懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日沖完涼淋左d薑+香茅水,懷疑都係滲左d入防水膠布(我開刀) 一直覺得傷口辣辣地痛,岩岩一睇塊膠布面滲左d黃黃紅紅既血水,要睇醫生嗎?有無媽媽都試過呢?

別墅

回覆 awifetobe 的帖子

我都係岩岩開完刀出院,醫生之前同我講過如果見有黃色同血水就要睇醫生,可能傷口發炎。

大宅

引用:回覆+awifetobe+的帖子我都係岩岩開完刀出

原帖由 manman1206 於 14-10-22 發表

我都係岩岩開完刀出院,醫生之前同我講過如果見有黃色同血水就要睇醫生,可能傷口 ...
唉,係囉可。。。我岀院前睇過個傷口一條線好地地 但我聽日要同阿b去健康院><

別墅

醫生有幫你貼防水膠布?我都未睇過自己既傷口,不過晚上傷口會痛囉!

大宅

引用:回覆+awifetobe+的帖子醫生有幫你貼防水膠

原帖由 manman1206 於 14-10-22 發表

醫生有幫你貼防水膠布?我都未睇過自己既傷口,不過晚上傷口會痛囉! ...
有呀,佢話過水淋ok,唔好對住噴就得。。但可能我郁得多,我見三角位2邊個膠布皺左少少,可能咁樣滲左d薑水入去\"拿\"爆左。。定係我束腹帶cool太緊呢?我都唔知

大宅

畀面勳章 陪月勳章

回覆:awifetobe 的帖子

你冲涼係出在院幾多日??

大宅

引用:你冲涼係出在院幾多日??

原帖由 icy_chan 於 14-10-22 發表
你冲涼係出在院幾多日??
第二日,住院5天

大宅

畀面勳章 陪月勳章

回覆:awifetobe 的帖子

你首先叫老公聞聞有冇臭味,好多畤郁多左都會有少許血水十黃色的水,唔係咁大問題,有時可能左邊會痛多D,有D人右邊痛多D,係正常,因為開刀係左邊開至右邊!那就左邊會痛D,情況係咁,傷口唔會咁易爆的,唔駛太担心,要不要拆線

大宅

畀面勳章 陪月勳章

回覆:icy_chan 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

畀面勳章 陪月勳章

回覆:icy_chan 的帖子

我留錯了回覆,應該私人信息,樓主可否幫我取消電話號碼,ThX

大宅

我出院反到屋企第一日已經自己洗傷口,
去買啲長型膠布自己洗完痴反去,
到我拆線個日傷口都好靚無發炎,
我keep住日日自己洗都無事,
但你驚既都係睇反醫生。

大宅

引用:我出院反到屋企第一日已經自己洗傷口,去買

原帖由 carmenloveman 於 14-10-22 發表
我出院反到屋企第一日已經自己洗傷口,
去買啲長型膠布自己洗完痴反去,
到我拆線個日傷口都好靚無發炎,
哦,你用咩洗呢?熟水定消毒藥水?佢叫我1個星期後先唔要塊膠布入面,我而家先2日,同埋我個時見佢入面仲有一張張細既仲護傷口,你個個有無換埋呢?!!感謝回覆&#128591;&#128591;

大宅

畀面勳章

awifetobe 發表於 14-10-22 06:36
哦,你用咩洗呢?熟水定消毒藥水?佢叫我1個星期後先唔要塊膠布入面,我而家先2日,同埋我個時見佢入面仲有 ...
我覺得你聽你嘅醫生講好d啦,叫你1星期先拆就1星期,唔好自己去洗。我之前做手術,醫生都係叫我唔好meet塊膠布等傷口自己埋,要1星期番去比佢meet同清潔再同我痴番新膠布。

大宅

因為要沖涼,所以塊膠布無可能唔濕,但一濕左你一定要換,因為啲沖涼水唔乾淨,
無啦啦更係唔會走去換啦,
我去藥房買一包包(紫色)消毒藥水,
買德保長型膠布,乾淨綿花,
洗乾淨手自己洗,如果唔識就去健康院洗。
有時真係唔可以唔換架,膠布滿晒血水好污漕架,
傷口要乾爽先快好又衛生。

首頁

尾頁

跳至