婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:貧窮媽媽 的帖子

其實我都好怕我99...佢唔係對我唔好,但係係有目的(因為佢旨意我哋俾家用,我哋唔俾咁多,佢無錢貼孫女,c6由細到大一直係唔得寵,係近年99先對佢好啲,事關要氹我C6俾多啲錢佢)
99每次搵C6傾密偈,都係有目的架...離不開話自己無錢,同埋屋企有咩壞,次次都要我哋俾,所以我有恐懼症。
而家我同C6新屋裝修緊,上星期番去食飯,99無啦啦問<你哋裝咗大門未?買咗門鎖未?>
我又自不然好擔心佢問我哋攞鎖匙...我堅唔想俾呀!以前間屋C6有俾,因為當時未識我,到有我存在時都俾咗,收唔番,我明。但今次可以點樣令C6唔會俾鎖匙佢....99會借攞湯嚟為名,自己走上嚟,到時C6會話都係攞湯俾我飲為我好,就會心軟

大宅

回覆 貧窮媽媽 的帖子

做得好!!!

男爵府

夏天玩到顛 BK Milk勳章

我真係好 x怕見你呀99
我係咁講的

水晶宮

引用:其實我都好怕我99...佢唔係對我唔好,但係

原帖由 BabyFungT 於 14-10-22 發表
其實我都好怕我99...佢唔係對我唔好,但係係有目的(因為佢旨意我哋俾家用,我哋唔俾咁多,佢無錢貼孫女,c6 ...
我會裝指紋鎖,咁冇鎖匙唔駛俾

男爵府

回覆 貧窮媽媽 的帖子

而家已經係裝指紋, 但仍有鎖匙+sim卡, 共3用的....

水晶宮

引用:回覆 貧窮媽媽 的帖子而家已經係裝指紋, 但

回覆 貧窮媽媽 的帖子

而家已經係裝指紋, 但仍有鎖匙+sim卡, 共3用的....
有冇同c6傾過,我最近間屋裝修,都冇俾鎖匙6299

男爵府

唔敢傾住,驚佢覺得我想ingore 99...諗住煮到埋嚟先食,至多到時自己煲密啲湯俾自己飲,咁99就使唔出絕招

水晶宮

引用:唔敢傾住,驚佢覺得我想ingore 99...諗住煮

唔敢傾住,驚佢覺得我想ingore 99...諗住煮到埋嚟先食,至多到時自己煲密啲湯俾自己飲,咁99就使唔出絕招

...
你99會唔會冇通知就上嚟?如果會就同c6講,自己喺屋企唔會帶bra, 佢失驚無神上嚟好唔自在,又唔慣招呼人,如果通知你先上嚟就每次都話出左街,問多幾次就唔會嚟

男爵府

而家一定會預先通知,因為C6剛搬出嚟時,99要show off..一俾咗鎖匙佢就當間屋示範單位咁係咁帶朋友親戚上去,C6爆咗佢一獲。
但嚟緊新屋我唔想俾,係因為我哋plan生bb,怕佢到時自出自入,唔想佢趁我哋番工就話嚟睇孫(我知我好衰,但我見到佢現時湊大嫂個女嘅情況,真係唔想佢嚟幫手)我會請工人姐姐+我媽媽會喺度幫手,到時我99啲霸道心態就會想自出自入,因為唔抵得我媽喺度

男爵府

多謝你。而家都唔諗啲未係事實嘅嘢住,好好裝修好間屋先算,煮到埋嚟先食...又或者,可能我諗多咗,99對我第時生出嚟嘅bb無興趣,唔會理我...haha

大宅

加油,唔好再心軟啦

首頁

尾頁

跳至