跳至

首頁

尾頁

大宅

我地最後決定出年七月尾過去喇,無親戚朋友係果邊,睇下依到可唔可以認識都一啲

男爵府

which subrub?

大宅

回覆:JamesFoo 的帖子

may be hills

男爵府

2018復活節勳章

我地今年12月去Sydney,hubby有哥接應,初步在他們家stay, 再搵屋。

大宅

回覆:Snow 的帖子

有親戚係果邊就真係好好多!
想問你用邊間搬運公司呢?

大宅

回覆 creamychoy 的帖子

我都諗住出年7月中去. 老公有親戚在悉尼, 會在親戚家落腳, 跟住盡快租屋. 因為小朋友要入學校, 亦唔想打攬親戚咁耐.

男爵府

2018復活節勳章

creamychoy 點解你揀Hills, 好遠咁.

我找了4間international mover 報價:

VanPac - on site visit, 詳細列出每間房,大型物件, TV 的CUFT, 裝箱價錢

Unigroup - 只會一至五 9am-6pm on site visit, 因返工只用了vanpac 報的estimate CUFT報價, 最貴

Columbia - on site visit, 都有詳細列表

BAL Trans - on site visit, 只報了total estimate CUFT, 冇列表,散走同包個20ft 櫃差只差$3K

最後選左VanPac,佢的CUFT charge比其他平,個sales 跟得幾好。到步後話你知O唔OK.

大宅

回覆:Snow 的帖子

thanks. 等你消息。

想住hills,係因為果邊比較平。。。budget好有限。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

hill 唔平, 依家升到顛咗, 報紙都有講, 落南區就平D.

男爵府

2018復活節勳章

wiiabcd 發表於 14-10-22 14:05
hill 唔平, 依家升到顛咗, 報紙都有講, 落南區就平D.

南區有冇名提供

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆:QQfishma 的帖子

我老公會最遲出年五月過去,一邊搵工,一邊搵屋,佢一個人過去先,應該容易啲。

大宅

大家會唔會買d 電器用品帶過去? 我聽JM 講, 趁大減價, 買咗風扇, 麵包機了. 見澳洲電費, 煤氣費超費, 打算買一個壓力煲.

各位, 有沒有其他東西需要在港趁大減價買定? Thanks

複式洋房

我上次打去問報價,BALtrans 答我話如果一年內買的新電器搬去澳洲都要申報,去到當地要打稅!!是否真的?我都有諗過買新電器過去!大家知唔知有無需要申報?

複式洋房

我上次打去問報價,BALtrans 答我話如果一年內買的新電器搬去澳洲都要申報,去到當地要打稅!!是否真的?我都有諗過買新電器過去!大家知唔知有無需要申報?

複式洋房

回覆 chechema 的帖子

根本唔需要響HK帶過來, 大部份電器只要趁The Good Guys/Dick Smith/JB Hi-Fi/Officework限時特價的時候買, 就算連GST都絕對比HK平!

大宅

回覆 andylch 的帖子

ic, 等我留意下先. 通常這些店舖幾時大減價?除了電噐, 有什麼你們會在香港買定? Thanks

男爵府

引用:回覆+andylch+的帖子ic,+等我留意下先.+通

原帖由 chechema 於 14-10-30 發表
回覆 andylch 的帖子

ic, 等我留意下先. 通常這些店舖幾時大減價?除了電噐, 有什麼你們會在香港買定? Than ...
Normally after Xmas or during the big holiday, but I do know a uncle from bing lee which he can give good price

複式洋房

你可以 subscribe 哂 The Good Guys/Dick Smith/JB Hi-Fi/Officework既newsletter, 同埋monitor住ozbargain web site有咩平野買.

尋晚Dick Smith就有 D-Link home security camera大特價, HK賣HK$1300, Dick Smith賣A$95.

首頁

尾頁

跳至