跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問下有經驗的媽咪: 打算母乳的話應該要準備幾個奶瓶才足夠呢? 我生完會照顧bb..唔使返工..但又驚有時需要外出..怕bb肚餓..多謝回應

子爵府

我買左6大1細
同半年至一年都要換嫁喇~
買定黎換都得姐~

大宅

我就買左6大2小玻璃樽~~
有時唔方便餵奶/俾媽咪湊都可以有奶樽用!!

嗯~~玻璃樽應該唔駛換掛~
除左爛左之外!!

原文章由 sophinalam 於 08-3-9 15:37 發表
我想問下有經驗的媽咪: 打算母乳的話應該要準備幾個奶瓶才足夠呢? 我生完會照顧bb..唔使返工..但又驚有時需要外出..怕bb肚餓..多謝回應

大宅

我買左8大4小,
因我會搵褓姆照顧bb,所以要預多幾個放喺褓姆家;另外我用chu chu 的ppsu 奶樽,sales 話一個可以用年半,其他品牌最多只可用半年;玻璃除外~~

http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

大宅

我朋友餵左年半母乳, 我跟佢教我買左 4大2細,
我老公仲問我做乜買咁多.. (佢諗住我埋身餵).

我話夠奶泵到出黎, 你幫手餵半夜lor. 咁唔夠奶咪要用樽補奶粉lor~

原來我已經係買得最少果個呢~

大宅

dormom

因兩個月後我就要返工, 唔可以埋身餵,所以一定要預多d囉~~
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

禁止訪問

子爵府

我買左6大4小玻璃奶樽,都係預備定第日返工用同夜晚果餐儲奶用ga。
我諗應該夠用既,萬一打爛左都唔使急急腳去買丫。

伯爵府

好媽媽勳章

夜晚個餐最好埋身餵﹐會上奶上得最好﹗

兼你會覺得埋身餵方便
D﹐因為如果係訓係到餵﹐真係會訓左。仲有﹐埋身餵掃風快好多架﹗

原文章由 yeeyeey2k 於 08-3-11 10:05 發表
我買左6大4小玻璃奶樽,都係預備定第日返工用同夜晚果餐儲奶用ga。
我諗應該夠用既,萬一打爛左都唔使急急腳去買丫。

首頁

尾頁

跳至