母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

黎梗出年會生第2胎,之前第1胎因為種種原因 (胸痛/情緒問題) 冇喂到
但一直都有d內疚. 今胎想試下喂人奶,但因返工關係, 應該只可餵到3個月,
咁大家推介邊款呢? 手動定單泵?

禁止訪問

畀面勳章

大宅

回覆:Yaya_umi 的帖子

Thanks ar..9+係單泵定雙泵架? 請問大約咩價錢?

別墅

emilytam826 發表於 14-10-25 16:33
Thanks ar..9+係單泵定雙泵架? 請問大約咩價錢?

9+係雙泵,韓國牌子,我買水貨$1088,護協有行貨$1199,不過而家好似冇貨

大宅

回覆:margaret1126 的帖子

唔該哂你呀

大宅

BK Milk勳章

回覆:大家推介買邊一部泵奶機

If u at home, S2 is good

大宅

陪月勳章

回覆:emilytam826 的帖子

Medela freestyle

洋房

我把s2放在office 用。好快好正呀

大宅

回覆:Calbee722 的帖子

因為我返工應該唔會再餵人奶,請問大家贊唔贊成我買avent手泵? 因為我始終未試過餵,係咪應該買個平嘅手泵試下先呢?定係應該直接買電泵?

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如不計方便及價錢,9+好還是s2好?

大宅

回覆 emilytam826 的帖子

buying a manual pump isn't worth it.
avent manual pump costs $4XX, and it's a single pump.

男爵府

不要買手泵,泵到手痛。我上胎問朋友借左部medela,當時有返工,喂左九個月。
今胎買左部s2+看門口,現在是FTM,我在yahoo bib,平平地千多元。

複式洋房

引用:回覆+emilytam826+的帖子不要買手泵,泵到

原帖由 JC_mami 於 14-10-31 發表

不要買手泵,泵到手痛。我上胎問朋友借左部medela,當時有返工,喂左九個月。
S2係咪雙泵,可pm我係邊度買嗎!thx

大宅

回覆:JC_mami 的帖子

請問s2同9+分別係咩呀?

男爵府

回覆 Yaoguai 的帖子

因為我唔識G-market 買,唯有在yahoo 拍賣買。

男爵府

9+細細部,方便出街用,而且香港有行貨,價錢也不貴,千多元。s2+是醫院級別的泵,一定要插濕電,香港行貨很貴所以我買左水貨,也是千多元,因為我是FTM,所以選s2,S2和9+都是雙泵

大宅

回覆 JC_mami 的帖子

thanks a lot :)

大宅

引用:回覆 emilytam826 的帖子9+細細部,方便出

原帖由 JC_mami 於 14-10-31 發表

9+細細部,方便出街用,而且香港有行貨,價錢也不貴,千多元。s2+是醫院級別的泵 ...
新手...想問你用 S2 既 sked 喺点? 我剛用好似泵得唔太清

大宅

我用過 swing, freestyle, mini, avent 手泵 同9+, 覺得9+ 最好用,我會帶出街的!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊