在職全職

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原來2間agent 都係apply緊同一份工, 琴日去見工, agent b 就話另一間agent 都唔知有冇同你applly...

又話唔好搵咁多agent, 費時D 公司將我D CV 四處扔.......

咁我搵得工, 都預左會咁架啦..

大宅

引用:原來2間agent+都係apply緊同一份工,+琴日去

原帖由 good_pig 於 14-10-21 發表
原來2間agent 都係apply緊同一份工, 琴日去見工, agent b 就話另一間agent 都唔知有冇同你applly...

又話 ...
我都係搵agent搵工,年尾流流成個jobsdb十份有九份都係agent.....

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 14-10-21 發表原

原帖由 bossbb 於 14-10-21 發表
我都係搵agent搵工,年尾流流成個jobsdb十份有九份都係agent.....
有冇料到先

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

但係agent又真係幫到手

不論係請人定搵工我覺得都有用

大宅

其實搵agent搵工, D人工係高D~
但搵好耐先中囉

py84ko    發表於 14-10-28 17:32

大宅

引用:Quote:原帖由+bossbb+於+14-10-21+發表我都

原帖由 good_pig 於 14-10-21 發表
有冇料到先
我而家份工都係agent搵,人工係好高(比我expected salary)仲要高,但我想走

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

good luck

寶石宮

引用:但係agent又真係幫到手不論係請人定搵工我

原帖由 Mimmy 於 14-10-21 發表
但係agent又真係幫到手

不論係請人定搵工我覺得都有用
係,起碼少d運吉

寶石宮

引用:good luck

原帖由 wcpcelia 於 14-10-21 發表
good luck

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 14-10-21 發表有

原帖由 bossbb 於 14-10-21 發表
我而家份工都係agent搵,人工係好高(比我expected salary)仲要高,但我想走

...
why?? 我都試過一份agent, 但間野做落古怪

寶石宮

引用:其實搵agent搵工, D人工係高D~但搵好耐先中

原帖由 winniewwl 於 14-10-21 發表
其實搵agent搵工, D人工係高D~
但搵好耐先中囉
我雙管齊下

別墅

回覆 good_pig 的帖子

冇計, 因為佢哋勤力資料搜查, 所以比較容易搵到工。

寶石宮

引用:回覆 good_pig 的帖子冇計, 因為佢哋勤力資

原帖由 angela-nice 於 14-10-21 發表

冇計, 因為佢哋勤力資料搜查, 所以比較容易搵到工。
佢地做matching, 不過有d真係亂來

大宅

當然雙管齊下啦~~!! 個人覺得direct employer感覺好D~
agent又要side時間去見 (最憎)
見完仲要未必有得IN架

大宅

good_pig 發表於 14-10-21 12:24
why?? 我都試過一份agent, 但間野做落古怪
我都係...做左半年走左....D agent好似為求個commission咁~
亂咁請人
個Post 明明係CS+ACC, 夾硬呃我係MKT

wcpcelia    發表於 14-10-21 13:41

寶石宮

引用:回覆 good_pig 的帖子當然雙管齊下啦~~!!

當然雙管齊下啦~~!! 個人覺得direct employer感覺好D~
都係,有d仲要冇offer上去考打字果d

大宅

我之前send CV 比agent, 剛開始搵工,梗係想搵高d人工同想番5 day. 我得F.5 佢覺得我要求太高掛.都係叫我見左一份咋. 人工係比我預計的高.但人地公司都一樣要求好高呢.可能都睇吾起我呢d F.5 ( 仲無full cert. ). 真係見工見到好灰呀.

寶石宮

引用:Quote:good_pig 發表於 14-10-21 12:24 why

我都係...做左半年走左....D agent好似為求個commission咁~
亂咁請人
個Post 明明係CS+ACC, 夾硬呃我係MKT
h我果間工作性質ok, 但原來七日大假只可以新年放,食飯得九個字

寶石宮

引用:我之前send CV 比agent, 剛開始搵工,梗係想

原帖由 yung0216 於 14-10-21 發表
我之前send CV 比agent, 剛開始搵工,梗係想搵高d人工同想番5 day. 我得F.5 佢覺得我要求太高掛.都係叫我見 ...
咁係咪冇offer? 隔一排都冇就要降低要求啦

大宅

good_pig 發表於 14-10-21 13:46
都係,有d仲要冇offer上去考打字果d
係呀係呀!!!!有一間我上左去仲做左個半鐘TEST....
中英文打字, PPT, EXECL 乜都考齊~

首頁

尾頁

跳至