嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

係咪因為孖,迫得濟,佢地郁唔到?有都係其中一個突隻手定腳出來,不會踢的。正常嗎?另一個由陀開始都唔點郁,所以一直都feel 唔到佢架。
我有胎心機兩個都有正常心跳。
我需要擔心嗎?

大宅

我陀B時一直都只係FEEL到一邊極多胎動, 臨生前照超聲波先知成日胎動踢我的是細孖, 出世後細孖保持一貫作風好鍾意YOUNG手YOUNG腳好似打功夫咁, 大孖就COOL D唔多郁, 成日只是吸著奶咀呆望天花板

Q4  一動一靜  發表於 14-10-24 11:16

大宅

兩個月已經睇到兩個性格係好明顯完全唔同羅, 同卵, 個樣越大越唔似
回覆 kay6 的帖子

您好kay6,通常懷孕後期BB活動空間細左,胎動次數會相對少,再加上係孖胎唔係容易咁覺得佢地郁都唔出奇架,媽媽唔好自己嚇自己呀。不妨係一個靜嘅環境瞓低,都會易D感覺到胎動架。基本上媽媽知道兩個BB都有正常心跳都唔需要太擔心,不過如果依然唔肯定可以向醫生查詢,求個安心都好嘛,懷孕媽媽心情要保持輕鬆愉快呀。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

別墅

回覆:Angela@牛欄牌媽咪專線 的帖子

多謝,我有個胎心機,午餐時入返電磁,聽到兩個BB大大聲的心跳~

別墅

回覆:sanfeimsn 的帖子

好得意

別墅

回覆:35週,少了胎動

我36 weeks ,醫生話佢地好迫,但我都feel 到佢地成日打交!不過真的擔心就入院check check .

首頁

尾頁

跳至