興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

民房

我家兔仔草草,男仔,七歲,因為貧血現急需輸25ml,現希望尋找健康兔仔可捐血予草草,希望各位兔友可幫忙!醫生說抽25ml血,對捐血兔仔不會有影響,輸血前醫生會同捐血兔兔做健康評估,之後再同草草既血做matching,看夾不夾再決定能不能捐血 。如您的兔仔是二至五歲, 體重約有2.5kg,希望可以及時幫忙!! 如可以請聯絡, 在此多謝各位善心兔友, 幫助草草渡過難關, 多謝。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

你去 facebook 兔群度搵人喇, 上星期又係有兔兔要搵兔兔捐血, 最終搵到.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

回覆:simpledream331 的帖子

去fb打毛國界動物醫院,希望有兔友幫到手!

:wave:

男爵府

push push

民房

好多謝二位!!
我都等緊兔群組approve gar,希望能有善心人扙義幫忙吧~~
謝ling sharing!!

民房

請大家幫忙再forward比朋友/兔友,我隻兔仔仲好想生存,但佢因為貧血成日好累咁,情況再唔輸血真係隨時會離開我.跪求大家幫幫手!!!!

大宅

樓主, 你留埋聯絡方法, 如果有其他兔主幫到手, 可以直接聯絡你

貓大姐  溫馨提示:請勿在網上公開個人資   發表於 14-10-29 01:18
人生不是單只為了走到完結 人生是在於怎樣來豐富過程 生命要活得有意義才有價值 生命只活一次不要讓它白過

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

simpledream331 發表於 14-10-28 15:04
請大家幫忙再forward比朋友/兔友,我隻兔仔仲好想生存,但佢因為貧血成日好累咁,情況再唔輸血真係 ...
見上星期捐血救兔兔既兔主覆左你, 你盡快同佢聯絡啦.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章

宜家點既情況?

民房

草草昨天已經係天堂啦!
好多謝各位babykingdom的朋友/兔友關心!
我呢個仔七嵗幾啦,我真係好希望透過輸血救返佢!由初初既古肅性格,唔鐘意俾人抱俾人摸,甚至咬我地,唔like仲會向著你撒尿...到後來會主動跳上sofa揾主人摸佢,如停摸佢,佢會用頭頂我地既手,要我地繼續,草草又會跟住我地出出入入,做衰野我地叫佢停,佢真係識聽停底。我地真係好愛草草既臭脾氣,詐嬌,古肅...
雖然今次草草暫時離開左我地,養佢既日子裏面,日日都好開心,感受到小動物同人之間既微妙感情♡,草草係我地養得最耐既寵物,亦係最用心同最愛既!
我在此好感謝捐血既兔兔同她主人,他們很善良,無私的付出很偉大!我無限感激!!!
我好希望我地能順利過渡兔兔走了的生活,珍惜身边的人和物,繼續在充滿愛的日子生活!

王國長老

simpledream331 發表於 14-10-30 19:19
草草昨天已經係天堂啦!
好多謝各位babykingdom的朋友/兔友關心!
我呢個仔七嵗幾啦,我真係好希望透過輸血 ...
RIP

你要保重

兔兔知你已經盡左最大努力去醫佢, 雖然最後都係離開, 你對佢既愛佢全部都收到.

大宅

回覆:只需25ml血可救兔仔一命!!

Push

大宅

回覆 simpledream331 的帖子

草草主人, 知道草草走了這個消息好難過, 如經歷過深愛的寵物的離開,
大家都會知果種心如刀割般感受, 傷心難過此刻一定好難受的,
請你和你家人要保重, 讓時間撫平哀痛, 草草現在不需受病痛折磨了,
佢現在全無病痛, 健康快樂地玩樂中, 將來會在另一國度相遇!
雖然草草不在你們身邊, 佢既愛從沒離開過的, 會一直守護著你們.
如將來可以, 請考慮延續你們的愛給他的同伴吧!
人生不是單只為了走到完結 人生是在於怎樣來豐富過程 生命要活得有意義才有價值 生命只活一次不要讓它白過

子爵府

樓主,我代草草多謝妳,有生之年認識到妳,得到妳無私既愛。佢而家已經擺脫哂所有痛苦了,妳也放心生活吧。

大宅

回覆:simpledream331 的帖子

草草主人!草草只係去左彩虹橋同朋友仔玩,你放心啦!係個度草草健康又開心架!你自己要保重,唔好要草草擔心你。

:wave:

民房

多謝miname and Kannus~~
而家真係好難捱,伴侶比我更痛心疾首,成個人輕飃飃,泛力,無胃口,訓唔好,對甚麽都無興趣,回想為何送佢去輸血?!?兔仔貧血未至於會即死,是吧!?輸血前一天,佢都好精神咁跳上張床找我地,我們好像直送他去天堂

子爵府

RIP

首頁

尾頁

跳至