夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題...我既另一半對任何人都好好...家人唔例外...朋友都唔例外...但有時FD搭FD都第1次見都可以好...例如: 去船P...有3男2女去玩香蕉船...5個唔系情侶...
但有個女仔受傷...見到你男仔又扶佢...又幫佢貼膠布...好關心佢甘...但第1次見架喎...另外仲有10個人左右...
但我另一半既FD女性見到都無眼睇...望左我一眼..搞到我當時想搵地方收埋自己-.-

不過佢坐番我隔離...我同佢講: 甘多男仔唔幫佢..你做咩甘主動走去幫佢...跟住都只系講: 你都識講人哋唔幫我咪幫下人囉..又唔系D咩...你都呷醋...-W-''

跟住我就唔出聲..黑左佢面...(最後系無事既)

甘其實我系咪唔夠大方???

仲系小朋友既性格...定系公主病?

我成日見到佢對人好好...我有D唔開心亦都同佢講過..對人好唔洗下下要親力親為..-.-''

現在佢都改善左...但自己個心又內久甘...唔知系好事定壞事-.-''

佢E家對人都好..不過無以前甘著緊囉...

男爵府

KATHYLEE123 發表於 14-10-24 17:23
如題...我既另一半對任何人都好好...家人唔例外...朋友都唔例外...但有時FD搭FD都第1次見都可以好...例如: ...
其實佢對任何人都好, 呢個任何人包唔包男性先?

侯爵府

引用:如題...我既另一半對任何人都好好...家人唔

原帖由 KATHYLEE123 於 14-10-24 發表
如題...我既另一半對任何人都好好...家人唔例外...朋友都唔例外...但有時FD搭FD都第1次見都可以好...例如: ...
我唔會嬲喎,仲覺得個男人好識照顧自己啲朋友,有風度呀!

vivibabyvivi  agree  發表於 14-10-25 22:30
Siammama  Agree, 最緊要對老婆   發表於 14-10-25 11:14

大宅

AJIM 發表於 14-10-24 17:34
其實佢對任何人都好, 呢個任何人包唔包男性先?
如果FD就會好..男女...
但如果第1次識既男性朋友就只系有傾有講而已..唔似女性甘...-.-''

大宅

skybiebie 發表於 14-10-24 17:35
我唔會嬲喎,仲覺得個男人好識照顧自己啲朋友,有風度呀!
但我講既例子系佢同我都唔識既女仔...系FD搭FD..唔知搭左幾多個FD..-.-第1次去玩..唔會好過龍咩?個女仔既FD都末出聲幫佢..

男爵府

KATHYLEE123 發表於 14-10-24 17:36
如果FD就會好..男女...
但如果第1次識既男性朋友就只系有傾有講而已..唔似女性甘...-.-''
...
咁佢對其他女仔好果陣, 似唔似真係溝梗女先.....
會唔會真係佢覺得Gentleman就要咁做, 所以冇諗咁多係咪太過熱心呢?
如果只係太過熱心, 雖然佢唔算做錯, 但其實都要佢留意下架, 要知道佢冇心啫, 對方可能對佢有意架呢。

翡翠宮

咁對你好唔好先?如果係習慣佐個個都係咁就OK

瑪瑙宮

KATHYLEE123 發表於 14-10-24 17:38
但我講既例子系佢同我都唔識既女仔...系FD搭FD..唔知搭左幾多個FD..-.-第1次去玩..唔會好過龍咩?個女仔既FD ...
所以, 我覺得其他人, 企埋一邊, 奇怪 D .

瑪瑙宮

AJIM 發表於 14-10-24 17:45
會唔會真係佢覺得Gentleman就要咁做, 所以冇諗咁多係咪太 ...
AGREE, 樓主當時都幫埋一份, 介紹埋自己係佢女朋友 (唏, 我男朋友笨手笨腳等我黎喇), 等個女仔唔好誤會有人對佢嗒糖.

大宅

AJIM 發表於 14-10-24 17:45
會唔會真係佢覺得Gentleman就要咁做, 所以冇諗咁多係咪太 ...
果日系船上除左個女仔身邊一個女仔FD外..其他女士都唔LIKE佢...(因為佢博出位甘..玩咩都要爭住第1個..件泳衣仲要掉左一邊半北球)>>>唔系講佢咩...=__=''
我另一半咪話我平時都系甘架姐...系我唔了解佢...

跟住我同佢講: 甘我第1次見你都系出於好心而被你一時既甘樣而感動...我明白啦...

跟住佢知我唔中2..又講錯野甘..

我自己 D 朋友都覺得佢好好人..問我唔會嬲架咩-.-搞到我先會有甘既諗法...

因為個個都認為佢好得制...

大宅

wahiuma 發表於 14-10-24 17:45
咁對你好唔好先?如果係習慣佐個個都係咁就OK
對我同其他人都系甘好,,無咩分別俾我感覺~~~但自從發生左呢件事後..佢就對我非常好...唔會再令我甘樣..不過我自己又衰..又好似令到佢甘...佢D朋友都好似唔LIKE我-.-

大宅

Nancy20090615 發表於 14-10-24 17:48
AGREE, 樓主當時都幫埋一份, 介紹埋自己係佢女朋友 (唏, 我男朋友笨手笨腳等我黎喇), 等個女仔唔好誤會有人 ...
唔會的..因為架船大部份系佢朋友或FD搭FD...
D人都知佢細心過我-.-我點講得出口...

男爵府

唔係咁好, 俾人誤會, 到時又吵架就冇謂

禁止訪問

回覆:你另一半對任何人都好...你接受到嗎

公爵府

回覆:你另一半對任何人都好...你接受到嗎?

我男友對咩人都好好架,男女同事工作上唔開心又會搵佢傾,去旅行又會去選擇買手信比同事,唔會求其買零食就算,我以前都會有d嬲架,不過對人好唔計較係優點黎,有時見到佢病或者想拎假,同事都會叫佢放心休息,幫佢處理果日既工作,唔會有說話講,咁當然我會講明幫女仔無問題,但要有底線,太過私人既就最好唔好呢

翡翠宮

對人好點都好過對人唔好~

我老公就係得罪人多稱呼人少的人,我覺得佢連對屋企人都唔好,包括我同我個女~

正因為咁,佢朋友都唔多個,同d同事又夾唔到,最幣係佢永遠覺得問題係人地度,自己一d問題都無~

所以我個人認為點都係對人好有著數~

翡翠宮

引用:我男友對咩人都好好架,男女同事工作上唔開

原帖由 藍嵐 於 14-10-25 發表
我男友對咩人都好好架,男女同事工作上唔開心又會搵佢傾,去旅行又會去選擇買手信比同事,唔會求其買零食就 ...
我老公剛剛相反~

佢試過病想請假,但因為人手唔夠,d同事本身又唔多like,就唔同佢合作,仲「丟難」佢,結果佢因為無人替佢而要返工,仲比同事話佢咋病~

我作為老婆見到咁唔單止唔心痛,仲覺得佢抵死,佢自己攞黎既,佢平時點對人,人地咪點對佢囉!!

別墅

膠post味

子爵府

引用:Quote:skybiebie 發表於 14-10-24 17:35 我

原帖由 KATHYLEE123 於 14-10-24 發表
但我講既例子系佢同我都唔識既女仔...系FD搭FD..唔知搭左幾多個FD..-.-第1次去玩..唔會好過龍咩?個女仔既FD ...
我都會唔like!咁多人,使你咁熱情!

對人好係好,但不可同我一樣咁好囉!

男爵府

你另一半咁樣對人好過晒火位,除非佢當正自己係童子軍

首頁

尾頁

跳至