在職全職

跳至
[在職媽媽] 訓極唔夠樣又殘

首頁

尾頁

大宅

你地有冇覚得訓極唔夠,個樣好殘?我12點訓,7點起身,其實已經訓7個中,多過好多人,但每日起身都仲係好眼訓⋯⋯番公司照鏡個樣好殘,夜晚番到屋企已經冇精力同BB玩喇⋯⋯我只係做文職,唔洗體力勞動的。你地有冇呢個情況?

大宅

當然有啦! 我同你一樣, 12點訓, 7點半起身, 但好似訓極都唔夠, 我每日至少都要OT一個鐘, 好多時返到屋企都係同小朋友玩一陣, 食完飯之後訓一陣, 10點幾起身餵奶, 再訓, 我仲要出trip, 但為左健康, 每個星期都要做下運動, 每兩個星期都去做下facial, 始終我要見客, 唔可以太過殘, 所以我盡量都俾自己有休息既時間, 因為我一病, 小朋友就跟住病架啦

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:訓極唔夠樣又殘

唉…我都好嬲自己返工訓唔夠就好正常

但係如果第二日放假,我前一晚會訓唔著,或者半夜醒左訓唔番,要返工就從來唔會訓唔著

就算訓到 ,又係7am左右又會醒,訓唔得晏

子爵府

個人如果濕重咪訓極都唔夠囉!

大宅

引用:個人如果濕重咪訓極都唔夠囉!

原帖由 Grateful.N 於 14-10-22 發表
個人如果濕重咪訓極都唔夠囉!
我大約一個星期飲一次去濕茶ga la..仲有咩方法?

子爵府

Philips200wb 發表於 14-10-22 14:04
我大約一個星期飲一次去濕茶ga la..仲有咩方法?
找位中醫師針對性調理體質,可能除了濕重,還有氣虛都不出奇。

大宅

引用:Quote:Philips200wb+發表於+14-10-22+14:04

原帖由 Grateful.N 於 14-10-22 發表
找位中醫師針對性調理體質,可能除了濕重,還有氣虛都不出奇。
生BB之前都有睇中E,一路食佢D藥覚得好好,唔會發咁多夢,精神左,解決埋便秘,粉\'次\',經痛嘅問題。睇左接近一年,因搬左屋冇再睇,之後就打回原型⋯⋯

子爵府

Philips200wb 發表於 14-10-22 14:14
生BB之前都有睇中E,一路食佢D藥覚得好好,唔會發咁多夢,精神左,解決埋便秘,粉\'次\',經痛嘅問題。睇左 ...
找位好中醫繼續調理,其實女性最好係經前調理身體,咁身體問題都少d。

侯爵府

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆:Philips200wb 的帖子

都差不多,所以今日星期日瞓番夠本

男爵府

試下中午食完飯小睡一下精神好多

子爵府

休息真的重要,最好11時上牀,最近容易累,有時候10時多就睡了,精神好多。

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我都係呀, 日日殘到不我了....

我就晚上10:30 同大仔一起上床訓....但半夜我會醒最少3次, 因為大仔成日踢曬d 被.....第2朝就5:50起身(因為keep fit 中, 起身跳1個鐘) .... 跳完沖個涼係好精神既, 但到中午開始又好累(文職), 有時收工就買餸煮飯, 之後又要同阿仔溫書....

假日就要湊埋細仔, 細仔好早起身, 所以都係訓唔多........ 仲要做埋家務....帶2個仔出去學野, 所以基本一年365日都冇好好休息過~

大宅

其實你有無空抽出黎做運動? 做完運動出一身汗個人爽好多, 當然啱啱做果個月你會好想死

男爵府

我都係,平時都瞓到7個鐘,但就算飲埋咖啡都仲係好眼瞓,個人成日有d暈,之後我決心做少少運動,早上飲滴雞精,我覺得精神咗

伯爵府

好媽媽勳章

我有飲保充品,大約飲左兩個月。我最大問題係經常hold 住一個動作畫圖,手經常抽筋。飲左得左年輕左,對我有用,但同一款保充品,對我老公完全零作用。我連皮膚都好左。

首頁

尾頁

跳至