在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉.. 我仔都係甘- -

大宅

引用:唉..+我仔都係甘-+-+

原帖由 Jaydonbb1126 於 14-10-30 發表
唉.. 我仔都係甘- -
你仔仔要抱定坐bb車?幾多歲?我已經好灰,唔知點敎佢。

複式洋房

回覆:browneyebaby 的帖子

總之唔肯行,有車全車,無車就摟抱

大宅

引用:總之唔肯行,有車全車,無車就摟抱 +

原帖由 Jaydonbb1126 於 14-10-30 發表
總之唔肯行,有車全車,無車就摟抱
你都好過我,我全程要抱

男爵府

我仔11个月已经自己行,2岁的时候也喜欢要人抱。但是我坚持要他自己行,不然大家都不走,就在旁边看着他,有时候鼓励下他,告诉他去到哪里就有什么奖励;或者讲下道理,妈妈好累,妈妈脚痛之类的。现在他3岁几,多远的路都可以自己走,我累了他还没累!

水晶宮

引用:多謝你嘅提議,不過我真係唔知自己做唔做到

原帖由 browneyebaby 於 14-10-24 發表
多謝你嘅提議,不過我真係唔知自己做唔做到,因為我個囡係勁堅持嘅小朋友(堅持要抱)。

...
同佢講唔肯自己行冇得出街

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆:有冇3歲小朋友仲唔肯行

我B而家23個月,但前2個月佢突然唔肯行成日要抱,我覺得好奇怪,我會睇下佢係咪對鞋着得唔舒服?唔啱着? check咗唔係就再同佢落街佢再扭抱我都唔會抱佢,但我會mu係度同佢講媽媽腳好痛唔抱得,自己行啦,乖,你好叻叻的,
當然剛開始我仔係一邊勁喊,一邊行, 你一定要忍耐,返到屋企要讚佢叻叻。 如是者1個月了,佢而家好少扭抱了
所以我覺得除咗唔妥協,都要讚亞B,等佢有信心,呢個係小小經驗

首頁

尾頁

跳至