以買儲值卡,最平算中國移動,要$0.5/1m

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

引用:因為屋企要裝修3個月,亞仔部電腦會搬走,

原帖由 bosze 於 14-10-20 發表
因為屋企要裝修3個月,亞仔部電腦會搬走,而暫住既地方無網絡供應,請問有無得好似手機咁裝流動網絡令到部 ...
我同你一樣呀,要暫住奶奶屋企但冇wifi,找成點?有冇好介紹?

洋房

回覆:座枱電腦有無得裝流動網絡

用手機做model 接收器,iPhone 好易整

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至