想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我剛剛沖涼前用排卵紙驗孕...點知係無...線...我係咪太早驗la,我上一次m係2月11日...今日第二十四日...我大慨二十八日來一次 m....排卵日係2月23日或是24日...那我是否今個月又係唔得了...

珍珠宮

好似真係早得濟, 而且又唔係用晨尿~~

放心啦, 一日未黎m, 一日仲有機會~~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

禁止訪問

禁止發言

大宅

我而家都等緊bingo, 我同你既日子差唔多, 12/2 黎m, 25號排卵 (cycle 30日)
早兩日心思思想用排卵睇下有冇料到
但我發現咁只會增加壓力
所以我決定到m應黎而唔黎先check (即12/3) ~~~~
咁個人會舒服d~~~

男爵府

如果你cycle 30日, 咁13/3先係下一個day1喎
如果你25號排卵, 咁cycle 唔係30日喎, 你有冇計錯?

原文章由 rr101305 於 08-3-6 10:41 發表
我而家都等緊bingo, 我同你既日子差唔多, 12/2 黎m, 25號排卵 (cycle 30日)
早兩日心思思想用排卵睇下有冇料到
但我發現咁只會增加壓力
所以我決定到m應黎而唔黎先check (即12/3) ~~~~
咁個人會舒服d~~~ ...

複式洋房

早左dd

因為我原來都好似你, 期望很大, 都想未到期黎mc去檢, 但收到各位姊妹建議, 最後等到未來mc第二天用晨尿檢, 不過系無中, 但唔知系唔系緊張, dm遲左3日都未到, 今日去睇中醫

大宅

原文章由 BBron 於 08-3-6 11:04 發表
如果你cycle 30日, 咁13/3先係下一個day1喎
如果你25號排卵, 咁cycle 唔係30日喎, 你有冇計錯?

haha~ 我打錯左添~~
我應該係26號排卵先岩~~ 我個cycle 唔多準呢~~ 我係day15 排卵既~~
我大約30日啦~ 有時早, 有時遲
不過遲既居多~~
所以而家唔諗咁多lu~~
計到咁準都好有壓力...

男爵府

好橋呀
我都係12/2m, 26號排喎!
我地一齊中
原文章由 rr101305 於 08-3-6 11:16 發表

haha~ 我打錯左添~~
我應該係26號排卵先岩~~ 我個cycle 唔多準呢~~ 我係day15 排卵既~~
我大約30日啦~ 有時早, 有時遲
不過遲既居多~~
所以而家唔諗咁多lu~~
計到咁準都好有壓力... ...

大宅

原文章由 WISKEY 於 08-3-6 11:07 發表
因為我原來都好似你, 期望很大, 都想未到期黎mc去檢, 但收到各位姊妹建議, 最後等到未來mc第二天用晨尿檢, 不過系無中, 但唔知系唔系緊張, dm遲左3日都未到, 今日去睇中醫 ...

我又係好緊張,未來m第二天便check,but not bingo ar!我想應relax些,否則會渡日如年咁!

複式洋房

好多謝姐妹們的熱烈回應...有可能我太緊張了... 今日早上又用排卵紙...驗一次...結果也是一樣!無線!我真的好down...今日返工都無咩精神....我係做幼稚園老師...一天到晚都見到好多得意的 小朋友...心情更加複雜...d同事..家長日日問我幾時要生...我就會說...快啦怏啦!或者講我中年輕得24歲(今年25)唔急...其實心中就真的很急...以加想辦法放輕鬆心情...今個月係第五個月了!如果再嘗試二個月無中...我想做iui...其實我會唔會太做早iui...????

大宅

回覆 #9 BBron 的文章

haha~~~~

YEAH~~靜觀其變...

希望大家一齊中~~~~

大宅

If bingo,the temp must be high ?Last day,I have already
checked---not bingo!And my temp is not high(around
36.50),so I think that I must not be bingo!Today I book
facial and body massage,but my friend say that I check
too early(after DoDo;s 9days)!She say that don't go to
body massage and check again 10 days later!
I check too early or not?

男爵府

請問你幾時排卵? 排卵+14days先驗喎!

原文章由 Irisl@m 於 08-3-7 10:43 發表
If bingo,the temp must be high ?Last day,I have already
checked---not bingo!And my temp is not high(around
36.50),so I think that I must not be bingo!Today I book
facial and body massage,but my fri ...

大宅

原文章由 BBron 於 08-3-7 11:30 發表
請問你幾時排卵? 排卵+14days先驗喎!

My M peroid is not stable,so I don't know the Ovulation
peroid ar!I only know what day DODO!After DoDO 's 9 days can check Bingo or not!The result is 100% right!

男爵府

你唔知排卵日又點可以知幾時check?
如果你dodo時根本唔係排卵, 咁實-ve啦
你搵左邊日排卵先啦!
搵陣係排卵日+14day先驗孕
原文章由 Irisl@m 於 08-3-7 11:36 發表

My M peroid is not stable,so I don't know the Ovulation
peroid ar!I only know what day DODO!After DoDO 's 9 days can check Bingo or not!The result is 100% right!

洋房

Have anyone tried using David pregnancy test? I've heard that it can check pregancy after three days when you are pregnant??

大宅

你應該等多幾日, check多次啦
我都唔敢bookbody呀而家...

大宅

我唔敢做facial,唔敢body massage,唔敢焗桑拿........,就係不停wait,wait,wait

大宅

放鬆D啦,太緊張攪到M遲黎, 如果今個月唔中, 下個月M小姐黎既時間又亂左又以為 BINGO左,咁好快就會神經衰弱架.
RELAX ~ 一齊等待,實會BINGO既

首頁

尾頁

跳至