想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

十一月嚟M就要見E生啦,09年做第一次唔成功,不過好彩有雪胎8粒,相隔咁多年下個月諗住再試,身邊朋友個個都講媽咪經,令到我而家10分緊張
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]

洋房

而家我一直有針炙同食中藥,想問下jm們知唔知放咗雪胎仲可唔可以繼續針,本人體質比較差,放胎之前或之後食D乜野去補?Thx各位請回覆

大宅

回覆:十一月放雪胎的jm一齊入嚟分享下

我都係11月放呀,9月放鮮胎失敗,11月再黎過,一齊加油!

我自己會食蛋白同花膠,仲有用暖水浸腳

洋房

感謝回覆,我都試下先。我係仁安董E生,妳呢?

大宅

回覆 mschanchan1105 的帖子

我下月都会放,想問下放左胎之后可不可以keep住浸脚呀?同埋D水是否一定要煲滾还是熱就可以呢?

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子我下月都会放,

原帖由 Twinstar2014 於 14-10-22 發表

我下月都会放,想問下放左胎之后可不可以keep住浸脚呀?同埋D水是否一定要煲 ...
醫生話放胎後都可以用暖水浸腳,唔好太熱,可以幫助血液循環

大宅

引用:感謝回覆,我都試下先。我係仁安董E生,妳

原帖由 candyyeung13 於 14-10-21 發表
感謝回覆,我都試下先。我係仁安董E生,妳呢?
我都係睇董醫生

大宅

ok,大家都要加油!

洋房

係丫,希望喺董醫生放假前做完可以成功啦,大家加油,一齊等好消息

大宅

引用:係丫,希望喺董醫生放假前做完可以成功啦,

原帖由 candyyeung13 於 14-10-23 發表
係丫,希望喺董醫生放假前做完可以成功啦,大家加油,一齊等好消息
董醫生幾時放假?

別墅

原帖由 candyyeung13 於 14-10-23 發表
董醫生叫我12月果個cycle先做,佢無講佢會放假喎,如果佢放就麻煩嘞

大宅

回覆 candyyeung13 的帖子

點解會事隔幾年先再放雪胎嘅? 其間唔放嘅?

別墅

我都係11月做,都係睇董醫生,佢開左支藥叫我11月開始噴鼻直至m到去見佢同抽血!

大宅

引用:十一月嚟M就要見E生啦,09年做第一次唔成功

原帖由 candyyeung13 於 14-10-21 發表
十一月嚟M就要見E生啦,09年做第一次唔成功,不過好彩有雪胎8粒,相隔咁多年下個月諗住再試,身邊朋友個個 ...
希望11月放雪BBs順利,本來上個月放但自然週期唔得,我明天見完醫生應該要用藥,我睇董醫生

大宅

幾時放? 聖誕嗎?

洋房

聽姑娘講董醫生應該12月中左右放假

子爵府

我都係董醫生度做,舊年十一月失敗後試放雪胎,原先十月放,用藥控制周期,但內膜唔夠厚(0.9),醫生唔肯放,其實day 11試過買滴雞精飲加厚內膜,但結果唔得,而一路都有食中藥同針灸,都唔得,好傷心同失望,依家要推到十一月先做,希望大家互相支持下

大宅

引用:我都係董醫生度做,舊年十一月失敗後試放雪

原帖由 JB111111 於 14-10-27 發表
我都係董醫生度做,舊年十一月失敗後試放雪胎,原先十月放,用藥控制周期,但內膜唔夠厚(0.9),醫生唔肯放 ...
我都係內膜薄,諗住buy 想孕打孖飲下,希望好似d jm 講……會work !!

大宅

我都係董醫生度做,舊年十一月失敗後試放雪胎,原先十月放,用藥控制周期,但內膜唔夠厚(0.9),醫生唔肯放 ...
我都係內膜薄,諗住buy 想孕打孖飲下,希望好似d jm 講……會work !!

大宅

本來九月放,我又係內膜薄,仲要係無啦啦,之前都冇問題....十月clinic裝修,所以推到十一月。

有冇人知放胎後可否彎身執狗仔poo poo架?

首頁

尾頁

跳至