婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

公爵府

仲要每星期要我做3次, 即係成2100, 連續做, 真係好甘
想請問係咪真係要咁貴? 定係有其他脊醫做治療收費會平D???

因為我真係唔識搵, 又無朋友介紹, 所以就上網求其搵一間, 頭一次見面都係收500, 乜都無做過, 淨係拎本書出來同你講, 你D骨點點點, 有可能點點點, 照X光片就比600, 第一次睇都比成1100, 之後睇X光片同你分析下要點做時, 個次又係比500, 之後就話做治療, 做治療每次700, 做幾耐就視乎情況而定

我應該繼續係佢度做, 定係出去搵間平D收費??? 真係好甘

禁止訪問

回覆:zoie_w 的帖子

公爵府

回覆 FOONFOON1116 的帖子

我係因為條頸有事, 有D咩唔對位, 頸椎直左, 空間密左, 要整番正常

我係需要D儀式幫我牽引番條頸, 拉番鬆D空間, 同埋個弧度

禁止訪問

公爵府

回覆 Bessiho 的帖子

但在中環地區, 會唔會都係好貴架?

禁止訪問

公爵府

在佐敦的
但我想問, 係咪睇脊醫一定要照X光片先睇到醫到架?

我尋日試左第2間又係脊醫, 佢無叫我去照, 因為我張片仲係佐敦個醫生度, 但佢就咁按我條頸, 跟住做拉頸, LOK頸, 針灸, 不過呢間佢LOK頸手藝好好, 好過佐敦個間, 佐敦一次要700元, 呢度買PACKAGE, 一次都係2XX, 但就唔知佢幫我整岩唔岩位囉, 因為佢都無睇住我張片跟住來做, 佐敦個間就有, 但係貴

禁止訪問

公爵府

係呀, 每次做治療$2XX, 佢張卡片寫印有佢係有美國同香港係有註冊脊醫神經科之類的, 佢仲有針灸文憑, 不過係佢無睇我張片, 又無叫我去照就幫我做治療, 都好多人睇同埋買PACKAGE做治療, 都要等, 同埋佢睇得好快, 流水作業式, 睇完就寫低比始娘我要做D乜, 拉頸要用幾多度用, 就叫姑娘幫我拉頸, 而針灸同lok頸佢就親自做, 手勢老實說係唔錯, 因為我之前都睇過好多醫生, 所以有得比較下, 尤其係LOK個幾下手勢, 好舒服, 一LOK就係, 之前有D LOK極都唔響

我都係諗住試下先, 因為原本我睇佐敦個間都要700蚊一次, 咁兩次都要1400, 三次就成2100蚊, 所以我想試下呢間先, 加上近屋企, 唔得先再算, 因佐敦個間真係好甘, 仲要一星期去三次, 呢D仲要治療幾個月至半年, 條數真係好甘

伯爵府

zoie_w 發表於 14-10-30 16:43

係呀, 每次做治療$2XX, 佢張卡片寫印有佢係有美國同香港係有註冊脊醫神經科之類的, ...
是否譚醫生呀?

禁止訪問

別墅

一般睇西醫都一定要睇左X光片先會作下一步治療,但系真系好貴,而且過程好漫長,唉,雖然有腰椎痛,但睇太貴都無去理,之前做過推拿不過無么效果

公爵府

回覆 123!@# 的帖子

係呀!!

水晶宮

公爵府

回覆 win01 的帖子

請問有無好醫生可介紹呀?

伯爵府

請問有冇醫生介紹, 我近腰同pat pat位置, 成日麻脾, 好驚.....

子爵府

zoie_w 發表於 14-10-29 10:10

在佐敦的
其實手診都檢查架,除非椎間狹窄,骨刺就要照。

子爵府

win01 發表於 14-10-31 13:29
700系平,仲有想板頸響好易,但系響唔代表D咩,要響用力D就有,沒好咁傻一定要響.
脊椎有問題就有條都一定會有, ...
完全應同

子爵府

c6t6m6 發表於 14-11-18 13:06
請問有冇醫生介紹, 我近腰同pat pat位置, 成日麻脾, 好驚.....
不如試下綜合理療醫師,我幫襯開都唔錯,不過係元朗區。

子爵府

c6t6m6 發表於 14-11-18 13:06
可能是初起坐骨神經痛,是否你家中梳化太淋太軟呀?
我有朋友一家坐太軟梳化攪到一家都有坐骨神經通,是同一個問題,都是腰椎側彎。

首頁

尾頁

跳至