懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問各位媽媽會買咩牌子既尿片俾寶寶?
唔該!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我冇刻意去揀牌子, 因為 bb 唔試點知邊隻好喎.

不過主要都係買番d 大路牌子, 因為一落街就買到.

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 Susis 於 08-3-8 10:19 發表
請問各位媽媽會買咩牌子既尿片俾寶寶?
唔該!

我在吉之島買了初生NEPIA比快出世的B囡呀, 因聽我家姐和妹妹及朋友也說此牌子好呀而且又底, 現在係吉之島做緊BB展... 我貫了2包初生及1包S碼.因我朋友說初生不要買太多, 如選FITTI牌子初生買3-4包也可以, 不用買太多因BB好快大架
或者你也可try FITTI牌子, D人也說此牌子同NEPIA差不多囉...

大宅

係呀,fitti同nepia差唔多好用又抵,反而pampers真係唔好會甩棉花同埋好大陣尿腥味!

複式洋房

咁請問有無媽媽既寶寶係用緊"噓噓樂" o家?
如果有, 請問好唔好用呀?
唔該!

別墅

我試過pampers and huggies sample (nb size), Huggies 比較好同貼身, pampers 比較鬆, bb好易全身poo poo. 所以宜家都係用緊huggies

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 Susis 於 08-3-19 14:04 發表
咁請問有無媽媽既寶寶係用緊"噓噓樂" o家?
如果有, 請問好唔好用呀?
唔該!

sealer 我無用過nb
只用過S同M, 唔鍾意個pattern, 好似好舊咁

nb 我用過pampers, huggies, nepia
huggies最大, nepia就平d, 厚d, 但都好好用!

e+我bb就用緊fitti M, 平靚正!

禁止訪問

別墅

原文章由 kiukiudaddy 於 08-3-20 17:51 發表
大仔嘅經驗,pampers正一富貴止尿片,一用開佢,轉第二只牌子就會出尿疹,反正有限錢,細仔出世至今兩個月一路用Pampers,無諗過轉,遲D大個轉學習褲先再算。 ...

你又係咁呀 !! 我幫我小B女轉用其它平D的牌子用左一塊就立即PAT PAT 紅左, 出尿疹.. 而家都係用反 PAMPERS 隐陣D...
Joey :-D

大宅

I use Pampers for my two son

首頁

尾頁

跳至