跳至

首頁
12345...92

尾頁

別墅

Re: 02年四月馬戲團

03/04 生日的 YanYan, 韻韻, 然仔, 敖婷, Eunis
仲有
04/04 生日的 莫巧茵

[size=x-large]Happy Birthday!!!!!
倩茹媽媽

別墅

嘩!原來阮大少咁好福氣,有四美相伴,睇黎然仔係02年4月BB中O既楚留香!!

祝大少同四美生日快樂!!!

小新媽,旅途順利嗎?

複式洋房

[size=large]大佬然, 韻韻, 敖婷 & Eunis,

[size=large]Happy Birthday!!
身體健康!
聰明伶俐!!

男爵府

[size=large]大佬然,韻韻,敖婷 & Eunis,

[size=x-large]

大宅

[size=large]Happy Birthday to 大佬然, 韻韻, 茵茵, 敖婷 & Eunis!!
晴晴媽媽

大宅

[size=x-large]祝大佬然, 韻韻, 敖婷 & Eunis:

[size=x-large]快高長大!!
[size=x-large]身體健康!!
[size=x-large]聰明伶俐!

洋房

嘩!! 妳吔啲蛋糕相好淨呀,睇到我流口水呀 :-P 多謝各位的祝賀. 婷婷今日早上和下午完全冇訓過覺,剛剛晚上11点先訓.因為她知道今日係佢生日所以非常開心,而且收佐好多礼物添
tin_tin, 妳張卡通畫很得意咗,如是有機會教我点樣paste上去啦,唔該.

祝巧茵 - 04/04
[size=xx-large]生日快樂,笑口常開 :-P

男爵府

杜拉 寫道:
嘩!原來阮大少咁好福氣,有四美相伴,睇黎然仔係02年4月BB中O既楚留香!!

祝大少同四美生日快樂!!!

小新媽,旅途順利嗎?

大宅

各位好耐都上過黎啦!希望你地唔好怪我啦!而家我一直都係忙耿湊Edison細老,不過上黎見到你地個個小朋友都已經好大個啦!
我一見到1姐就覺得大個左同靚左好多wor!證明我真係好耐冇見過你地呀!仲有Tabitha都係大個左好多呀!仲好似外國人tim!!!!
係度要補返講生日快樂先!!!!

1姐,Yanyan,韻韻 ,敖婷 然然 ,Eunis,莫巧茵 ,

)生日快樂,快高長大!!!!

我要加第19個係Edison!!!!!

1)cacalam...我地先係1姐呀(你地唔記得啦...ha-ha-ha)
Ying(B女),1/4/02 (正宗愚人節出世,正係好娛人..),出世7磅2安士。佢D喊聲大太,隔離屋的賓賓叫佢主人問我地係咪我地虐待BB...ha...,很多很多..樂趣多......

2) YKK
Yanyan(囡囡),03/04/02,出世:2.88kgs,九個月重16.5-17磅,每日四餐奶,兩餐粥仔/糊仔,出左兩隻下門牙,識坐直,識爬,鍾意扶住床欄行&彈下彈下,可以唔須要扶住野放手企5-7秒,心情好時會拍手,識bye-bye,但係適當時侯唔多bye.成日叫"打,打","da da da dee","ba ba",扭計時才叫 "ma ma".時常望住人叫"呀,呀",Lau人傾計.

3)prettywife (jacqueline)
韻韻 (girl) - born on 3 April - 2.62kg
In June 2003 - 14 months - 25 lb
- 十個月開始行, 現在直情鍾意跑,
- 聽到音樂 / 有拍子 (就算是新聞報告前奏) 就跳舞, 對手好似印度人跳舞咁郁動.
- 鍾意玩 hide and seek, 我/菲傭 hide, 佢 seek.
成日講 "咩呀" (好似撩交打咁, 這個發音唔太斯文..., 但佢呀爺覺得好得意...)
- 曉得指住自己個耳, 眼 講 ear, eye, etc.
如你講 armpit, head, hair, mouth, etc 她會指出該部位. (但我不太歡喜菲傭教 baby 指armpit, 呢個動作唔斯文嘛!)
- 超級喜歡模倣, 我用指甲挫磨指甲時她會搶去指甲挫, 學我磨指甲, 我上網用 mouse, 她會搶去mouse click and roll.
- 鍾意做 flying kiss 的動作
- super stick to mami (但沒有指住我叫 Mama ???).
- 指住 PaPa 叫 "aPa", 好sweet + lum. 指住 菲傭 叫 "姐姐". 菲傭常向她說, "I love you! Do you love me?" ~ 韻韻 就會好認真咁點頭 (加埋眼神), 令菲傭心花怒放!

4) kakaka (敖婷媽)
敖婷 (girl), 03/04/02, 2.8kg.

5) pigmami(然媽)
然然 (boy), 03/04/02 7:47pm, 53cm, 3.26kg, 19/12/02時 八個半月重9.84kg, 高75cm, 而家食三餐奶(8oz), 兩餐粥仔/糊仔, 出左兩隻下門牙, 可以坐直, 鍾意四圍爬, 拍手, 磨爪(即係手指甲), 割花晒sofa、牆、地膠, 會叫baba, mama

6)Eunismum,
Eunis, 3/4/2002出世,而家14個月大,重18磅 (好輕)..
最仲意掉野落街和地下..最仲意打人...打極都唔減....
最仲意幫手做家務..每次大人拖地..佢都要拖埋一份..唔比佢拖就喊....

7)紫菜
莫巧茵(女)花名叫莫嘈,04/04/2002,50cm,3.205kg依家14個月大,8.7kg,77cm

8) yiuyiumama
瑤瑤 (女), 06/04/2002, 48cm, 7磅
九個月大0刺!連人帶衫(四件)加片先至有9.2kg, 好細食,三餐奶(6-7安),兩餐糊仔,下面兩隻牙,古怪地上面只係出緊一隻.周身郁,冇時停,爬得好快,鍾意企,企企o下會表演國綷-踎係度,最鍾意"賣叉燒包"即係推住車仔周圍行. 會用個頭"錫"人,次次照鏡一定錫鏡中的bb--佢自己!

9)wendyli
星宇,(boy),06/04/2002,出世3.45kg, 52cm. 依家1歲半, 11.4kg,84cm.

10)Diamond
Bobby (仔),08/04/2002,

11)Alison (女) ~ 8 Apr, 2002.
- 14個月重20lb.
- 用腳尖行步
- 1日3餐奶﹐2餐飯﹐1餐糊仔
- 由 6個月到依家﹐都係得6 隻牙
- 只係識叫 ”打打打“

12)mansoklam
Yoko(女),09/04/2002(香港時間10/04/2002早上)
出世重6磅4安士,長48cm;一歲重25磅,長81cm(訓係度量度)
一歲/而家的進展:
~自己行&走得好快;
~識自己扶住樓梯扶手行樓梯(3-4級),爬樓梯的話就可以長爬長有;
~識飛吻,拍拍肚仔講飽飽,揮手bye bye or hi hi;
~會學大人講野,如:飽飽,打打,bye bye,無,唔好,好....
~識指出eye, ear, mouth, nose, hand, head, foot…等位置係邊;
~知道mickey,pooh pooh,snoopy,tweety,巴斯,tiger...等卡通人物;
~識用口口kiss人面面;
~識點虫虫;學人梳頭,聽電話,抺咀;
~識點頭/擰頭示yes/no;識拍拍身體示驚驚;
~出左3隻牙(全下面);
~一日2-3支奶,2餐粥/大人食物;

13) macaw
Celia (女), 花名:犀利人, 09/04/2002, 出世:-50cm, 3.315kg

14) 13) tin_tin---Thomas星朗(仔),花名:奇哥,11/04/2002
(last update: 25/10/2003)
出世重6磅6安士,長48.5cm;而家重23.7磅,長83cm
歲半的進展:
- 出左16隻牙, 上8下8.
- 扶住欄杆可以自己上樓梯
- 好百厭, 成日禽高禽低
- 喜歡做的動作: Jump, Twinkle Twinkle Little Star, Slide down the hill, turn around, roll around
- 超級電視精, 一睇電視就連叫佢都無反應.
- 識講mama, papa, dada, boat, blue ball, car, 車車, 紙, byebye, milk, Viga (工人nickname), water, 街街, mum mum, 做咩呀, 唔知呀, Bu Ja (peekapoo)
- 最好唱口係早上6:00 - 7:00, 一起身就不停地說BB話, 係媽咪的鬧鐘.
- 壞習慣: 喜歡執地上的垃圾食. eg. 紙碎, 飯, 頭髮. 連毛公仔d毛都唔放過, 攪到個毛公仔好似生"辣o里"o甘!
- 成日拍手表示自己叻仔.
- 成日學人梳頭
- 練得一手好球, 可以拋波, 拍波, 單手接波.
- 每日2-3餐軟飯/粥/糊仔, 3-4餐奶(7oz), 一個生果.
- 最喜愛的玩具: 車, 車軑, 波.

15)Acmama
Adrian(boy), 10/04/2002出世,重3.95kg。
依家剛歲半,有約14隻牙,重25磅;
佢11個月時識行,但到依家都唔多講

大宅

kakaka 寫道:
tin_tin, 妳張卡通畫很得意咗,如是有機會教我点樣paste上去啦,唔該.

我張畫係在ecard d website 偷番黎o架. :-P

大宅

[size=x-large]祝巧茵:

[size=x-large]快高長大!!
[size=x-large]身體健康!!

別墅

各位靚媽妳0地好,

睇見我這個時間才出現就知我的情況如何。今日係第五日做賓賓,成個人散曬。不過好彩犀利人完全無搵過個工人,真係無本心,人一走0左就唔記得佢。我相信我這個假期又可以再次成為XXX的代言人..............上次去美國11日瘦10磅,今次做20日工人,成績一定更好。

而我會去旅行呀,4月8日去北京,4月16日才返香港。因為隻公要去北京及上海做0野,所以我同個女就死跟,但只會跟去北京,因為我都未去過。所以今年犀利人生日會在北京過,做個真正中國人,去故宮上長城去天壇。

承媽,我想星期三下午應該可以出來玩,如果唔係就要等我0地返來先。不如早一日電聯啦。
歡迎大家Click去睇Celia&Amelia's Blog ******************************************************* :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o

男爵府

macaw 寫道:
......不過好彩犀利人完全無搵過個工人,真係無本心,人一走0左就唔記得佢
yeah! same as my girl. when the 'old' maid was on vacation, wan wan just forgot about her and only needs mama and the new maid. as long as there is somebody to play with them, there is no problem

男爵府

macaw 寫道:
我相信我這個假期又可以再次成為XXX的代言人..............上次去美國11日瘦10磅,今次做20日工人,成績一定更好。

而我會去旅行呀,4月8日去北京,4月16日才返香港。因為隻公要去北京及上海做0野,所以我同個女就死跟,但只會跟去北京,因為我都未去過。所以今年犀利人生日會在北京過,做個真正中國人,去故宮上長城去天壇。

你真的好勁, 11日瘦10磅,我去左澳洲12日, 瘦左4磅姐. 去北京好啊, 記住影多D相返來比我地睇下.

我發覺D細路出門返來, 個人都會唔同左, 毅仔依次返來, 講多左好多野, 自己會表達自己的意願了. :-P

大宅

macaw, 你都真係可以做代言人la! 11日輕10磅 去9日北京好happy ar, 玩得開心d la!

ada, 澳洲好玩ma?

[size=x-large]祝靚女瑤瑤生日快樂! 聰明伶俐! 健康活潑!
晴晴媽媽

大宅

[size=x-large]祝瑤瑤生日快樂,越大越靚女!

[size=x-large]祝星宇生日快樂!!!!!

大宅

[size=x-large]祝 靚女瑤瑤
生日快樂 精靈可人

大宅

[size=x-large]祝瑤瑤:

[size=x-large]生日快樂!
[size=x-large]聰明活潑!
[size=x-large]越大越靚!
[size=x-large]孝順爹娘!

[size=x-large]祝星宇:
[size=x-large]聰明活潑!
[size=x-large]快高長大!
[size=x-large]孝順爹娘!

男爵府

週末、假期唔上網, miss 咗幾位小壽星的生日添 :-P 。 等我補祝 3/4 的一皇三后:

[size=large]生日快樂!
[size=large]精伶活潑!

男爵府

[size=x-large]祝小美人瑤瑤:

[size=x-large]靚絕四月場!

首頁
12345...92

尾頁

跳至