母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無媽咪幫到我?? 謝謝!

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

禁止訪問

男爵府

如果係租機o既, 只會有電泵供應. 至於手泵定電泵好, 睇環境 la. 係公司, 我就會用 avent 手泵, 貪佢夠快, 泵得清, 又靜. 係屋企, 我就一定用電泵, 慳水, 慳力, 事關我係全泵, 一日係屋企都要泵 4 次, 如果用埋手泵, 我驚我會泵到手都跛.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 nan_nan 於 08-3-6 07:26 發表
如果係租機o既, 只會有電泵供應. 至於手泵定電泵好, 睇環境 la. 係公司, 我就會用 avent 手泵, 貪佢夠快, 泵得清, 又靜. 係屋企, 我就一定用電泵, 慳水, 慳力, 事關我係全泵, 一日係屋企都要泵 4 次, 如果用埋手 ...

完全同意ar!!

大宅

唔該唒各位媽媽,你地都好勁呀可以堅持到咁耐(又唔怕痛,唔怕煩!) 我都係因為要返工先諗買咩泵! 而且又驚自己半途而廢,所以想問下有無得借囉!

大宅

i used Swing in the office and Symphony 韻律型電動奶泵
at home, both are good!!

原文章由 kb7724 於 08-3-6 12:19 發表
唔該唒各位媽媽,你地都好勁呀可以堅持到咁耐(又唔怕痛,唔怕煩!) 我都係因為要返工先諗買咩泵! 而且又驚自己半途而廢,所以想問下有無得借囉!

複式洋房

I used medela single electric pump at work before, because it is easy to assemble and sterilize (I put the funnel in a plastic container with water and sterilize by microwave oven 3-5 mins) No need to bring home everytime.

At home, I used avent hand pump.
敬畏耶和華是智慧的開端,認識至聖者便是聰明

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊