影視娛樂

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

有沒有看過台灣偶像劇在這裡發現愛”, 非常好看, 這是我台灣朋友介紹我看, 現在播了五集, 有仔仔, 脹爆朱孝天, 王傳一, 陳妍希, 關穎, 還有曾志偉呢, 有很多台灣著名演員客串, 劇中介紹了很多台灣的風景和美食, 制片是柴志屏, 有一定水準....

仔仔給我有脫胎換骨之感, 還有王傳一, 也有別於以前的戲碼, 超讚喔

熱烈推薦給大家囉

水晶宮

可能真係各花入各眼, 我朋友係勁鍾意仔仔同大S, 買了戰神睇左一半都決定放棄

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 cheapbombom 於 08-6-3 00:40 發表
都可一看, 不過跟比, 差九條街啦啦!
同期最好看, 亦必看的係, 咪執書啊!

我前晚睇哂,ok啦,但相比流星花園真係差好遠

但命中注定我愛你好似未做完喎,唔知係咪呢,因為我見未有成套買

伯爵府

<發現愛>都可一看, 不過跟<戰神>比, 差九條街啦啦!
同期最好看, 亦必看的係<命中注定愛上你>, 咪執書啊!

原文章由 kcm 於 08-5-24 15:06 發表
"發現愛"台灣收視好似好差,係唔係真?

"美味關係"都OK啦! 仔仔一年得一套,好過冇...

"戰神" 結局係點? 唔記得, 有冇人可講下,想回憶一下.

THANKS!

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

"發現愛"台灣收視好似好差,係唔係真?

"美味關係"都OK啦! 仔仔一年得一套,好過冇...

"戰神" 結局係點? 唔記得, 有冇人可講下,想回憶一下.

THANKS!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

或者考慮用 台灣中文GOGOBOX下載.最近加入香港PPS付款..

"這裡發現愛"如何整出這麼漂亮美術字體.

公爵府

仙X早幾日已經有啦..我都買左..畫面勁清不過係簡體字

原文章由 小彬女 於 08-5-9 11:42 發表
請問北角那裏可以買到, 我之前去過 "仙x" 佢地話未出晒, 所以冇貨. 請問你可否pm 在那裏有呀???? 唔該晒.

男爵府

請問你地套dvd係正版定'老返'?
我係pps追.睇到11集都唔敢睇.等佢出左幾集先睇.同埋總共有幾多集架??
thank you!!!
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆 #109 hellotung 的文章

請問北角那裏可以買到, 我之前去過 "仙x" 佢地話未出晒, 所以冇貨. 請問你可否pm 在那裏有呀???? 唔該晒.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

北角有得賣

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

有冇人可以話比我聽係邊樹可以買到呢套dvd 呀, 我好想快d 睇. 因為屋企部腦上網睇好慢, 要load好耐先可以睇到一part, 唔該吖............

[ 本文章最後由 小彬女 於 08-5-8 17:02 編輯 ]

伯爵府

有好多場吳建豪同仔仔既對手戲, 我唔明白點解仔仔既演技忽然之間變差了.....以佢既功力, 應該唔會係咁..

到後來, 在剖釋左仔仔內心既矛盾之後, 我才發覺仔仔係度演緊一個類似自孩童時期已係"自閉+神神化化"既角色, 就全部演繹係佢空洞既眼神裡...難怪我看得很不爽....因為個刻, 佢唔可能演回平時既仔仔!

原文章由 cheapbombom 於 08-5-6 10:47 發表
bng0306,

吖, 你講得有道理, 唔怪之得DVD咁快出啦...
吳建豪係都有好大發揮, 個陣都知佢好有戲啦...反而, 只輪為跟班...

伯爵府

bng0306,

吖, 你講得有道理, 唔怪之得DVD咁快出啦...
吳建豪係<流星花園II>都有好大發揮, 個陣都知佢好有戲啦...反而<流星花園I>, 只輪為跟班...

原文章由 bng0306 於 08-5-6 10:16 發表
我沒有你們看得咁深, 又懂得分析, 不過我覺得吳建豪做得好生鬼, 佢的出現, 係全戲的高漲, 令到許樂大為緊張.

不知是否大陸先上, 所以台未做完, 也有dvd上市呢, 不過睇返個收視, 好低下, 都係唔抵了. ...

男爵府

我沒有你們看得咁深, 又懂得分析, 不過我覺得吳建豪做得好生鬼, 佢的出現, 係全戲的高漲, 令到許樂大為緊張.

不知是否大陸先上, 所以台未做完, 也有dvd上市呢, 不過睇返個收視, 好低下, 都係唔抵了.

水晶宮

你看得很深入,分析很獨到
我較膚淺,只看到編劇想說很多,但我未深入探究
我比較喜歡看許樂跟親生媽媽的一段,
原來她就是她,很出人意表吧
戀人們就是在互相猜疑中增進感情吧
我也喜歡能賢的父母,以為為個女好,結果苦了人家不自知

結局那像霧又像花的求婚,真的很甜啊
女主角陳妍希在尾段,表現比前段好得多
尤是內心感情表達

還有一段我很喜歡,就是許樂暈倒下去後在女角家休息一段
替女角戴上指環,還有很多很多…..

伯爵府

上校車/bng/bkmummy,

我都睇晒啦!

劇集既後半部份, 十分精彩! 透過幾位主角不同既命運/遭遇, 將人性既矛盾, 軟弱全部披露在觀眾眼前....彷如除夕夜101煙花般迅間爆發, 千變萬化, 無其不有! 人與人之間既不信任, 排斥, 猜忌, 戀人之間的懷疑, 不體諒, 傷痕, 父母之間的代溝, 對兒女期望產生的壓迫感, 朋友之間的考驗...百花齊放....

這是一部較有深度既劇(相對近期的台劇而言), 讓觀眾有思考既空間...王傳一在尾部表現有很大的突破, 可以為佢的勇氣/轄達而鼓掌.....而許樂遇上既人生低潮,正好跟佢孤兒既背景互相揮映, 觀眾就要看他如何突破心理枷鎖而脫變..

當然, 所有矛盾, 最後都因為有"愛"而得到解脫...過程是痛苦, 是充滿爭紮的....所以, 可以咁講, ni套劇唔再一面倒風花說月, 男女主角爭風呷醋咁簡單, 都幾寫實既..

我很喜歡許樂最後的一句對白: "我係男主角, 我喜歡怎樣寫就怎樣寫...."

原文章由 bkmummy 於 08-5-2 18:18 發表
我都唔同意亞豪既做法, 所有野佢都以為係對陸怡好, 其實都唔知令人幾傷

子爵府

我都唔同意亞豪既做法, 所有野佢都以為係對陸怡好, 其實都唔知令人幾傷

原文章由 cheapbombom 於 08-5-2 17:57 發表
點解忽然之間, 你地一個二個都話睇晒既?

我睇到孝天要返美國啦, 滿肚子悶氣...ni個男人, 既自卑又自私, 又大男人, 成日扮偉大, 某程度佢低估左普天下既女性喎...幾時話女人只可以有福同享, 唔可以有禍同當???? 睇 ...

伯爵府

點解忽然之間, 你地一個二個都話睇晒既?

我睇到孝天要返美國啦, 滿肚子悶氣...ni個男人, 既自卑又自私, 又大男人, 成日扮偉大, 某程度佢低估左普天下既女性喎...幾時話女人只可以有福同享, 唔可以有禍同當???? 睇佢點樣耍走能真個場戲, 真係想爆粗....你由頭到尾無愛人就早響啦, 搬晒di藉口出黎, 咩唔想見佢跟自己捱苦......一派bull shit!

咁窩囊既男人, 跟本唔值得2個女人為佢傷心! 我再見到佢一臉委屈+無耐個表情, 想打爆個電視...

人地許樂就有深度好多啦, 甘心顧存大局, 只講/做應該做的事...兩人既品實在差太遠啦...

想讚下兩位甘草演員 - 能真能賢兩姊妹既父母, 佢地演得好好...

原文章由 bkmummy 於 08-5-2 15:45 發表
啊! 我都睇晒勒. 而加要等命中注定我愛你

子爵府

啊! 我都睇晒勒. 而加要等命中注定我愛你

原文章由 bng0306 於 08-5-1 18:22 發表
我最後在電腦睇哂了, 至於係點, 等其他人睇完先講. 今日已將隻碟借左比朋友.

伯爵府

我完全無打算睇惡吻II

原文章由 BoBoCute 於 08-5-2 14:49 發表
This series is much better than 惡作劇2吻.
Don't know why others like 惡作劇2吻 better. 我好辛苦至捱完惡作劇2吻

首頁
12345...6

尾頁

跳至