婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我同奶奶一齊住!細B就快滿月了,尤其係近呢個月,見親99都係話“你唔好凍親個女呀!幫佢著多件衫,一定要著褲呀,仲要著襪,你自己坐月都係呀,著長衫長褲訓呀!” 但我喺呢個時間坐月,屋企唔開風扇,無開冷氣,只開少少窗…點解仲要包實自己呢?而且呀b經過佢包裝後晚晚訓到成頭汗琴日佢又話喇,我講左句“都出哂汗喇,仲著!!”99立刻發脾氣,係咁鬧99仲成日周街話我 唔聽話 ,又話都唔知我呀媽點教女!
其實佢平時都無乜點正常過嫁喇,又話幫我搵左個“無証嘅大陸人”等我返工可以睇住我個女,我話無証點用呀??佢又唔高興!99係果啲佢講我就要照做,唔做佢就會發癲。但係佢剩係鐘意對住我發癲!屋企衫有一日未洗又我懶,個大仔病左又話我無好好照顧,c6唔飲佢煲嘅湯又我無叫c6飲……嚴重到c6幫手掃地拖地,99竟然話“你咁懶,你老公就唔要你嫁喇!” 呢排坐月c6煮飯俾我食(99係理都無理過),99叫我唔好咁 虐待個老公,叫我咁得閒唔好訓喺度!!(我坐月wor)!平時要反工,而且嫁入去咁耐無受佢半點恩惠,仲要幫佢做家務同照顧小朋友!唔明點解要咁受氣。
如果c6喺度就好正常!因為c6會鬧反佢!
你地有無個咁嘅奶奶??我見朋友啲奶奶都好正常嫁wor

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我個陣坐月係9月, 係著長衫長褲的, 不過有開冷氣俾風吹到關節手尾長

侯爵府

我的育兒心得勳章

回覆:我有一個煩奶奶

我都試過剛剛有果時,99發癲鬧我明知佢唔得閒煲湯,返娘家點解唔拎湯比c6,飲,又話我唔拎比佢飲,結果第二日我作小產入院,佢無聲出!

milky_red  同意樓下,傻的嗎?   發表於 14-10-22 21:23
黑色誘惑  點解要供應娘家湯水,   發表於 14-10-22 18:47
小肥楊    發表於 14-10-22 12:00

公爵府

你住佢屋受佢氣也屬於正常.(當初都預左LA)但呢度有好多JE根本無受99任何恩惠都要受氣GA.

複式洋房

引用:你住佢屋受佢氣也屬於正常.(當初都預左LA)

原帖由 美之選468 於 14-10-22 發表
你住佢屋受佢氣也屬於正常.(當初都預左LA)但呢度有好多JE根本無受99任何恩惠都要受氣GA. ...
c6話搬,我話“留佢一個人會唔會無咁好?”因為佢啲女一早搬走哂,早知一早搬,唔做最後果個而且佢食完用完無手尾都係我做!唔做又鬧,明明係佢用完都要話我!坐月做少左其實我真係唔覺過份,都係一個月姐!我坐月已經無煩到佢一下嫁啦,呀b沖涼都係自己搞!C6問佢“做少少唔洗死丫嘛”,佢好嬲話我叫佢個仔鬧佢!!我咩都無講過

別墅

回覆 cream090909 的帖子

拎比c6飲就話姐
點解要拎埋比99
佢癲得好暈巡

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:回覆 cream090909 的帖子拎比c6飲就話姐點

原帖由 dreamsky23 於 14-10-22 發表
回覆 cream090909 的帖子

拎比c6飲就話姐
無計,寄人籬下佢發癲都要照做,而家我身體好d就一星期煲兩次佢地飲,個心其實係煲比c6既,不過算啦,希望快d排到屋就搬。。。我都就到佢既。。。

伯爵府

好明顯係一位極“賴傳統”的壞心腸99啦!

新抱係買入男家既妹仔,應該服侍99和老公,大少和小姐。

試問妹仔邊有坐月子呢種福利呢?

叫老公做任何野更加係死罪,係搞風搞雨既陀衰家添!!!

水晶宮

引用:Quote:原帖由 美之選468 於 14-10-22 發表

原帖由 teddyyau 於 14-10-22 發表
c6話搬,我話“留佢一個人會唔會無咁好?”因為佢啲女一早搬走哂,早知一早搬,唔做最後果個而且 ...
c6話搬就好走啦!點解要留低俾人鬧

珍珠宮

別墅

對付呢種人只有一種方法,就係佢講乜你都當耳邊風,講乜都唔好理佢唔好應佢,由得佢發癲,當佢冇到

男爵府

真係好煩

珍珠宮

我未有bb,不過我99煩過你99,所以我已經避左佢好耐!

別墅

回覆:teddyyau 的帖子

同我一樣禾,佢講左你就一定要做佢果套,唔係,個樣即變…博佢咀我都唔洗諗啦…佢做乜都岩,佢又係驚我個囝囝凍親,又著幾件衫仔,第二日出哂汗!!d奶奶可唔可以聽下人意見呢!我就無命啦!

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

樓主好忍得! 比我一早同99開火啦!

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

其實好反感一句“唔知你阿媽點教女”

唔好點評我,電話睇唔到點評

大宅

你c6都出聲搬係我一定搬,你99人格分裂,係你c6面前就正常,背後就狂閙你,

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

引用:我個陣坐月係9月, 係著長衫長褲的, 不過有

原帖由 Phoebe_snufkin 於 14-10-22 發表
我個陣坐月係9月, 係著長衫長褲的, 不過有開冷氣俾風吹到關節手尾長
我3月坐月 不過就短衫短褲 因為慣左 如果著住長衫長褲就訓唔著

複式洋房

引用:對付呢種人只有一種方法,就係佢講乜你都當

原帖由 小雲MM 於 14-10-22 發表
對付呢種人只有一種方法,就係佢講乜你都當耳邊風,講乜都唔好理佢唔好應佢,由得佢發癲,當佢冇到 :joyous ...
我而家就係用呢個方法!扮聽唔到……所以佢咪周圍同人講我唔聽話同都唔知我呀媽點教女囉!

首頁

尾頁

跳至