家庭理財

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

熱血勳章

禁止訪問

回覆:有無JM 有物業響海外? 尤其是係響大陸?

子爵府

回覆:有無JM 有物業響海外

勸你快d上去搞轉名手續,遲早都要搞,越早搞越好。大陸邊度?

男爵府

唔好怕麻煩攞番你既野唔好益上面個班人

禁止訪問

引用:想請教一下,你地會點樣管理呢D物業?有親

禁止訪問

熱血勳章

引用:點解你吾自己上去收返個物業再放租?而家咁

禁止訪問

熱血勳章

引用:唔好怕麻煩攞番你既野唔好益上面個班人

禁止訪問

熱血勳章

引用:勸你快d上去搞轉名手續,遲早都要搞,越早

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆:有無JM 有物業響海外? 尤其是係響大陸?

不如賣咗間屋,咪一了百了

禁止訪問

熱血勳章

引用:不如賣咗間屋,咪一了百了 +

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+FennieMan+於+14-10-23+發表

原帖由 Dearkk 於 14-10-23 發表
唔係我名都賣唔到

我d 衰親戚話間屋又殘又舊,話用幾10萬買左佢,應該市價一半都無,明坤
講真,佢地都收咗10年租,又唔係你名,你又住香港,真係山高皇帝遠呀!你覺得佢地會甘容易比返你咩?既然佢地想買,你咪開個價(一定低過市價, 冇著數,你啲親戚彩你都傻)。

禁止訪問

熱血勳章

引用:Quote:原帖由+Dearkk+於+14-10-23+發表唔係

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 FennieMan 於 14-10-23 發表

係呀真係山高皇帝遠

但其實我唔想賣,尤其係果d衰親戚
溫州,你又話遠,又話無時間.......

不如預7天假上去同親戚攤牌,以市價90%賣比佢,或賣左比返10%佢~

甘遠價値又唔高,自己又處理唔到,唔好keep 啦~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Dearkk+於+14-10-23+發表係呀

禁止訪問

熱血勳章

引用:Quote:原帖由+Dearkk+於+14-10-23+發表係呀

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 14-10-23 發表溫

9成都好丫,而家層樓又殘又舊,想用市價一半同你「買」咋
其實講係無用,花些時間自己親身去了解一下當地樓價,走去十間八間地產舖問一下時價,再找你親戚當面傾,看佢表情語氣,當場才能評估佢底線,親身上去情況可以完全不同,最好帶同大家認識的長輩一齊更好~

力不到不為財~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

熱血勳章

男爵府

响大陸呢D case法律都幫吾到什麼,一來山高皇帝遠,二來房產証又吾系你個名,如果伯母(業權人)吾出面去搞,你根本束手無策!

禁止訪問

熱血勳章

引用:响大陸呢D+case法律都幫吾到什麼,一來山高

男爵府

引用:Quote:原帖由 Daeng 於 14-10-23 發表响大

就係父母都過左身
搞唔到
如果有法律証明你系業權承繼人就應該易搞D,但呢D case你都系要打定輸数,因為猛虎不及地頭蟲,所花時間同當地關系你都已經輸晒!

首頁

尾頁

跳至