懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

第二胎都剛剛知道是囡囡, 但c6好中意仔仔..........
搞到我有點不開心......
第二胎都是囡囡的媽媽, 你們心情又如何??

別墅

畀面勳章

我第一胎係仔,第二胎係囡囡,而家陀住個都係囡囡。老公話有得撿佢希望三個都係囡囡。
妳都唔好唔開心,生男生女不是妳決定是妳老公。點都好始終是自己的骨肉,加油!

公爵府

回覆:有第二胎都是囡囡的媽媽嗎

我第一胎同呢胎都係女,c6開始都會有啲失望,但係仔係女關佢粒丁事,最後都ok。我鍾意女多啲,兩姐妹多數close 啲,又可以執返家姐啲衫,我自己都有個妹,好close ,阿妹好錫我

伯爵府

我第一胎係女,而家陀住都係女,老公知道好開心,佢超中意女,嗰時未知仔女時叫佢改定一仔一女嘅名,佢只肯改女仔名,仲話如果有本事生10個的話都想全部係女。

大宅

囡囡好呀,
唔好諗埋一邊
仔女天注定
我同c6第一胎
果陣想生仔,
後尾生左個囡,
之後我地都覺得
囡囡好sweet,
宜家陀緊都希望係囡。

男爵府

生多一胎啦,比多個機會老公。不過仔女其實都一樣者

大宅

回覆:adaluk780 的帖子

依家第一胎,係女,打算生多一胎,都想繼續係女,我老公同佢家姐關係唔好,所以佢話都係生兩個女好,兩姊妹多數都感情好

子爵府

引用:我第一胎係女,而家陀住都係女,老公知道好開

原帖由 sueyee 於 14-10-28 發表
我第一胎係女,而家陀住都係女,老公知道好開心,佢超中意女,嗰時未知仔女時叫佢改定一仔一女嘅名,佢只肯改女 ...
我老公都係極愛囡囡,我兩胎囡囡,希望呢胎都係囡囡,三個囡囡,我就心滿意足,可以收工

大宅

回覆:有第二胎都是囡囡的媽媽嗎?

我第一個女,現在懷第二次未照到仔或女,但我希望系女。2個女多好呀。

子爵府

引用:我第一個女,現在懷第二次未照到仔或女,但

原帖由 leunggood 於 14-10-28 發表
我第一個女,現在懷第二次未照到仔或女,但我希望系女。2個女多好呀。

...
係呀!我兩個囡囡感情好好,好close

伯爵府

其實可能你老公唔係真係咁鐘意仔??我有男同事同我講,話十幾年前佢老婆問佢想要仔定女多d, 佢答想要仔, 結果生左女, 佢老婆介意左兩年, 之後生左個仔先敢同我同事講, 我同事話其實佢就算生兩個都係女都冇所謂..估唔到會搞到佢老婆記住左.

大宅

回覆:有第二胎都是囡囡的媽媽嗎?

我c6都係想要一個仔仔,我都係已經有2個囡囡,而家第三胎,之前照2個唔同醫生超聲波,一個話仔一個話囡,攪到佢囉囉孿,而家等照超聲波再睇,我都好大壓力,個個知我有第3個都問係咪追仔,我c6仲成日同我講話要追到為止,但我堅持最後一胎,因為真係頂唔順,仲係咁叫我考慮下,可能遲早會因為呢個問題炒大鑊,所以我都希望今胎係仔,咁就唔駛煩

大宅

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

其實我陀已有一個仔,而家都陀緊第二個都係仔,老實說,生仔好聽,生女先好命,到今時今日我仍好照顧爸媽,相反我老公無乜點理佢爸媽

大宅

我第二胎都係囡,初初係有少少失望,因6299恨仔,不過依家心情好好喇,期待小b出世。

除非發達否則唔再追,兩個夠哂數。

珍珠宮

其實仔女都喺自己嘅,我開頭生女都有D失落,但養養下,反而鐘意女唔鐘意仔

大宅

我陀緊係仔!但我同C6都恨女!99仲恨女恨到發燒!缘份天註定!所以不可以强求,我係咁同自己講

大宅

我都係岩岩知係囡,有唔開心。
但諗返最初生多個都係想個囡有伴,
老公又冇話一定要生仔,自己可以有兩個甜心已好幸福,同自己講所有野都係天注定。

大宅

講真, 想湊個好字, 係人之常情.......但諗深一層, 只要bb健康活潑, 係仔係囡, 父母都會好開心

公爵府

叻叻勳章

我都係2個女....2姐妹好D...HEHEHE

首頁

尾頁

跳至