自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:求救!相片壞檔

真係要留post,好有用吖

侯爵府

引用:Quote:原帖由+我愛唐英年+於+14-10-23+發表

原帖由 Yubi.T 於 14-10-23 發表
之後開我的電腦, 入 F: 睇下有咩
唔得呀

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 Yubi.T 於 14-10-23 發表之後

原帖由 我愛唐英年 於 14-10-23 發表
唔得呀
應該入得返 ga wor, 影相嚟睇下

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

侯爵府

引用:Quote:原帖由+我愛唐英年+於+14-10-23+發表

應該入得返 ga wor, 影相嚟睇下

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我愛唐英年 發表於 14-10-24 00:29
用呢個 software 掃一次張 SD 卡,可以搵得返你最近 delete 的 file

http://www.active-undelete.com/
全力支持捐血行動~

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+fattyfat+於+14-10-23+發表想

其實跟上述方法無異, 見到 RAW 格式再說吧
已經試緊,但呢個畫面停留咗巧耐~

simple is the best~

珊瑚宮

fattyfat 發表於 14-10-24 15:33
已經試緊,但呢個畫面停留咗巧耐~
你個 driver 1.5TB 嗎?係的話,6個鐘左右會完
全力支持捐血行動~

大宅

回覆:求救!相片壞檔

之前sd card 啲相死左……買左個程式,唔記得係咪300幾蚊…拎返啲相

留埋名先

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:fattyfat+發表於+14-10-24+15:33+已

原帖由 Yubi.T 於 14-10-24 發表
你個 driver 1.5TB 嗎?係的話,6個鐘左右會完
係呀,您巧叻呀!
6個鐘!!!

珊瑚宮

fattyfat 發表於 14-10-24 16:19
係呀,您巧叻呀!
6個鐘!!!
如果支持唔住按 Ctrl+T 去 stop 佢
全力支持捐血行動~

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Yubi.T 發表於 14-10-23 20:40
其實跟上述方法無異, 見到 RAW 格式再說吧

Hi Yubi.T,
感謝你的分享!

我有張SD卡的RAW相誤刪了, 請問可如何接續做呢? 好希望救回相片。

有勞幫忙! 謝謝!

【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

珊瑚宮

Glad 發表於 14-10-24 16:45
Hi Yubi.T,
感謝你的分享!

sorry, 睇錯咗,你睇 #25 個回覆啦
全力支持捐血行動~

琥珀宮

引用:Quote:fattyfat+發表於+14-10-24+16:19+係

如果支持唔住按 Ctrl+T 去 stop 佢
忽然掃掃吓矛咗,再按多次執行刀唔得,典解呀~

侯爵府

引用:Quote:我愛唐英年+發表於+14-10-24+00:29+

用呢個 software 掃一次張 SD 卡,可以搵得返你最近 delete 的 file

http://www.active-undelete.c ...
唔該晒尋晚搞咗大半日搞唔掂,我老公頂我成晚嘿嘿唉唉唔順,今朝拎咗張SD卡落電腦舖揾人拉返啲相出黎但店員都話未必救得返不過都多謝您熱心幫忙

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Yubi.T 發表於 14-10-24 16:52
sorry, 睇錯咗,你睇 #25 個回覆啦

明白, 謝謝! 是否直接用此軟件, 就可以呢?
即是免費下載後, 用它就找可找回. 若需執行修復, 是該要另付款, 是嗎?
http://www.active-undelete.com/
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

珊瑚宮

Glad 發表於 14-10-24 18:30
明白, 謝謝! 是否直接用此軟件, 就可以呢?
即是免費下載後, 用它就找可找回. 若需執行修復, 是該要另付款, ...
我未試到,公司唔可以安裝軟件,不過我用過佢的 partition recovery ,果時唔洗錢到做到,你可以試試,試咗話返我聽得嗎
全力支持捐血行動~

琥珀宮

引用:Quote:Glad+發表於+14-10-24+18:30+明白,+

我未試到,公司唔可以安裝軟件,不過我用過佢的 partition recovery ,果時唔洗錢到做到,你可以試試,試咗 ...
我想問係咪都係用activate undelete個軟件?我入過去,但唔知點入手?請指教,謝~

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+Yubi.T+於+14-10-24+發表我未

原帖由 fattyfat 於 14-10-27 發表
我想問係咪都係用activate undelete個軟件?我入過去,但唔知點入手?請指教,謝~:qu ...
補圖~

珊瑚宮

fattyfat 發表於 14-10-27 09:53
我想問係咪都係用activate undelete個軟件?我入過去,但唔知點入手?請指教,謝~:qu ...

你試呢個

網友介紹的 RecoveRX

係 SD 卡廠商整的 software

http://en.kioskea.net/download/download-22893-recoverx
全力支持捐血行動~

首頁

尾頁

跳至