自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 RoseTutoria 於 08-3-7 01:02 發表
我識得一個仲經典呀!大陸女人嫁來香港, 連生 3 件, 跟住假離婚, 取綜援, 仔女樣樣興趣班學齊, 包括補習, 鋼琴, 芭蕾舞等, 大陸婆一邊取綜援, 一邊偷做兼職, 長假期一定成家人番大陸玩幾日。

有次俾街坊發現佢偷做工, ...

佢地肯定又係一幫演偽人員, 好叻做戲 乜D社工咁Q笨!!!!!
為保份工, 明知佢地講大話都盲目幫忙
佢地會有報応架

男爵府

我都想生幾個,不過無$養

[ 本文章最後由 kidskaren 於 08-3-7 10:30 編輯 ]

子爵府

原文章由 RoseTutoria 於 08-3-7 01:02 發表
我識得一個仲經典呀!大陸女人嫁來香港, 連生 3 件, 跟住假離婚, 取綜援, 仔女樣樣興趣班學齊, 包括補習, 鋼琴, 芭蕾舞等, 大陸婆一邊取綜援, 一邊偷做兼職, 長假期一定成家人番大陸玩幾日。

正pk

珍珠宮

呢個家庭真係......

今朝睇報紙,
見埋爸爸個樣,
真係火都黎埋!

咁後生,
睇落三十多歲咋,
都算係幾好樣添呀,
個阿媽都唔係好大,
個阿爺又唔係老,
都好精神,
點解咁都仲要拎政府錢!

個阿爺睇落都仲有工作能力,
但佢唔出去做野都算喇,
咁留佢係屋企湊小朋友,
對父母肯定可以出去做野啦,
後生遙遙,
坐係屋企等政府養!
遲d可能又再生多幾個,
又再多d錢囉!

而家死左個女,
又話醫院唔俾個小朋友入院,
睇佢地個款,
一定會追討賠償啦!

小朋友死左係可憐,
但睇到佢地,
真係覺得完全唔抵幫!

禁止訪問

大宅

晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

複式洋房

上次有個女仔, 見工途中比車撞倒, 醫院叫阿媽去簽手術同意書, 但阿媽無錢搭的士, 要坐小巴去 (最終個女仔過左身). 人地一家幾口失業, 一齊努力找工做, 唔囉綜援.

屯門呢一家, 囉綜援仲生四個 (用納稅人既錢去養細路), 然後又話好慘. 咁低收入家庭咪仲可憐.

伯爵府

原文章由 RoseTutoria 於 08-3-7 01:02 AM 發表

禁止訪問

別墅

真係架..d社工真係好人都無人有架...
我亞婆未去世個時同我大姨媽都係拎綜援...
因為我大姨媽精神有問題..個社工就同我亞婆講...
亞婆你個女仲可以拎到錢架喎..
我幫你申請啦...我亞婆話唔駛啦...因為佢地已經夠洗...
無謂再申請啦...個社工就同佢講拎多d咪儲起佢有事既時候用囉...不過我亞婆最後都無拎到...我亞婆同我講如果有咩事..
佢仲有我地d子子孫孫...拎多d又無用..
不如留比真係有需要既人用啦..
(不過我每次諗返起留比好似住係佢對面既大6婆個d人咁我就會好 ... )..不過我亞婆見一次個社工..
個社工就會提佢一次...可以拎多d錢..
慌死亞公d錢無地方洗咁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

此生無悔入華廈,來生願在種花家!

水晶宮

畀面勳章

我想申請綜援呀

大宅

you??????no way la~~~~ 因為你嘅面皮吾夠厚,你得mm咁多,人哋有成十幾吋面皮厚咖,把尺都吾夠度,兼人哋日日會有好多時不停咁做愛,你頂吾頂得順先?重有,你重系要懶到出汁咖,喱三樣系申請綜援嘅必須條件,話之你無ID card~~ 你再考慮合吾合付到資格先再打電話黎問la,本署重有好多pk嘅電話查詢,吾得閒招呼你啲死做爛做嘅立稅人la,bye bye~~多謝你至電pk社署查詢熱線.
原文章由 701003 於 08-3-7 16:27 發表
我想申請綜援呀

大宅

DEL.

DEL.

男爵府

原文章由 701003 於 08-3-7 16:27 發表
我想申請綜援呀

我都想呀. 要有咩資格?

珍珠宮

好心政府睇清楚咩人需要先幫的, 人地扮野佢地又信, 真係黐黐地.

別墅

首先你面皮厚唔厚先...
唔夠厚就唔去申請啦....
仲有就係要日又做(愛)夜又做(愛)..
你得唔得先...唔得都唔好去申請啦....
仲有仲要係最重要既係...你好唔好戲先...
要好戲先可以得閒係d社工面前扮下黎拎多d...
有人舉報你..你又要係社工面前做下戲先得架喎...

原文章由 mrsdoh 於 08-3-7 17:04 發表

我都想呀. 要有咩資格?

大宅

原文章由 whoareyou 於 08-3-5 22:24 發表
呢d就係典型懶人,出街食唔洗自已煮。
而且d錢又唔係自已辛苦揾番來,打工就話驚份工唔揾定有機會俾人炒,要積穀防饑,同正若攞綜緩又唔驚佢唔俾,長攞長有,梗係唔洗慳住用啦,仲有雙糧出添。

...

又係喎, 唔驚佢唔俾,長攞長有...

唔明, 就算擺明唔做野, 政府批綜緩個數唔係批夠就算咩, 點解成日比人踢爆嘆世界?

珍珠宮

醒目開學勳章

原文章由 失魂媽咪 於 08-3-7 17:11 發表
首先你面皮厚唔厚先...
唔夠厚就唔去申請啦....
仲有就係要日又做(愛)夜又做(愛)..
你得唔得先...唔得都唔好去申請啦....
仲有仲要係最重要既係...你好唔好戲先...
要好戲先可以得閒係d社工面前扮下黎拎多d...
有人 ...

水晶宮

畀面勳章

原文章由 餃次子 於 08-3-7 16:55 發表
you??????no way la~~~~ 因為你嘅面皮吾夠厚,你得mm咁多,人哋有成十幾吋面皮厚咖,把尺都吾夠度,兼人哋日日會有好多時不停咁做愛,你頂吾頂得順先?重有,你重系要懶到出汁咖,喱三樣系申請綜援嘅必須條 ...

唔制呀~~~~~~

首頁

尾頁

跳至