論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

原本認承左姐姐讓她聖誕放假回菲律賓,掂知原來直航機票咁貴,我真係俾唔起呀!我一直以為大概3千元,因為以前姐姐上年暑假試過放假,當時機票只是$2600,問她可否改期?她看似唔高興,其實我心𥚃也明白她感受,但真的超出我預算,就算找到4千幾我都覺貴,只覺自己笨,點解唔記得早些book機票價呢?都唔知點算!

禁止訪問

男爵府

回覆:6千幾元機票

Cebu air seems the cheapest

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢個價錢, 坦白講, 我真心覺得太貴了

大宅

其實唔買直航得唔得?我試探我工人佢勁唔願意,有得簡既咩?不過最終都買左直航比佢

複式洋房

你姐姐去邊呀? 使唔使6千幾蚊,

大宅

印尼$23xx

子爵府

BK Milk勳章

回覆:cpmummy 的帖子

我早兩個月上網買左 cebu Pacific去馬尼拉, 3千左右咋, 19/12(五)去, 28/12 (日)返

大宅

買菲航得嗎?

6000元....黑面

佢巳當你係羊枯了.....當心

大宅

又話有d平價工人票?

大宅

回覆 cpmummy 的帖子

我姐姐聖誕反菲律賓,自己上網訂要4千。沒有直航,要轉機。

男爵府

引用:Cebu+air+seems+the+cheapest

原帖由 suki224 於 14-10-24 發表
Cebu air seems the cheapest
我都有問過,不過agent話好爆,我會再問下!

男爵府

引用:呢個價錢,+坦白講,+我真心覺得太貴了

原帖由 wcpcelia 於 14-10-24 發表
呢個價錢, 坦白講, 我真心覺得太貴了
我真的打個突,心諗這個價錢,平日飛兩次都得

大宅

Cx 有工人機票有冇check過?單程below1000

男爵府

引用:其實唔買直航得唔得?我試探我工人佢勁唔願

原帖由 hannahhh 於 14-10-24 發表
其實唔買直航得唔得?我試探我工人佢勁唔願意,有得簡既咩?不過最終都買左直航比佢

...
我勁想送佢去馬尼拉,但佢唔想,話好遠,要座兩三個鐘車才返到屋企,和佢覺得果邊好雜

jas602  2-3個鍾車咪近囉  發表於 14-10-26 21:32

男爵府

引用:你姐姐去邊呀?+使唔使6千幾蚊,+

原帖由 kintokinto 於 14-10-24 發表
你姐姐去邊呀? 使唔使6千幾蚊,
我仲以為所有姐姐唔係Manila 就係Iloilo!掂知佢話係Clark呀!黑拉黑機場,agent話係前美國空軍機場喎(好似係咁,唔知有冇記錯)

男爵府

引用:我早兩個月上網買左+cebu+Pacific去馬尼拉,

原帖由 ada_fung 於 14-10-24 發表
我早兩個月上網買左 cebu Pacific去馬尼拉, 3千左右咋, 19/12(五)去, 28/12 (日)返

...
Agent話去Manila依家要$3600,即book即俾錢即出飛,冇得改,冇得退
有事上唔到機米冇左張機票?唔知一般家傭保險claim唔claim到呢?

男爵府

引用:買菲航得嗎?6000元....黑面佢巳當你係羊枯

原帖由 fufugugu 於 14-10-24 發表
買菲航得嗎?

6000元....黑面
佢真心想我買俾佢,但就算$5000其實我都想死………,只係覺得菲律賓冇理由咁貴,我會再找下有冇平D嘅!

wcpcelia  5000<-我都覺貴  發表於 14-10-25 08:35

男爵府

引用:我早兩個月上網買左+cebu+Pacific去馬尼拉,

原帖由 ada_fung 於 14-10-24 發表

...
仲有佢係想21/12(日)去4/1(日)返,唔知係唔係好多人都係簡這個日子呢?

男爵府

引用:又話有d平價工人票?

原帖由 fufugugu 於 14-10-24 發表
又話有d平價工人票?
我都唔知,我已叫我工人自己出去問下,因為佢話打電話問過,價錢大概係$3500-$5000直航,但再問佢價錢有冇包燃油附加費和機場稅等等,她又唔知!
只話如要訂,都要即俾錢!

首頁

尾頁

跳至