婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我99對我唔錯既....成個 小朋友咁....
因為我同老公都要番工既關係平時都好少陪佢...

但係每次同佢出街....佢都會做出D好肉酸既行為...

舉例: 1) 搭地鐵會搶閘爭位坐..(仲會爭埋比我坐~.~)
2) 不理世人目光講野勁大聲...(加上佢係南京人...操一口唔流利既口音)
3) 會係勁多人個陣做成個細路咁既大動作
4) 成日周街講人是非
5) 係唔應當既場合做唔適當既野...

最重要係佢唔聽人講..所以次次同親得老公同99出街...老公都會鬧佢....一方面覺得仍好慘...成日都無人陪...
第2又覺得佢抵鬧...咁多次都唔聽人講....

有無JM都係咁嫁?!咁你地次後會點呀?!

ly083  原來有這麼多同道中人   發表於 14-10-21 11:54
用心甘情願既態度..去過隨遇而安既生活~!http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb13.gif

子爵府

回覆:有無JM會嫌棄同99出街...原因係怕失禮

哈哈,其實唔係淨係奶奶,好多上一代都係咁
我阿媽去羅湖商業城見到d鋪頭賣「水晶球」,人地話係真水晶,聽左咪算囉,佢會當住人面大聲講「呢個係水晶球? 哈哈哈,呢d爛鬼玻璃! 膠! 話係水晶球! 哈哈哈!」跟住捧住個肚笑到彎晒腰停唔到,將以上嗰句重覆幾次,笑到上氣唔接下氣,我真係驚擰轉背比人斬…

JShing  funny  發表於 14-10-26 11:50

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

引用:我個99係亂講野,經典事件1)係酒樓到大大

原帖由 chows 於 14-10-20 發表
我個99係亂講野,經典事件1)係酒樓到大大聲講自己收經。 2)無啦啦講自己用護墊。3)人地讚個孫好笑容會答 ...
經典

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆:有無JM會嫌棄同99出街...原因係怕失禮?!

唔會同99都出街,就算做節都少左出街食明明間餐廳唔好食又要人去,講到俾錢一定要62、我老公俾,叫佢俾一定嘈當街當行因為錢係度嘈,勁樣衰

分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

奶奶講嘢大聲,我會提佢細聲d。

大宅

BK Milk勳章

唔鐘意同佢地飲茶。食果少少野 係咪都要人羅甜醬呀 辣椒油呀。人地拎遲一陣黎又講埋d神經野 好似想人地成間酒樓做佢一台生意咁。真係好煩囉~~~

珍珠宮

引用:回覆 做個靚太 的帖子好明顯...你奶奶平時

原帖由 boababe 於 14-10-22 發表
回覆 做個靚太 的帖子

好明顯...你奶奶平時做你唔少....係人地面前扮可憐囉.... ...
所以我唔係嫌棄佢,係怕左佢

複式洋房

前菜花生都要包走
牙簽攞走哂連櫃位個樽都唔放過

伯爵府

我99係1定要免費泊車,1定要中餐,1定要下午茶,1定攞晒啲牙檢同濕紙巾,1定話人地計多左錢,1定話咁貴但5飽,所以我依家1定5出現。

男爵府

引用:回覆 mrhappy123 的帖子佢個女都會嫌自己呀

回覆 mrhappy123 的帖子

佢個女都會嫌自己呀媽....?
嫁左人,就睇老公頭做人呀..

大宅

回覆 chows 的帖子

:lol你奶奶好爆趣........笑死我~~

大宅

回覆 mrhappy123 的帖子

佢個女都會嫌自己呀媽....?
用心甘情願既態度..去過隨遇而安既生活~!http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb13.gif

大宅

回覆 做個靚太 的帖子

好明顯...你奶奶平時做你唔少....係人地面前扮可憐囉....

男爵府

引用:其實我99對我唔錯既....成個 小朋友咁....

原帖由 boababe 於 14-10-20 發表
其實我99對我唔錯既....成個 小朋友咁....
因為我同老公都要番工既關係平時都好少陪佢...
有, 但唔係我,係佢個女同女婿..

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

我99係酒樓會自己帶湯, 食前叫我地飲, 又會帶飯, 話驚d餸遲黎, 餓親d細既, 係噤叫佢食, 次次同佢講, 宜家食白飯, 一陣就乜都唔駛食了, 食剩半個飽都要打包攞走果隻

佢成日帶好多水(最少1L)同褸, 有時飲茶, 佢仲會攞生果(4個橙)俾我地, 但佢知我地晚上會到佢屋企食飯架喎...下下都重都爆

珍珠宮

引用:回覆 做個靚太 的帖子下...點解佢要咁做

回覆 做個靚太 的帖子

下...點解佢要咁做?!
我見如果撞到熟人戈陣(即99嘅朋友),有啲會突然咁同我講:你做咩工架?好忙架?
有啲會突然講:做人要學識包容呀!
有啲又會講:佢(99)真係好慘架!又唔敢出聲!
我覺得好耐人尋味!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由 cream090909 於 14-10-21 發

原帖由 wingwingc1234 於 14-10-22 發表
晤係掛?
好樣衰喎
所以我晨早彈左入去坐。。。由得佢慢慢講價。。。

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+cream090909+於+14-10-21+發

原帖由 cream090909 於 14-10-21 發表
佢試過連搭巴士都同司機講價,十蚊車資,佢同司機講:我搭半程咋,都要十蚊咩?五蚊咪得囉!!個司機怒啤佢。 ...

晤係掛?
好樣衰喎

boababe    發表於 14-10-22 15:06

大宅

回覆 做個靚太 的帖子

下...點解佢要咁做?!

大宅

回覆 Dreamie 的帖子

有既話....都唔緊要...最緊要既係2個家嫂同99一齊住...咁99就大件事啦...哈哈

首頁

尾頁

跳至