跳至

首頁
12345...92

尾頁

男爵府

02年四月馬戲團

識唔識來呀?

1)cacalam...我地先係1姐呀(你地唔記得啦...ha-ha-ha)
Ying(B女),1/4/02 (正宗愚人節出世,正係好娛人..),出世7磅2安士。佢D喊聲大太,隔離屋的賓賓叫佢主人問我地係咪我地虐待BB...ha...,很多很多..樂趣多......

2) YKK
Yanyan(囡囡),03/04/02,出世:2.88kgs,九個月重16.5-17磅,每日四餐奶,兩餐粥仔/糊仔,出左兩隻下門牙,識坐直,識爬,鍾意扶住床欄行&彈下彈下,可以唔須要扶住野放手企5-7秒,心情好時會拍手,識bye-bye,但係適當時侯唔多bye.成日叫"打,打","da da da dee","ba ba",扭計時才叫 "ma ma".時常望住人叫"呀,呀",Lau人傾計.

3)prettywife (jacqueline)
韻韻 (girl) - born on 3 April - 2.62kg
05年9月讀(上午班)幼稚園,
最愛 Percy of the little engine, Hello Kitty,
Baby Bob, 睇 dvd, cartoon channel, read story book,聽故事, colour green
好鍾意 cat.
最愛吃yoghurt, milk, candies.
課外活動: 現在番 Playgroup (一, 三, 五: 9-11am)

4) kakaka (敖婷媽)
敖婷 (girl), 03/04/02, 2.8kg.
返全日制幼兒園.

5) pigmami(然媽)
然然 (boy), 03/04/02 7:47pm, 53cm, 3.26kg, 19/12/02時 八個半月重9.84kg, 高75cm, 而家食三餐奶(8oz), 兩餐粥仔/糊仔, 出左兩隻下門牙, 可以坐直, 鍾意四圍爬, 拍手, 磨爪(即係手指甲), 割花晒sofa、牆、地膠, 會叫baba, mama

6)Eunismum,
Eunis, 3/4/2002出世,而家14個月大,重18磅 (好輕)..
最仲意掉野落街和地下..最仲意打人...打極都唔減....
最仲意幫手做家務..每次大人拖地..佢都要拖埋一份..唔比佢拖就喊....

7)紫菜
莫巧茵(女)花名叫莫嘈,04/04/2002,50cm,3.205kg依家14個月大,8.7kg,77cm

8) yiuyiumama
瑤瑤 (女), 06/04/2002, 48cm, 7磅
現就讀: 九月份入讀上午幼班
最愛: 表演跳舞, 玩barbie, 睇vcd, 玩泥膠, 玩阿媽..
最愛動物: 米奇老鼠
最愛吃: 芝士, 士多啤梨, 雪糕.....樣樣都鍾意, 但估o吾到最......最.....最.......愛...係..... 話梅
課外活動: 同心心, 宛宛, 碧碧一齊做舞女

9)wendyli
星宇,(boy),06/04/2002,出世3.45kg, 52cm. 依家1歲半, 11.4kg,84cm.

10)Diamond
Bobby (仔),08/04/2002,

11)Alison (女) ~ 8 Apr, 2002.
- 14個月重20lb.
- 用腳尖行步
- 1日3餐奶﹐2餐飯﹐1餐糊仔
- 由 6個月到依家﹐都係得6 隻牙
- 只係識叫 ”打打打“

12)mansoklam
Yoko(女),09/04/2002(香港時間10/04/2002早上)
出世重6磅4安士,長48cm;一歲重25磅,長81cm(訓係度量度)
一歲/而家的進展:
~自己行&走得好快;
~識自己扶住樓梯扶手行樓梯(3-4級),爬樓梯的話就可以長爬長有;
~識飛吻,拍拍肚仔講飽飽,揮手bye bye or hi hi;
~會學大人講野,如:飽飽,打打,bye bye,無,唔好,好....
~識指出eye, ear, mouth, nose, hand, head, foot…等位置係邊;
~知道mickey,pooh pooh,snoopy,tweety,巴斯,tiger...等卡通人物;
~識用口口kiss人面面;
~識點虫虫;學人梳頭,聽電話,抺咀;
~識點頭/擰頭示yes/no;識拍拍身體示驚驚;
~出左3隻牙(全下面);
~一日2-3支奶,2餐粥/大人食物;

13) macaw
Celia (女), 花名:犀利人, 09/04/2002, 出世:-50cm, 3.315kg

14)Acmama
Adrian(boy), 10/04/2002出世,重3.95kg。
依家剛歲半,有約14隻牙,重25磅;
佢11個月時識行,但到依家都唔多講

男爵府

Re: 02年四月馬戲團

[size=large]四月一號啦!祝最娛人o既一姐
[size=xx-large]

大宅

好媽媽勳章

[size=x-large]OH! 親愛的!

[size=x-large]THANK YOU!

個蛋糕好似好好味呀!
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

男爵府

yoko媽,
你平安返到家未呀?我上個禮拜忙住準備生日會d事,未能得閒再找你......真係唔好意思呀!

macaw,
好呀!由你話事呀!你話幾時都得!

男爵府

大家姐阿媽,
乜你未訓咩?咁快手呀!

大宅

好媽媽勳章

承媽,
知道妳一定會有"鬼馬"o野!o米幾眼"日訓"都"貢"上黎law!

macaw,
有冇打算同Celia去旅行呀?
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

男爵府

大家姐阿媽,
我今日見到一條levis501的半截裙,好鬼型,好似係百五蚊左右,你有無興趣呀?

大宅

好媽媽勳章

差d唔記得"多謝"arty的功臣...

[size=large]THANK YOU

macaw -- 租場(尤其我個女見到架電單車,已開心到癲!)

承媽 -- 設計遊戲,仲要帶埋俬伙道具,辛苦曬!

宛媽 -- oh!我個女返到屋企,就立即話要"開"妳份禮物啦!好鍾意呀! :-P

大宅

好媽媽勳章

承承媽媽 寫道:
大家姐阿媽,
我今日見到一條levis501的半截裙,好鬼型,好似係百五蚊左右,你有無興趣呀?

oh!係乜款架?o羊色呀?o甘有型levis501(o甘有冇Levis 401 呀??= 4 月 1 講笑:-P!) ,要睇睇先wow!!!

男爵府

cacalam 寫道:
承媽,
知道妳一定會有"鬼馬"o野!o米幾眼"日訓"都"貢"上黎law!

我點敢有乜鬼馬o野呀!我只係怕你話我唔識尊重一姐咋!(好誠惶誠恐的態度和口吻)

大宅

好媽媽勳章

承承媽媽 寫道:
[quote]
cacalam 寫道:
承媽,

我點敢有乜鬼馬o野呀!我只係怕你話我唔識尊重一姐咋!(好誠惶誠恐的態度和口吻) [/quote]

妳隻衰鬼o野o甘講,哎喲!我地真係受唔起呀! 人地以為我真係"大家姐",妳係長輩,兼且,係最高領導人,我地要好好向領導人妳係各方面(不論思想,行為,教育....等等)好好學習! (真係成頂高帽由妳個頭笠到落腳啦! )滿意味呀!
加多句 { 承媽, No.1 ....承媽, 最好野.....有疑難找承媽,一定成 } 打泠震,頂唔順啦! o甘讚妳滿意未呀,衰鬼! :-P

男爵府

講番正經,我上levis搵來搵去都搵唔到d細路款o既相,不能俾你look look,真係無計...... :-( :-(

仲有呀!我邊樹係最高領導人呀!呢個版仲有版主o架!況且版主之上仲有大臣同網主,你唔好令我俾人封殺呀! :-(

大宅

今個月係4月bb (應該話係小朋友la) ge 生日月份, 恭喜恭喜!

[size=large]祝一姐禮瑩兩歲生日快樂!
晴晴媽媽

大宅

好媽媽勳章

承承媽媽 寫道:
講番正經,我上levis搵來搵去都搵唔到d細路款o既相,不能俾你look look,真係無計...... :-( :-(

仲有呀!我邊樹係最高領導人呀!呢個版仲有版主o架!況且版主之上仲有大臣同網主,你唔好令我俾人封殺呀! :-(

唔係"化"o甘小氣,講兩句都唔得?封殺妳!邊個o甘得鬼閒入o黎續頁續頁睇呀!
o甘好啦!我"一姐"就做e版的最領導人啦!哼!哈!!! :-x 講笑 :-P

大宅

好媽媽勳章

晴晴_媽媽,

多謝曬!

我見到"恭喜恭喜!" 仲以為妳恭喜我.........有喜添哈!!!!
好耐冇見妳同晴晴,相裏面的晴晴大個佐好多啦!笑得好甜呀!

我地e邊東區阿媽都好耐冇weekend出來玩,係時候出動啦!

大宅

[size=xx-large]各位好!

我代表哲哲向各位打個大招呼先. 哲哲早排氣管敏感要閉關,所以miss左個birthday party. 看到個個四月bb囡都長得婷婷玉立, 哲哲望到 (其實係哲媽 ).

[size=xx-large]祝各位四月俊男美女:

快高長大!
健康快樂!
聽教聽話!

大宅

好媽媽勳章

哲媽,

大家o甘話!

哲哲現在好番好多未呀?係呀,其實,佢地身體健康最重要呀!

洋房

Hi 承承媽媽,
yes, it's better put everything into one handy bag, just like me I always carry a little bag (including my mob and money, HKiD- that's all).

By the way, my husby paid the said money into your a/c yesterday-31/3 around 9:30am, pls. kindly check!

Hope we can have more parties again for our kids and more chances to chat with other mums too.

HAPPY BIRTHDAY TO ALL APRIL GROUP KID!!!!

洋房

Hi 承承媽媽,
yes, it's better put everything into one handy bag, just like me I always carry a little bag (including my mob and money, HKiD- that's all).

By the way, my husby paid the said money into your a/c yesterday-31/3 around 9:30am, pls. kindly check!

Hope we can have more parties again for our kids and more chances to chat with other mums too.

HAPPY BIRTHDAY TO ALL APRIL GROUP KID!!!!

別墅

一姐,

[size=x-large]祝你生日快樂, 身體健康, 聽教聽話!!!!
倩茹媽媽

首頁
12345...92

尾頁

跳至